Kilo Kontrolü haberleri sayfasında Kilo Kontrolü hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2821 Kilo Kontrolü haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Obezite son yıllarda küresel bir sağlık sorunu haline geldi. Yüksek kalorili yiyecekler, düzensiz beslenme ve hareketsiz yaşamın bir sonucu olarak obezite sorunu yaşayan insanların sayısı dünyada 2 milyara yaklaştı. Yeni Zelanda'da bilim insanlarının kilo kontrolü ve obezite ile savaşmak için geliştirdiği bir cihaz ise işkence aletine benzetilere tepkilere yol açtı.
#ObeziteKurabiye, cips, meyve, kuruyemiş, kek, süt, patlamış mısır, çikolata... Pek çoğumuz atıştırmalıklara dayanamıyoruz! Kimimiz az, kimimiz çok yiyoruz ama ağzımıza bir şeyler atmadan duramıyoruz. Peki, bu yararlı mı zararlı mı? Az mı atıştırmalı yoksa sık sık mı? Neyi ne kadar yemeli? Diyetisyen Ceren İşeri atıştırmalıkların ve onları yeme sıklığının kişilere özel olarak belirlenmesi gerektiğini vurguluyor. Psikolog Dr. Hilal Çerçel, pandemi döneminde çok sık yemeye başlayan ama az hareket eden çocuklar konusuna dikkat çekiyor.
#AtıştırmakBir diyetisyen kontrolünde zayıflama programı içinde olun veya olmayın, önemli olan her zaman söylediğimiz gibi kendimizi kısıtlı veya bir gün sonlanacak bir beslenme programı içinde hissetmememizdir. Tatildeyken; muhakkak rutimizin dışında çeşitli besinleri tüketeceğiz ya da tamamen yeme-içme keşfi yapacağımız bir gezi planlıyoruz. Peki bu gezi de kilomuz nasıl koruyacağız?
#Kilo KontrolüHamilelik dönemi sadece anne adayının değil baba adayının da kilo almasına neden olabiliyor. Peki, bu durumu engellemek için ne yapılmalı? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Meriç Çağrı Ağır, konuyla ilgili önemli bilgiler paylaştı.
#Hamilelikte SağlıkBu yıl ramazan ayında oruç tutanların, uzun saatler süren açlık dışında ‘koronavirüs’ tehlikesi ile de mücadele edeceğini ifade eden Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Kenan Yıldırım, tok tutarken bağışıklığı güçlendiren besinleri aktardı, ramazanda kilo kontrolünün 13 şifresini verdi.
#KoronavirüsHangi yaşta olursa olsun her kadın hayatındaki sağlık problemleriyle, doğru besinler tüketerek ve doğru alışkanlıklar edinerek baş edebilir. Daha sağlıklı, enerjik ve fit olabilmek için Uzman Diyetisten Nilay Keçeci Arpacı, kadınlara özel beslenme tavsiyelerinde bulundu.
#Sağlıklı BeslenmeHamile kalmak isteyen kadınların en büyük endişelerinden biri de hamileyken fazla kilo almaktır. Bazı kadınlar hamile kalmadan önce ideal kilodadır ama hamilelikte fazla kilo almaktan korkarlar. Kimisi de fazla kiloyla hamile kalır ve hamilelikte biraz kilo vermek ister ya da çok fazla kilo almamak için çaba harcarlar.
#KadınRamazan’da öncelikle kilo almak ve oruç tutarken halsizlik yaşamak istemiyorsanız tükettiğiniz gıdalara dikkat etmeniz gerekiyor. Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci Arpacı sahurda ve iftarda vücudun ihtiyacı olan enerjiyi doğal yollardan almayı sağlayan aynı zamanda kiloyu da koruyan besinleri anlatıyor.
#Kilo KontrolüHer türlü diyet programını uyguladınız veya tavsiyeleri dinlediniz ancak yine de kilo veremiyor musunuz? O halde bir de zihinsel gücünüzü kullanmayı deneyin. Kilo vermek veya ideal vücuduna ulaşmak isteyenler için Kişisel Gelişim Uzmanı Dr. Turhan Güldaş, bilinçaltı programlarını değiştirerek kilo vermenin yöntemlerini anlattı.
#Kilo Verdiren DiyetEvlendikten sonra çiftlerde kilo alımı sıklıkla gözlenen bir durumdur. Yapılan araştırmalar obezitenin sosyal tetikleyici nedenleri arasında evliliğe de yer vermekte. Özellikle kadınlarda erkeklere göre evlendikten sonra kilo artışı daha fazla görünmekte.
#Mutlu Ailelerin 101 SırrıHamilelikte alınan aşırı kilolar hem hareketleri kısıtlıyor hem de doğum sonrası için sorun yaratabiliyor. Yeni doğum yapan anneler ‘Doğum kilolarından nasıl kurtulurum? ‘ sorusuna yanıt arıyor. Diyetisyen Elvan Odabaşı, doğumda alınan kiloların verilmesi ve emzirmenin kilo verme üzerindeki etkisine yönelik açıklamalarda bulundu.
#Hamilelikte Kilo AlmamakEylülde başlayan ceviz hasadı kasıma kadar devam edecek. Yeşil, kalın etli kabuğun altından çıkan nemli cevizler güz güneşinde kurutulurken içi de gevrek, çıtır dokusuna kavuşup tatlı-tuzlu yemeklerimize nefaset katacak. Tariflerimizin yanında cevizin sağlık mucizelerini de Hürriyet Lezzetli Hayat yazarı Dr. Ayça Kaya’dan okuyun.
#CevizSevgili Hürriyet okurları... Bu hafta sizlere gebelikte oldukça merak edilen bir konuya değineceğim; gebelik hipertansiyonu. Her 100 gebeden 6’sında bulunan ve takip edilmediğinde ‘preeklampsi’ denilen gebelik zehirlenmesine kadar ciddi durumlara gidebilen gebelik hipertansiyonunun türleri ve çıkış şekli de oldukça önemli.
#Şenol KalyoncuŞarkıcı, fotoğrafçı ve reklam yönetmeni Metin Arolat önceki gece sahne aldığı mekânda kalp krizi geçirdi. 52 yaşındaki sanatçı, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Ünlü dostlarının ‘sanat dünyasının güzel kalbi’ diye bahsettiği Arolat’ın ani ölümü sevenlerini yasa boğdu. Arolat'ın zayıflamak için iğne ve hap kullandığı iddia edildi.
#Metin ArolatProstat kanserinin genel olarak yavaş ilerlediği biliniyor. İleri evrelerde kemik ağrısı, açıklanamayan kilo kaybı, bacaklarda şişlik görülüyor. Diğer kanserlerde olduğu gibi bu hastalıkta da erken teşhis ve düzenli doktor kontrolü önemli.
#Prostat KanseriTuz konusu son zamanlarda epey tartışmalı bir hale geldi. Bir yanda “rafine tuz kullanın” diyenler, diğer yanda “doğal tuzlar daha sağlıklıdır” diyenler var. Peki tuzumuzu neye göre seçeceğiz? Sağlık durumumuza göre mi yemeğe göre mi? Hangi yemekte hangi tuzun kullanılması daha uygun? Son dönemlerde oldukça popüler olan koşer tuzunun faydaları nelerdir? Deniz tuzu, kaya tuzu, Himalaya tuzunun farkları nelerdir? Diyetlerde hangi tuzu kullanmak gerekir? Tansiyon hastaları için en iyi tuz hangisi? Tüm bu soruların yanıtını konunun uzmanlarından dinledik. İşte 10 sorunda t
#TuzSiz hangi yemeğe hangisini kullanıyorsunuz? Tuzunuzu neye göre seçiyorsunuz? Her yıl yeni bir tuz ismi duydukça sizin de aklınız karışıyor mu? Sofra tuzu, Himalaya tuzu, kaya tuzu, koşer tuzu, limon tuzu, iyotlu iyotsuz tuz… Hangisi daha faydalı? Hangisini hangi yemekte kullanalım? Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hale Ünal Aksu ve Diyetisyen Berna Arslan ile konuştuk.
#TuzYeni bir araştırmaya göre, bilim insanları artık basit bir testle hastanın kalp krizi ve felç riskini 30 yıl öncesinden doğru bir şekilde tahmin edebildiklerini ortaya koydu. Peki, bu bulgular kalp sağlığı konusunda nasıl devrim niteliğinde değişikliklere yol açabilir? Prof. Dr. Ahmet Yıldız ile mercek altına aldık.
#SağlıkDiz ağrısı yaş ilerledikçe hayat kalitemizi doğrudan etkileyen büyük bir sorun olarak karşımıza çıkar. 60’lara merdiven dayarken merdiven çıkamama, uzun yolda yürüyememe, yere oturup kalkamama gibi problemler kaçınılmaz oluyor. Bu yaşlarda pek çok kadından aynı şikayetleri duyuyoruz. Çoğunun dizinde sıvı kaybı ya da kireçlenme problemi var. Kimi sorununa ameliyat olarak çözüm buluyor, kimi iğne yaptırıyor, kök hücre tedavisi deniyor, kimi ozon terapi… Bu işlemlerden ve ameliyattan korkanlar ise çareyi kantaron yağında, kuyruk yağında ya da kelle paça çorba gibi kolajen kaynaklarında arıyor.
#Diz Ağrısı50'li, 60'lı yaşlardan sonra insanların dizlerindeki ağrılardan yakınması, hareketlerinde zorlanması normal karşılanır ancak bizim ülkemizde özellikle kadınların dizlerinde sıklıkla kireçlenme ve sıvı kaybı problemi yaşanıyor. Peki neden özellikle kadınlar bu dertten mustarip, temelinde ne yatıyor? Kuyruk yağı, kantaron yağı, kelle paça çorbası, kolajen takviyeleri diz ağrılarına iyi geliyor mu? Yoksa sorunun tek çözümü ameliyat mı? Doç. Dr. Ahmet Sevencan ile konuşuk.
#Diz ProblemleriSpor Hekimliği Uzmanı Prof. Dr. Metin Ergün, hareketsiz bir yaşam süren orta yaşlardaki kişilerde karın bölgesinde yağlanma, kilo alma, kan yağlarında artış, hipertansiyon ve insülin direnci ile karakterize ‘metabolik sendrom’ gelişebildiğini belirterek, sağlıklı bir yaşam için kilo kontrolü yapılması gerektiğini söyledi.
#1Süpergıdalara meraklı olanlar natto'nun adını mutlaka duymuştur. Öte yandan geçtiğimiz yıl İsveç'in Malmö şehrinde açılan İğrenç Yiyecekler Müzesi'ni ziyaret eden ya da en azından medyada haberlerini görenler de natto'yu duymuştur. Peki nedir bu "iğrenç" süpergıda?
#NattoÇAĞIMIZDA insan sağlığını en çok tehdit eden fazla kilolar artık çocukları da etkiliyor. Alınan enerjinin harcanandan daha çok olması sonucu vücutta aşırı yağ depolanması şeklinde kendini gösteren fazla kilolar; çocukların hareketlerini engelleyerek yaşam kalitesini bozuyor. Yine fazla kilolar kalp damar hastalıklarına, hipertansiyona, yağ ve şeker metabolizmasını bozarak damar tıkanıklığı ve şeker hastalığı gibi yaşamı olumsuz etkileyen birçok önemli hastalıklara da başlangıç oluşturmakta. Bunlardan daha da önemlisi fazla kilo; çocuğun psikolojisini bozarak onun dış çevreden soyutlanmasına, aile ilişkilerinin bozulmasına ve okul başarısının düşmesine neden olmaktadır. Çocuklarda kilo fazlalığı ve aileye düşen görevleri Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Yılmaz Bay anlattı.
#1Yüz yogası, yüz kaslarını çalıştırıp cildin sarkmasını önleyerek ameliyatsız bir şekilde yıllara meydan okumak, daha genç görünmek isteyenlerin yeni gözdesi. Aslında yüzyıllardır uygulanan bu yöntem son dönemde sosyal medyanın da etkisi ile oldukça popüler bir güzellik trendi haline geldi.
#Yüz YogasıAşırı aktif mesane, altta yatan bir neden olmaksızın kişinin gündüz ve gece sık idrara çıkması, ani sıkışma ile birlikte gelen acil idrar yapma isteği ve bazen bunlara eşlik eden idrar kaçırma problemi seyreden bir rahatsızlıktır.
#Aşırı Aktif MesaneYüz yogası aslında yüzyıllardır uygulanıyor ama son yıllarda çok daha popüler bir güzellik trendi haline geldi. Gıdısından, kaz ayaklarından, kırışıklıklarından kurtulmak isteyen çareyi yüz yogasında arıyor. Peki ameliyatsız yüz gençleştirme yöntemlerine alternatif olarak uygulanan yüz yogası gerçekten işe yarıyor mu? Uzmanlarla konuştuk...
#Yüz YogasıPortakal, limon, mandalina, greyfurt gibi meyveler ‘enerjik’ renkleri ve taze aromalarıyla soframızı zenginleştirir. Sadece lezzetleriyle değil, aynı zamanda sağlık dostu özellikleriyle de öne çıkarlar. Bu hafta sizinle narenciyenin faydalarını ve sağlıklı tariflerimi paylaşmak istiyorum.
#Dr. Ayça KayaMerhaba lezzetsever dostlarım... Bu yılbaşında yeni yılı saray sofrası dokunuşlarıyla karşılamaya ne dersiniz? Havalar iyice soğumuş, bir de yeni yıla çok az bir zaman kalmışken, yılbaşı sofralarınız için saray mutfağının ve sultanların gözbebeği olan ayva tatlısı ile geldim. Kış meyvelerinin gözdesi ayvanın sahneye çıktığı bu çok özel yılbaşı tatlısı, yeni yıl sofranızı taçlandırmanın en güzel yolu olacak.
#Milföylü Ayva TatlısıVücudumuzda B12 vitamini seviyesi çok azaldığında yorgunluk, halsizlik, hafıza sorunları ya da nörolojik sorunlar meydana gelebilir ancak bu demek değil ki kendini her yorgun hisseden ya da hafızasını kuvvetlendirmek isteyen B12 vitamini almalı? Uzmanlar B12 seviyelerine baktırmadan takviye almamanızı öneriyor ve gereksi kulanımı konusunda uyarıyor
#B12Vitamin takviyelerinin popülaritesi oldukça arttı ama uzmanlar her fırsatta gereksiz kullanım konusunda uyarıyor. B12 de son yılların parlayan yıldızlarından biri. Özellikle yorgunluk ve hafıza sorunları için pek çok kişi B12 seviyelerine baktırmadan takviye alıyor. Peki bu takviyeler gerçekten işe yarıyor mu? Gereksiz kullanımı nelere sebep olur? İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Hakan Koçoğlu ve Diyetisyen Gamze Çakaloğlu ile konuştuk.
#B12Çağımızın en büyük sorunlarından biri uykusuzluk… Kimileri yastığa başını koyar koymaz uyuyan şanslılardan olsa da pek çok insan uykuya dalmakta zorlanıyor. Özellikle akşam yemeğinden sonra televizyon izlerken koltukta uyuyakalmak çok tatlı gelirken, kanepeden yatağa gidildiğinde uykuya devam etmek işkenceye dönüşebiliyor. Peki neden kanepede saniyeler içinde uyuyakalırken yatakta uyumakta zorlanıyoruz? Uzmanlarla konuştuk...
#SağlıkOBEZİTE, Dünya Sağlık Örgütü tarafından, sağlığı bozacak ölçüde yağ dokularında anormal veya aşırı miktarda yağ birikmesi olarak tanımlanmıştır. Beden kütle indeksi (BKİ), obezite tanımında en çok kullanılan ölçümdür. Vücut ağırlığının, kişinin boyunun metre cinsinden değerinin karesine bölünmesi ile bulunur. (kg/m2). BKİ değeri 25-29.9 kg/m2 ise fazla kilolu, 30 kg/m2 üzerinde ise obezite olarak adlandırılır. Fizik Tedavi Uzmanı Gülten Tan Aksoy, Obezite Rehabilitasyonu’nu şöyle anlattı.
#1