kilis mutfağı haberleri sayfasında kilis mutfağı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 71 kilis mutfağı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Çorbadan mezeye, ana yemekten tatlıya bugünlerde mutfaklarda tatlı bir iftar hazırlığı telaşı var. Neler yapacağınız konusunda kararsızsanız veya daha önce denemediğiniz tatlar peşindeyseniz Gaziantepli tanınmış şef Doğa Çitçi’nin önerilerine göz atın. Doğa Şef, Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen bölgeye özgü, leziz mi leziz tarifler veriyor.
#Kilis MutfağıKilis, Türkiye'nin yüzölçümü olarak en küçük şehirlerinden biri olmakla birlikte, mutfak anlamında komşusu Gaziantep'ten hiç kalır yanı yok. Sizin için çorbadan tatlıya Kilis'in en sevilen lezzetlerinden bazılarını derledik. Çok beğeneceğinize emin olduğumuz Kilis yemeklerimiz aşağıda. Afiyet olsun...
#Kilis MutfağıDünya piyasasındaki zeytinyağı fiyatlarını belirleyen İspanya başta olmak üzere birçok ülke ve Ege’de bu yıl kuraklık nedeniyle zeytin üretiminde düşüş yaşanırken Kilisli üreticilerin yüzü gülüyor. Kilis yılda 10 bin ton zeytinyağı ve yaklaşık 30 bin ton da salamura zeytin üretiyor. Kilis’in zeytinyağının iç piyasada litresi 250-270 TL arasında satılıyor.
#ZeytinGüney Doğu ziyaretlerinde en çok ziyaret edilen birkaç şehir vardır. Bu şehirlerden bir tanesi de Kilis'tir. Kilis çeşitli kültürlerin bir arada yaşadığı bir şehirdir. Bundan dolayı bu şehirde farklı kültürlere ait olan yemeklere rastlamak mümkündür. Kilis yemekleri en sevilen yemekler arasında yer almaktadır. Peki en güzel Kilis yemekleri nelerdir? Kilis'te ne yenir? Kilis mutfağına ait olan yemekler hangileridir? İşte Kilis mutfağı ile ilgili tüm bilgiler.
#Kilis YemekleriÇorbadan mezeye, ana yemekten tatlıya bugünlerde mutfaklarda tatlı bir iftar hazırlığı telaşı var. Neler yapacağınız konusunda kararsızsanız veya daha önce denemediğiniz tatlar peşindeyseniz Gaziantepli tanınmış şef Doğa Çitçi’nin önerilerine göz atın. Doğa Şef, Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen bölgeye özgü, leziz mi leziz tarifler veriyor.
#Kilis MutfağıKilis Valiliği ve Kilis Belediyesi, Kilis mutfağını ve ürünlerini tanıtmak için İstanbul’da Oylum Höyük’ten günümüze Kilis Mutfağı gecesi düzenledi. Kilis’in gastronomi elçisi seçilen şef Yunus Emre Akkor’un hazırladığı yemekler görücüye çıktı. Gecenin baş aktörü ise 266 bin hektarlık arazide üretilen Kilis zeytinleriydi.
#KilisKilis, Türkiye'nin yüzölçümü olarak en küçük şehirlerinden biri olmakla birlikte, mutfak anlamında komşusu Gaziantep'ten hiç kalır yanı yok. Sizin için çorbadan tatlıya Kilis'in en sevilen lezzetlerinden bazılarını derledik. Çok beğeneceğinize emin olduğumuz Kilis yemeklerimiz aşağıda. Afiyet olsun...
#Kilis MutfağıFatih’te bir ara sokakta Öz Kilis Kebab & Lahmacun Salonu. Sadece yedi masası olan küçücük bir yer ama buradaki Kilis lahmacununun ünü bankacılardan bürokratlara, gazetecilerden sanatçılara kadar uzanmış. Boş yer bulmak pek mümkün değil, ama kimse çekip gitmiyor, ısrarla bekliyor.
Bunlar ne mi? Bal çeşitleri desem… Şimdiye kadar hep “Gerçek balı nasıl ayırt ederiz, sahtesini nasıl anlarız” gibi şeyleri konuşmaktan balın lezzetine odaklanamadık. Oysaki Anadolu topraklarının florası ve endemik bitkisinin eşi dünyada yok. Buradan hareketle, Anavarza Bal Türkiye’nin polen haritasını çıkarıyor. Tadına, aromasına inanamayacağınız öyle ballar var ki...
#Bal‘Asrın felaketi’ olarak nitelendirilen, on binlerce canımızı kaybettiğimiz 6 Şubat depreminin üzerinden tam bir yıl geçti. Asrın felaketinin birinci yıl dönümünde, bu acıyı birebir yaşayanları bir nebze de olsa anlamak ve kayıplarımızı anmak için depremi yaşayan insanlarla konuştuk, hikâyelerini dinledik…
#6 Şubat2023 yılı gastronomi için Michelin yıldızından sürdürülebilirlik sohbetlerine, açılan yeni mekânlardan sosyal medyada trend olan yemeklere dolu dolu bir gündemle geçti. Lezzetli Hayat ekibi olarak bu yıl hangi konularda yazıp çizdik, neler duyduk, dinledik hepsini bir araya getirerek seneyi özetleyen bir derleme hazırladık.
#GİZEM DİNÇBAŞGaziantep Türkiye’nin Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yer alan bir ilidir. Şehir sanayi alanında oldukça gelişmiştir. Ayrıca tarihi açıdan da Türkiye’nin yaşana en eski ili olarak bilinmektedir. Gaziantep denince, baklava, fıstık ve kale akla gelmektedir. Gezilecek pek çok yeri ve tadılacak pek çok lezzeti vardır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Antep YemekleriÖmür Akkor kimdir, sorusu MasterChef izleyenleri tarafından gündeme geldi. Tv8 ekranlarında yayınlanan MasterChef All Star’ın 7. bölümünde Şef Ömür Akkor konuk oluyor. Ömür Akkor hayatı ve biyografisi de ekran karşısındakiler tarafından araştırılmaya başlandı. Asıl adı Muhammed Ömür Akkor olan tecrübeli şef 1975 yılında Kilis'te dünyaya geldi. Akkor'un 'Selçuklu Mutfağı' adlı eseri, 'Dünyanın En İyi Mutfak Tarihi Kitabı' ödülüne layık görüldü. Peki, MasterChef konuğu Ömür Akkor kimdir, kaç yaşında? İşte başarılı şef hakkında merak edilen tüm detaylar…
#MasterchefŞef Ömür Akkor ve arkadaşlarının Elbistan’da kurduğu Yeniden Hayat Lokantası, afetten etkilenenlerin sıcak yemekle doyarken sosyalleşerek moral bulmalarına olanak sağlıyor. Aynı bölgede mutfağını bir okul bahçesine kuran şef Bora Bozankaya da kendi imkânıyla hem yemek dağıtıyor hem istihdam yaratıyor.
#Ömür AkkorÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 11 şehir için master plan çalıştıklarını ve TOKİ işbirliğiyle özel konutlar inşa edileceğini söyledi. Kurum ayrıca depremzedelerin barınması için prefabrik ve yığma yapıların hazır olduğunu söyledi.
#Murat KurumYüzyılın deprem afetinde can kaybı 18 bine yaklaştı. Enkaz altında kalanları kurtarabilmek için büyük bir seferberlik var. Sayıları 113 bini aşan arama kurtarma ekipleri ve gönüllüler enkaz altlarında ‘mucize’ kurtarışlara imza atarken, sokaktaki depremzedeler için de 100 binden fazla çadır kuruldu.
#EnkazKüşleme için koyunun sırtından az miktarda çıkan çok lezzetli bir kısım kullanılıyor. Kıymeti işte buradan geliyor. Meraklıları onu kasabından özel olarak ayırtıyor, tüm kebapçıları gezip en iyisini pişireni arıyor. Jürimize Gaziantep’le özdeşleşmiş bu sevilen lezzeti hakkıyla yapan favori adreslerini sorduk.
#Gaziantep