Güncelleme Tarihi:
Nar Soslu Dana Antrikot
Malzemeler:
• 500 kg lokum bonfile
• 2 adet nar
• 4 adet kuru soğan
• 1çay bardağı zeytinyağı
• 1-2 yemek kaşığı tereyağı
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1/2 tatlı kaşığı karabiber
• 1 su bardağı sebze suyu
Tarif:
1-Bonfileleri zeytinyağı ve tuzla soslayıp kenara alın.2-Narların tanelerini ayıklayın ve Arçelik B-Fit Sebze ve Meyve Sıkacağı’nda suyunu sıkın.
3-Soğanları Arçelik Rose Gold Eternity Doğrayıcı’da doğrayın.
4-Arçelik Ankastre Ocak’a aldığınız tavaya zeytinyağını ekleyip soğanları kavurun.
5-Tuz, karabiber, nar suyu ve sebze suyunu ekleyip kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin.
6-Dinlenen bonfileleri Arçelik Ankastre Ocak’a aldığınız döküm tavada iyice pişirin.
7-Pişen etlerin üzerine narlı sosu döküp servis edin.
8-Afiyet olsun!
Malzemeler:
• 1 çay bardağı kinoa
• 1,5 bardak su
• Yarım demet kale
• 1 adet kırmızı elma
• Yarım limon suyu
• 2 yemek kaşığı nar ekşisi
• Yarım su bardağı ceviz
• 1 çay kaşığı tuz
Tarif:
1-Kinoaya üzerini çok az geçecek kadar su ilave edin. 20-30 dakika kadar suda bekletin ve sonra süzün.
2-Süzülen kinoayı Arçelik Ankastre Ocak’ta tencereye alıp 1,5 bardak su ilave ederek kısık ateştepişirin.
3-Kinoa soğurken kaleleri yıkayın, Arçelik Rose Gold Eternity Doğrayıcı’da doğrayın.
4-Ayrıca elmaları küp küp doğrayın.
5-Soğuyan kinoların üzerine kale yapraklarını ve ceviz içini ekleyin.
6-Nar ekşisi, limon suyu ve zeytinyağını ilave edip karıştırın.
7-Son olarak elma küplerini de koyun.
8-Afiyet olsun!
Malzemeler:
1 adet sarı domates
1 adet kırmızı domates
1 adet turuncu domates
100 g mozzarella
8-10 dal taze fesleğen
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Tarif:
1-Domatesleri orta kalınlıkta dilimlere kesin.
2-Servis tabağına sırası ile bir domates bir mozzarella dizin.
3-Birkaç yaprak fesleğen atın.
4-Zeytinyağı, fesleğen yaprakları, nar ekşisi, tuz ve karabiberi Arçelik Doğrayıcı’ya alıp karıştırın.
5-Karışımı domateslerin üstünde gezdirin.
6-Afiyet olsun!
Kalpli Aşk Pizzası Tarifi
Malzemeler:
Hamuru için;
• 1 su bardağı ılık süt
• 1 yemek kaşığı seker
• 1 tatlı kaşığından biraz az tuz
• 1 paket kuru maya
• Aldığı kadar un
Üzeri için;
1 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri
1 tatlı kaşığı ketçap
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet büyük domates
1 yemek kaşığı sıvı yağ
6-7 dilim sucuk
Dilim yeşil zeytin
Roka yaprakları
Tarif:
1-Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi kasesine aldığınız Ilık sütün içine maya ve şekeri döküp 5 dakika bekletin.
2-Ardından un, ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlayın. İyice yoğurduktan sonra streç filmle üzerini kapatıp yarım saat mayalanması için bekleyin.
3-Mayalanan hamuru tezgahta kalp şekli verecek şekilde açın.
4-Üzerine ketçap, domates salçası ve sıvı yağı karıştırıp sürün.
5-Ardından mozzarella peynirini ekleyin. Domates, sucuk ve zeytini ekleyip 180 dereceye ısıttığınız Arçelik Ankastre Fırın’da malzemeler kızarana kadar pişirin.
6-Çıkardıktan sonra roka yapraklarıyla süsleyip servis edin.
7-Afiyet olsun!
Kırmızı Kadife Dokulu Kek Tarifi
Keki için;
• 4 adet yumurta
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 su bardağı tam yağlı süt
• 100 g tereyağı
• 2, 5 su bardağı un
• 1 paket kabartma tozu
• Yarım çay kaşığı toz kırmızı gıda boyası
• 1 yemek kaşığı vanilya özütü
• 3 tatlı kaşığı kakao
Kreması için;
• 200 g mascarpone peyniri
• 200 ml sıvı krema
• 2 çorba kaşığı toz krem şanti
• 3 çorba kaşığı pudra şekeri
Tarif:
1-Un ve kakaoyu eleyip bir kaba alın.
2-Oda sıcaklığındaki sütün içerisine toz gıda boyasını ekleyip karıştırın.
3-Yine oda sıcaklığındaki tereyağı ile toz şekeri Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi ‘nde krema kıvamına gelene kadar çırpın.
4-İçerisine yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin.
5-Kırmızı renkli sütlü karışımı ve vanilya özütünü ekleyin.
6-Azar azar un, kakao ve kabartma tozunu ekleyin.
7-Hamuru 21-22 cm’lik yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba dökün.
8-170 dereceye ısıttığınız Arçelik Ankastre Fırın’da 50 dakika pişirin.
9-Soğuyan kekin üst bombeli kısmını bıçakla kesip alın.
10-Kalan keki 2 eşit parçaya kesin.
11-Kreması için sıvı kremayı tam 1 saat Arçelik No Frost Buzdolabı’nın derin dondurucu kısmında tutun.
12-Dondurucudan çıkarıp koyulaşana kadar Arçelik Rose Gold Eternity Mikser ile çırpın.
13-İçine mascarpone peynirini, toz krem şantiyi ve pudra şekerini ekleyerek tekrar çırpın.
14-Koyulaşan kremayı kekin arasına ve üzerine sürün.
15-Pastanızı 2-3 saat Arçelik No Frost Buzdolabı’nda
16-Üzerini sıkma torbasına koyduğumuz artan krema ile süsleyip spatula yardımıyla her tarafına sürün.
17-Afiyet olsun!
Sponsorlu içerik