GeriSeyahat Kilis lahmacunu için 7 masalı lokantada sırada bekliyorlar
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Kilis lahmacunu için 7 masalı lokantada sırada bekliyorlar

Kilis lahmacunu için 7 masalı lokantada sırada bekliyorlar

Fatih’te bir ara sokakta Öz Kilis Kebab & Lahmacun Salonu. Sadece yedi masası olan küçücük bir yer ama buradaki Kilis lahmacununun ünü bankacılardan bürokratlara, gazetecilerden sanatçılara kadar uzanmış. BoÅŸ yer bulmak pek mümkün deÄŸil, ama kimse çekip gitmiyor, ısrarla bekliyor.Ä°stanbul Fatih’te küçük bir lokantadan Kilis mutfağının lezzetli kokuları yükseliyor. 1953’ten beri hizmet veriyoruz diyor mekanın sahibi Mehmet Satman. 7 masa ve 28 sandalyeden oluÅŸan bu küçücük salon, sesini öyle uzaklara duyurmuÅŸ ki müdavimleri arasında Leyla Umar ve Hıncal Uluç gibi ünlü gazetecilerden Hüsamettin Özkan ve GüneÅŸ Taner gibi politikacılara, Yapı Kredi Sigorta Genel Müdürü Erhan Dumanlı’dan Denizbank Genel Müdürü Necmettin Karıştır’a, ÅŸarkıcı Latif DoÄŸan’a kadar uzanan geniÅŸ bir liste var. Bu müşteri kitlesini çekmek için fazladan bir çaba göstermemiÅŸler. Sadece kulaktan kulaÄŸa yayılan dost tavsiyeleriyle oluÅŸmuÅŸ bu müşteri portföyü.Küçük lokantanın ÅŸefi Hasan Usta, Kilis mutfağı Antep mutfağının içinde gibi düşünülse de iki mutfağın önemli farkları olduÄŸunu hatırlatıyor. Daha fazla et ve patlıcan ağırlıklı bir mutfak olduÄŸunu öğreniyoruz Kilis mutfağının. Özellikle sulu yemeklerde, Antep mutfağının daha çok yoÄŸurt kullandığını ve Kilis lahmacununun da, Halep mutfağına yakın olduÄŸunu öğreniyoruz. Antep’te lahmacunun daha çok sarmısak ağırlıklı olduÄŸunu da belirtmekte fayda var. Kilis mutfağının etli bölümünü diÄŸer mutfaklardan ayıran bir diÄŸer önemli özellik de nar suyunun (ekÅŸisinin) kullanılması. Bu yönüyle Antakya mutfağına yakın. Zaten Kilis mutfağında Antakya’daki gibi oruk var. Oruk kebabı, çiÄŸköftelik bulgurun, nane, fıstık içi, sarmısak ve normal yaÄŸlı kıymanın harmanlanması ve nar suyuyla zenginleÅŸmesiyle ortaya çıkan bir yemek. Bu lokantada oruk kebabı, ekÅŸili kebap, Kilis tava, kuzu ÅŸiÅŸ, fıstıklı beyti gibi yemekler de var. Hasan Usta kullandıkları bütün malzemelerin baharatına kadar Kilis’ten geldiÄŸini sözlerine ekliyor. Yolunuz düşerse mutlaka bu lezzetli mutfağın tadına bakmanızı tavsiye ediyoruz. EÄŸer yer bulamazsanız ısrarla beklemenizi de.Hırka-i Åžerif Cad. Bedrettin Simavi Sokak No:5 Yavuz Selim Fatih. Tel: 523 44 57.Â
False