Güncelleme Tarihi:
Özellikle et yemeklerine koku ve tat vermek için kullanılan kimyonun hazmı kolaylaştırdığını biliyor muydunuz? Bu ve bunun gibi birçok faydası olan bu baharatın diğer özellikleri...
• Anti-toksiktir.
• Sindirime yardımcıdır. Bağırsakları çalıştırır.
• Anti-Fungal ve anti-mikrobiyal özelliğiyle vücudu enfeksiyonlara karşı korur ve yaraların iyileşmesine yardımcı olur.
• Yatıştırıcı ve gevşetici özelliğiyle uykusuzluk problemlerinde etkilidir.
• Astım, bronşit gibi solunum bozukluklarında etkilidir.
• Emziren annelerde sütün salınımını artırır.
• Demir yönünden zengindir. Anemiye olumlu katkısı bulunmaktadır.
• E vitamini yönünden zengindir. Cildi etkileyen herhangi bir mikrobik ve mantar enfeksiyonundan koruyucu özelliği bulunmaktadır.
Diyetisyen Gülhan Koca