MasterChef lor dolması tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Lor dolması Bayburt ili ile özdeşleşen, yöre halkı tarafından uzun yıllardır yapılan ve severek tüketilen bir yemektir. Bayburt Lor dolması malzemeleri arasında lor peyniri ve yabani pazı (evelik) bulunur. Peki, lor dolması nasıl yapılır? İşte Bayburt lor dolması tarifi ve yapılışı...
#Lor Dolmasıİç Anadolu Bölgesi'nin ilgi çekici şehirlerinden birisi olan Niğde'nin birçok meşhur yemeği bulunmaktadır. Sizler için Niğde Yemekleri - Niğde'de ne yenir ve neyi meşhur? Niğde mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Niğde YemekleriYemek eleştirileri, tarifler ve gastronomi araştırmalarıyla tanınan Hırvatistan merkezli seyahat rehberi Taste Atlas (Lezzet Atlası), dünyanın en iyi 50 tatlısını listeledi. Listeye Türkiye’den fıstıklı sarma, fırın sütlaç, baklava, Gaziantep baklavası ve Kahramanmaraş dondurması dahil edildi. Biz de bu haber üzerine uzmanlarımıza ‘Türkiye’de tatlıların peşinde yola çıkılacak adresler hangileri?’ diye sorduk. Hem 10 şehirden birbirinden leziz tatlılar tavsiye ettiler hem de bu şehirlerde görülmesi gereken yerlerle ilgili önerilerde bulundular.
#SeyahatBurdur, Güneybatı Anadolu Bölgesinde bulunan bir yöremizdir. Burdur ilimiz Akdeniz’in iç kısmında yer almaktadır. Tarihi oldukça eskiye dayanan Burdur ili Lidya ve Hitit egemenliklerinin altında da yaşamıştır. Burdur ilinde gezip görebileceğiniz pek çok yerde vardır. Son zamanlarda özellikle Salda Gölü ile tanınan ilin, zenginde bir mutfak kültürü bulunur.
#Burdur YemekleriEge Bölgesi'nin tarihi dokusu ve eşsiz güzellikleri ile ilham veren illerinden birisi Afyonkarahisar. Anadolu'nun gelenek ve göreneklerini geçmişten günümüze muhafaza eden Afyonkarahisar, İstiklal Savaşında çok önemli bir yere haiz. Gastronomi alanında ise hızla ve emin adımlarla ilerleyen, Türk mutfağının inceliklerini en güzel şekilde içeren leziz yemekleri ile mutfağımızı dünyaya tanıtmayı misyon edinen şehir, ziyaretçilerini bekliyor. Merak edenlere özel Afyon Yemekleri - Afyonkarahisar'da ne yenir ve neyi meşhur? Afyonkarahisar mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesini derledik.
#AfyonkarahisarAmasya'nın yöresel lezzetleri ile ilgili olarak geniş bir çeşitliliğe sahip olduğu söylenebilir. Siz de Amasya şehrine gitmeden önce yöresel lezzetleri hakkında bilgi sahibi olmak isteyebilirsiniz. Amasya Yemekleri - Amasya'da ne yenir ve neyi meşhur? Amasya mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nedir? Siz de meşhur Amasya yemekleri hakkında bilgi edinerek gittiğiniz zaman ne yiyeceğinize daha kolay bir şekilde karar verebilirsiniz. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Amasya Yemekleriİthalini tükettiğimiz bir ürünün Türkiye’de, hele de Diyarbakır’da üretimine başlanması çok sevindirici. ‘Kırsalda kadınlar mozzarella peyniri üretiyor’ projesi kapsamında pek çok kadın çiftçi kurs alarak elindeki manda sütünü mozzarella peynirine dönüştürmeye ve Mandarella adıyla satışını yapmaya başladı bile...
#MandarellaÖnceki yazılarda bahsettiğimiz gibi; Bursa Mutfağı daha çok Bursa esnafının icat edip sattığı yemekler ile tanınır. Ancak Bursa’da evlerde pişen yemek çeşitliliği de oldukça fazladır. Bu hafta hem lokantaların hem Bursa halkının pişirdiği, Bursa mutfağı yemek çeşitliliğini sizlerle paylaşmak istedim.
#BursaRamazan boyunca aileyle bir araya gelinen iftar saati iple çekilir. Bütün gün hayal edilen geleneksel lezzetlere kavuşmak için özenle kurulmuş o sofralara oturmak ister herkes. Peki, en güzel iftariyelik seçkisi hangi mekânda, neresi atmosferi ve lezzetleriyle memnun eder? Jürimiz iftar için favori adreslerini paylaştı.
#RamazanSardunya Catering’in başarılı şefi Çiğdem Alagök, hem ev hem de restoran mutfağı alışverişleri için en çok Kadıköy Çarşı’yı tercih ettiğini söylüyor. Şefin her zaman uğradığı favori adresleri arasında sakatatın her çeşidini, kargıdan civile kıymetli yöresel peynirleri, balığın ve mezenin en tazelerini bulabileceğiniz dükkânlar var...
#Kadıköy ÇarşıAyva denince pek çoğumuzun aklına önce kaymak süslü tatlısı, sonra da reçeli ve marmeladı gelir. Hemen her tada uyumlu bu meyveyle ben tencere yemeği de yapıyor, zeytinyağlı kereviz pişirirken patates yerine ayva kullanıyorum. Havuç ve pancarla birlikte rendeleyip mayonez ve yoğurtla karıştırdığımda da nefis bir salata oluyor. Turşusunu da denemelisiniz...
#Ayva TatlısıSokak yemekleri ve esnaf lokantaları bir kentin belleğine dair en önemli ipuçları arasındadır. İçinde bulunduğumuz günlerde restoranlar belki açık değil ama ayaküstü lezzet durakları her zamanki gibi emrinize amade. Güzel İzmir’in sokak lezzetleri sadece boyoz ve gevrekle sınırlı değil, ünlü kumrunun yanında daha az duyulmuş sübye ya da söğüş gibi lezzetlerin de tadı damağınızda kalacak.
#Ege LezzetleriKapadokya, bu dünyaya ait değilmiş hissi veren benzersiz doğal güzellikleriyle gezginlere pek çok seçenek sunuyor. Yöresel lezzetleri tadıp çömlek yapın; at, bisiklet ya da balonla doğayı ve tarihi keşfedin, bölgede tam bu zamanda yapılan bağbozumuna katılın, kayadan oyma otellerde en güzel uykulara dalın...
#Kapadokya Gezi RehberiEn önemli şehirlerini gezerek, tarihe tanıklık edip, yöresel lezzetleri tadarak, tüm dinlerin bir arada nasıl huzurlu bir şekilde yaşadığına şahit olduğum Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin lezzetlerinden bahsetmek istiyorum sizlere bugün.
#Derya KorkmazBu soğuk havalarda gezmek için en iyi fikir ailecek bir termal tesisine gitmektir dedim ve bizimkileri alıp bol kaymaklı bir Afyon tatiline gittim. Daha önceki yazımda size Eskişehir’i anlattım. Afyonkarahisar’a gelmeden önce bir gece Eskişehir’de konakladık ve yaklaşık bir buçuk saatlik bir araba yolculuğuyla Afyon’a ulaştık.
#AfyonŞef Şerife Aksoy, Beykoz’daki çiftliğinde sebze-meyvesini kendi yetiştiriyor, ‘sıfır atık’ felsefesinin izinde gübresine varıncaya kadar kendi üretiyor. ‘à la Şerife’ adlı yeni yemek programına başlayan Aksoy’u çiftliğinde ziyaret ettik, sağlıklı bir mutfağın izini sürdük.
#Şef Şerife Aksoy