Kebaba limon sıkılır mı sorusu, sosyal medyayı ikiye ayırmaya devam ediyor. Adana ve çevre iller ile özdeşleşmiş olan kıyma şiş kebabına limon sıkılır mı sorusu, MAsterChef ile bir kez daha gündeme geldi. Geçtiğimiz yıl da benzer bir tartışmanın olduğu yarışmada, Mehmet Şef limon sıkmanın yanlış olduğunu vurgularken Somer Şef tam aksini iddia ederek sıkılacağını ifade etmiş, sosyal medyayı ikiye ayıran bir tartışmaya neden olmuştu. Peki, işin aslı dikkate alındığında kebaba limon sıkılır mı? İşte, o konuda mantıksal çerçevede bazı yanıtlar.
#Kebaba LimonKazasker’deki Konyalılar İstanbuldaki favorilerimden. Etli ekmek her zamanki gibi çok iyi. Yüzde yüz kuzu. Kullanılan un mükemmel. İki farklı un ve sertlik vermesi için kepek katılmış. Ticari maya değil ekşi maya kullanıyorlar. Kuşbaşılı ve peynirli ekmekler de iyi. İçinde Konya obruk peyniri de olan ve sıkma denen lavaşı da çok sevdim. Eskisi kadar iyi olmayansa kuzu fırındı.
#Vedat MilorYaz tatilinin kalan günlerinde Çeşme Yarımadası’na gitmeye hazırlanıyorsanız, bu rehber tam size göre... Her sezon yenisi, eskisiyle popüler mekânları ve cıvıl cıvıl sokaklarıyla hareketi hiç eksik olmayan Çeşme-Alaçatı hattında nereye gidilir, nerede yenir, işin içinden Çeşmeli bir isme, Alaçatı’daki Kestelinn’in şefi Beste Bağlayan’a sorduk...
#Lezzetli Hayatİşin gerisinde, 70’lerinde olmasına rağmen dimdik lokantasının başında olan Hamdi Bey var. Bildiğim kadarıyla fıstıklı kebabın öncüsü de o. Nasıl bu kadar lezzetli oluyor? Tahminim; az kuyrukyağı, taze fıstık ve muhtemelen fıstığın yağının kebapta kullanılması sayesinde. Buraya kadar gelip bunu tatmamak enayilik olur.
#Eminönü MeydanıAli Poyrazoğlu, kışları büyük davetlerin, geniş sofraların misafiri, yazları ise şeflerin şefi! Kendisini usta bir şef olarak tanımlayan sanatçı, mutfakta da en az mesleğindeki kadar renkli ve yaratıcı olmasını farklılıkları bir araya getirme arzusuna bağladı
Tuncel Kurtiz’i anlatmaya gerek var mı? Tek kelimeyle anlatırsak: Sanatçı. Sinema, tiyatro derken şimdi de televizyonların yıldızı. İster beyaz perdede, ister sahnede, ister televizyonda olsun, tüm ödüller onun oluyor. Sadece sanatçı değil, sevecen, sımsıcak bir dost aynı zamanda. Tuncel Kurtiz’le Ezel dizisi için İstanbul’a geldiğinde kaldığı Tünel Rezidans’ın yedinci katındaki dairesinde söyleştik. Muhteşem Haliç manzarası yüzünden arada bir yemek sohbetini kesip, İstanbul’un nasıl “ırzına geçildiğini” konuştuk. Tuncel Kurtiz bana elleriyle pişirdiği enginarı, kuşkonmaz ızgarayı, Edremit’ten getirdiği özel peynirleri sundu. Sohbetimizi kırmızı şarapla ıslattık.
Paranın satın alamayacağı mutluluklar vardır, gerisi için Çeşme emrinize amade! Plajlar açıldı, lokantalar hazır, mekanlar misafirlerini ağırlamaya başladı. Bu yaz bir Çeşme tatili düşünüyorsanız o zaman doğru adrestesiniz. İşte Cesur Sert’in objektifinden en yeni mekanları, en son trendleriyle Çeşme 2008! Herkes bunları konuşuyor, buralara gidiliyor, bunlar yenilip, bunlar içiliyor.
Havalar iyice ısınıyor ve artık bahçelere çıkıyoruz. Açık havada kahvaltı ya da yemek keyfi yaşarken, yeşil çimenlere yayılmak, ağaçların altında bacaklarımızı uzatmak, doğa manzarasına dalmak, bir hamakta kitabımızı okumak ya da şekerleme yapmak hepimizin ruhuna iyi gelecek.