Kimyon haberleri sayfasında Kimyon hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2205 Kimyon haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Eti kimyon, kekik ve karabiber serperek yiyin, tabakta etinize bol salata ve köz sebzeler eşlik etsin... Biliyorum, bayram tatlısız olmaz! Sütlü tatlıları öneririm ama baklavadan da küçük bir porsiyon olmak şartıyla tüketebilirsiniz elbette... Üzerine de rezene, biberiye ve taze zencefilli bir sindirim çayı içtiniz mi tamamdır!
#BayramLezzetli yemekler yapmanın anahtarı, iyi stoklanmış muazzam bir baharat rafıdır. Bunun yanında, elbette hangi baharatın nerelerde kullanılabileceğini de bilmek gerekir. Herhangi bir baharat, yerinde kullanıldığında, tariflerinizi beklenenden çok daha iyi noktalara ulaştırabilir. Mutfakların olmazsa olmazı baharatları ve onlarla ilgili önemli tüyoları sizin için derledik.
#BaharatPlastik kaplarda, poşetlerde ve nemli ortamlarda saklanan baharatların kısa sürede aflatoksin adı verilen zehirli küf gelişimine neden olabileceğini ve bunun da karaciğer kanserine yol açabileceğini vurgulayan Prof. Dr. Hakan Karagöl, "Bunun düşük miktarlarda bile tüketilmesi zehirlenmeye yol açar. Çalışmalar, bunun karaciğer kanserine neden olabileceğini ve bağışıklık sistemini düşürebileceğini belirtmektedir." dedi.
#BaharatVerdikleri aromalarla yemeklere tat katan baharatların faydaları... Birçok kültürde olduğu gibi ülkemizde de kullanılan baharatlar, verdikleri aromalarla yemeklerin tadına tat katarlar. Peki, hangi yemeğe hangi baharat daha çok yakışır? İşte bu sorunun cevabını Uzman Diyetisyen İpek Ağaca Özger verdi ve baharatların faydalarını da anlattı.
#AcıbiberMutfağımızda yemeklerimize lezzet ve aroma vermek amacıyla kullandığımız bitkilerin ve baharatların birçok faydası bulunuyor. Yapılan çalışmalarda baharatların kanser riskini azaltabileceği, kan yağlarını düzenlediği, kan şekerini düşürücü etki gösterdiği, sindirimi kolaylaştırdığı, antienflamatuar etki gösterebileceği ve kuvvetli antioksidan etkileri olduğu görülmüştür.
#BaharatEtli-sebzeli pilavlar tek tabakta pratik bir ana yemek oluyor ayrıca gözümüzü, karnımızı doyuruyor ve bence ramazana da çok yakışıyor. Geçen haftaki Şanlıurfa ziyaretimde ilk kez tattığım üzlemeli pilavdan ilham aldım ve tek tabaklık tarifleri bir araya getirdim.
#PilavLavaş mütevazı görünür ama lezzetlidir; narin dursa da doyurucudur. Bu yassı ekmek, aslında ekmekten çok daha fazlasıdır. Az malzemeyle kolaylıkla hazırlayabileceğiniz lavaşı sahur için kahvaltı tostu ya da pizza, iftar için Kayseri yağlaması ya da lazanya hatta çayın yanına tatlı yapmak için bile kullanabilirsiniz.
#Gülay Barbaros AltanTarih boyunca fakirin de zenginin de sofrasını süsleyen sakatat yemekleri bütün dünyada olduğu gibi bizim kültürümüzde de çok sevilir. Genel olarak kokoreç, işkembe-paça ve ciğerle sınırlandırdığımız sakatat aslında engin bir deniz. Büyükannelerimizin ellerinde şifa niyetine pişen dil, yürek gibi parçalara iadei itibar genç şeflerden geliyor. Şefler, gözde sakatatlarıyla yaptıkları özel lezzetlerin tariflerini verdi.
#Zeynep Nazlı YILDIRIMHer yıl 14 Şubat'ta kutlanan Sevgililer Günü, dünyanın dört bir yanında aşıkların birbirlerine olan sevgilerini dile getirdiği özel bir gündür. Bu romantik kutlamanın kökenleri, antik Roma'ya kadar uzanmaktadır. 14 Şubat Sevgililer Günü'ne değer katmak için en lezzetli tarifinin peşindeyiz. Bu kez Şef Rüzgar Sünbül'den kıvamı zahmet istemeyen pratik tarifiyle her davette yapmak isteyeceğiniz, şimdiden kendine hayran bırakan menüler sizlerle... Afiyet olsun!
#Fırınlanmış Bal Kabağı ÇorbasıSosyal medyada “Yatmadan şunu iç”, “Sabah kalkar kalkmaz şu karışımları ye” gibi onlarca sağlıklı yaşam tavsiyesi sürekli ekranımıza düşüyor, ayrıca bir bakıyoruz ki herkesin de bu tavsiyelerle ilgili bir fikri mutlaka var. Ancak bunları sorgulamadan, uzmana danışmadan uygulamamak gerekiyor. Çünkü bize iyi gelmesi, başkasında da aynı etkiyi yapacağı anlamına gelmiyor. Hatta çok zararlı bile olabilir.
#Sağlık“Geç kaldığım için affedersiniz ama yemek çok güzeldi, kebap çok iyiydi” sözleriyle geceye damga vuran Mourinho’nun, Adanalı olan İrfan Can Eğribayat’ın tavsiyesiyle, Kapya Kebap’tan getirilen Adana kebap ve tavuk şişe hayran kaldığı öğrenildi.
#FENERBAHÇEÇokyönlülüğü, etkileyici derecede uzun raf ömrü ve ekonomik oluşuyla lahana, kış mutfaklarının başkahramanı. Ancak kimilerince sosyal medyada ‘en sevilmeyen sebze’ ilan edilmişliği de var. Yalnız yaşayanlar ve küçük aileler için bitirmek sorun olabiliyor. Bütün bu önyargıları bir kenara bırakın ve bu mütevazı sebzeyle yapılabilecek haşlama, soteleme, ızgara gibi birçok farklı yöntemden birkaçını hafta boyu değerlendirmeyi deneyin.
#LahanaKış mevsimi bağışıklığımızı düşürüyor. Bu da grip, nezle gibi hastalıkları beraberinde getiriyor. Bu kez sağlık profesyonellerine hastalıklarla nasıl başa çıktıklarını, bağışıklıklarını nasıl güçlü tuttuklarını sorduk. Uzmanlar şifa niyetine içtikleri çorbalardan stres attıran oyunlara uygulaması kolay öneriler verdi.
#SağlıkYılbaşı menüsü 2025 yılına girmeye sayılı zaman kala, sevdiklerine sofra hazırlamak isteyenler için araştırmalar arasında yer alıyor. İşte sizler için hazırladığımız, hindi tarifi, balkabağı dolması, zencefilli tarçınlı kurabiyesi ve tam anlamıyla mükellef bir yılbaşı menüsü tarifleri...
#Yılbaşı MenüsüGıda güvenliği, son yıllarda tüketicilerin en çok endişe duyduğu konulardan biri. Halk sağlığını hiçe sayan firmalar, akıl almaz hilelerle gıdalarımızı kirletiyor. Bugüne kadar süte çamaşır suyu, zeytin yağına makine yağı, tereyağına patates püresi, salçaya gıda boyası, sucuğa at eti, eşek eti, sakatat karıştırdılar. Bu gıda hileleri 'Biz ne yiyoruz' diye sorgulatmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayınlanan 'taklit ve tağşiş ürünler listesi yine aynı tartışmanın fitilini ateşledi. Bakanlığın açıkladığı son listede sumak ve pul biberler gibi baharatların içine tekstil boyası koyan firmalar ifşa edildi.
#Gıda SahtekarlığıŞef restoranlarının alameti farikasıdır imza tabakları... 2007’de Avustralya’da açtığım ilk restoranım Efendy’den itibaren her menümde mutlaka yer bulan kadayıf karides, benim için böyledir. İlk kez ben yapmadım ama kendi yorumumla birleşen haliyle lezzetinin zirvesine çıkan bu yemeği tüm detaylarıyla yazdım bu hafta...
#Somer SivrioğluSevilen yarışma programı MasterChef eleme adayı kim oldu sorusu 14 Aralık 2024 Cumartesi akşamı kıran kırana mücadelenin ardından yanıt buldu. Artık büyük final için son düzlüğe giren MasterChef Türkiye'nin dün akşamki son bölümünde, kırmızı ve mavi takım yarışmacıları, haftanın ve sezonun son oyununda, 'kimyon ve kabak' ile yaratıcı yemek hazırlamak için için karşı karşıya geldi. Danilo, Somer, Mehmet Şef'in istediği en başarılı yemeği yapan Beyza gecenin birincisi olarak potadan çıktı. Gecenin finaline ise Eda ve Onur kaldı. Şeflerin kararı ile daha başarısız tabağı yapan isim MasterChef 4. ve son eleme adayı seçildi. Peki, dün akşam (14 Aralık 2024) MasterChef potaya kim gitti, eleme adayı kim oldu? İşte, MasterChef 4. eleme adayı ve dün gece yaşananlar.
#Masterchef 4. Eleme AdayıYeni yıl öncesi ‘erken kutlama partileri’ yapmayı severim. Birkaç hafta içinde birden çok davet için iyi bir planlama yapılmalıdır. Daha çok lokmalık atıştırmalıklarla hazırlanmış büyük tabaklar ve ince uzun bardakların içine yerleştirilmiş çubuk galetaların yanındaki rengârenk bandırmalıklar davetlilerin çok hoşuna gider.
#Gülay BARBAROS ALTANYeni yılı birlikte karşılamak istediğimiz pek çok kişi vardır ama herkesle aynı anda program yapmanın imkânsızlığını da göz ardı edemeyiz. Böyle geniş ve birbirinden farklı arkadaş grupları için yılbaşı öncesi dönemde ‘erken yeni yıl partileri’ düzenlemek âdettendir. Bir hafta iş arkadaşlarıyla, birkaç gün sonra mezun gruplarıyla ya da tüm kuzenler buluşarak yapılacak büyük partiler için evde hızlıca hazırlanacak leziz ve şık sofralarda hindi gibi alışılmış ve görkemli tabaklar değil, şaşırtıcı ve pratik lezzetler olur. Bu tarz sofralarda sizi bir şef edasıyla gururlandıracak harika tarifler aldık.
#Yazgı PatarKariyer hayatımın en önemli yemeklerinden biri olan ördek pastilla ile ilgili anılarımı ve tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum. Değerli şef Greg Malouf’tan öğrendiğim, orijinali güvercinle yapılan bu Fas yemeği servis sırasında da görsel bir şölen sunuyor.
#Somer SivrioğluHazır yufkayla genelde börek yapsak da aslında yufkayı ana yemekten tatlıya birçok şekilde değerlendirebiliriz. 2 yufkayla yapacağınız kebap, geleneksel bademli perde pilavı ve helvalı rulo tariflerimi deneyin. Bu basit malzemenin lezzete olan katkısına inanamayacaksınız.
#YufkaHer yıl 1 Kasım Dünya Vegan Günü olarak kutlanıyor. Bu özel günde hem işin etik altyapısı anlatılıyor hem de veganların karşılaştıkları güçlükler ve çözümleri konuşuluyor. Aynı zamanda sadece bitki temelli beslenmenin değil, hayvan haklarının ve sürdürülebilir yaşam tarzlarının önemi vurgulanıyor.
#Zeynep Nazlı YıldırımMasterChef ıslak hamburger tarifi, programın yeni bölümüyle izleyiciler tarafından merak ediliyor. Enfes domates sosu ve leziz köftesiyle bu hamburgeri evde de hazırlayabilirsiniz. Ancak bazı püf noktalarına dikkat etmekte fayda var. Eğer bugün ne pişirsem diye düşünüyorsanız, ıslak hamburger tarifini bir şans verebilirsiniz. İşte ıslak hamburger yapımı ve püf noktaları... Şimdiden afiyet olsun...
#Islak HamburgerMasterChef çiğ köfte tarifi izleyiciler tarafından merak ediliyor. Sıra gecesi konseptiyle yarışmacıların hazırladıkları Masterchef çiğ köfte nasıl yapılır araştırmaları evlerinde lezzet şöleni yaşatmak isteyen izleyici kitlesinin odaklandığı konulardan oldu. Çiğ köfte etli , etsiz farklı şekillerde hazırlansa da püf noktalarına dikkat etmek önem taşıyor. Peki, evde çiğ köfte nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte çiğ köfte yapımının püf noktası...
#Çiğ KöfteCantık pide tarifi ve malzemeleri, MasterChef yarışması ile izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Kıymalı iç harcı ve hamurunun kıvamı ile lezzetine doyum olmuyor. Bursa'nın meşhur lezzeti Cantık pideyi istediğiniz öğün keyifle tüketebilirsiniz. Cantık pide nasıl yapılır? Tüm aşamaları hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Cantık Pide