GeriMutfak Tüyoları EKŞİLİ TARİFİ: Erzincan ekşili nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

EKŞİLİ TARİFİ: Erzincan ekşili nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

EKŞİLİ TARİFİ: Erzincan ekşili nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Ekşili, Erzincan mutfağından nefis bir çorba. Ekşili çorba, tandır ekmeğiyle birlikte servis edilir. İçerisindeki malzemelerle de oldukça besleyici. Peki ekşili nasıl yapılır? İşte Erzincan mutfağından ekşili tarifi ve malzemeleri...

Ekşili, tercihe göre kıyma veya kavurma ile de hazırlanıyor. Eğer çorbaya kıyma eklenmek istenirse, soğan ve biberle birlikte kavruluyor. Ardından sırasıyla diğer malzemeleri eklenerek yapılıyor.

EKŞİLİ TARİFİ

MALZEMELER:

Yarım su bardağı pilavlık bulgur
2 adet kuru soğan
3 adet yeşil domates
3 adet kırmızı domates
4 adet sivri biber
1 demet dereotu
6 adet ekşi erik
1 yemek kaşığı salça
Semizotu
Maydanoz
Sıvı yağ
Pul biber
Tuz

EKŞİLİ NASIL YAPILIR?

Soğan, ve biberleri ince ince doğrayın ve sıvı yağda kavurun.

Ardından domates, salça, pul biber ve tuzu ekleyin.

Ekşi eriklerin üzerine çizik atın ve tencereye ilave edin.

Suyunu da ekleyip kaynamaya bırakın.

Kaynadıktan sonra bulguru ilave edin ve yumuşayana kadar pişirin.

Daha sonra ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu da ekleyip birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alın.

Afiyet olsun...

 

False