Kozmetik sektöründe sıkça kullanılan bitkisel yağlar arasında yer alan kayısı yağı, kayısı yağı, mutfaklardan kozmetiğe kadar pek çok geniş alanda sıkça kullanılıyor. Kayısı yağı, cildi besleyici özelliği olan ve içinde bulunan vitaminler sayesinde pek çok sağlık sorununa faydası bulunan bitkisel bir yağdır. Kayısı çekirdeği yağı nedir, nasıl yapılır ve neye iyi gelir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Kayısı Yağıİnsanlar için en sık kullanılan ürünlerin başında doğal ürünler gelmektedir. Daha sağlıklı bir hayat sürmek için faydalı yağlardan yararlanabilirsiniz. Sizler için Kayısı yağı nedir, nasıl yapılır ve neye iyi gelir? Kayısı yağı faydaları ve kullanımı nasıldır? Tüm detayları derledik.
#Kayısı Yağı NedirGünümüzde en sık görülen hastalıklardan birisi de basur olmaktadır. Basur hastalıkları kişilerin sosyal yaşamını oldukça rahatsız etmektedir. Bu nedenle basura iyi gelen yiyecekler hakkında araştırmalar yapmaktadırlar. Basur olan kişiler tedavinin yanı sıra bazı yiyeceklerden uzak durmalıdır. Peki, basura iyi gelen yiyecekler nelerdir? Basura iyi gelen besinler ve gıdalar hakkında bilgileri sizlere detaylıca derledik.
#BasurTriger zinciri tüm araçların motor ekipmanlarından bir tanesidir. Bu kayış sayesinde motorun ateşlemesi yani çalışması ile hava ve yakıt sirkülasyonun elde edilmesi sağlanmaktadır. Peki, triger zinciri nasıl olur ve nasıl tanımlanır? Bu zincir kopar mı? Triger zincirinin ne zaman değişmesi gerekir? İşte, araç motorlarında kullanılan triger zinciri yada triger kayışı hakkında detayları derledik.
#Triger Zinciriİngiltere’de yapılan bir araştırma, bazı güneş kremi markalarının üzerinde yazan koruma iddialarını karşılamadığını öne sürdü. Bu iddialardan yola çıkarak güneş kremleriyle ilgili merak edilen soruları uzmanlara yönelttik.
#Güneş KremiDermatolog Dr. Güneş Ertürk’e mevsim geçişlerinde yaşadığımız cilt sorunlarını nasıl çözeceğimizi ve bu ara hangi güzellik uygulamalarının popüler olduğunu sorduk. Ertürk’ten ışıl ışıl bir cilt için öneriler de aldık: “Kivi yerken bir parçasını da yüzünüze sürün, 10 dakika bekletip yıkayın. Pirinci içinde beklettiğiniz suyu tonik gibi kullanın.”
#GazetehaberleriKayısı ağacı dünyanın pek çok yerinde yetişebilen bir ağaç türüdür. Meyveleri ise son derece faydalıdır ve çok fazla tüketilmektedir. Kayısının farklı çeşitleri de bulunmaktadır. Ayrıca kaysının bakımı ve yetiştirilmesi de oldukça kolaydır. Kişiler kendi evlerinin bahçesinde bile yetiştirebilirler. İşte, merak edilen tüm detaylar.
A vitamininin hastalıklara karşı bağışıklık sisteminin oluşumuna yardımcı olduğunu belirten Diyetisyen Banu Özbingül Arslansoyu, "Bu vitamin, kemik dokusunun ve üreme sisteminin gelişimine yardımcı oluyor. Bir antioksidan gibi çalıştığından çeşitli kanser türleri ile yaşlanmaya bağlı hastalıklara karşıda etki gösterebiliyor" dedi.
#A VitaminiDoğanın zenginliklerine, bitkilere, tohumlara ne kadar hayran olsak azdır. Gelgelelim, kozmetikler konusundaki gerçekler, biraz farklı görünür. Kozmetik ürünlerin %100 doğal olması mümkün değildir. Bu nedenle size tavsiye edilen birbirinden şık kavanozların tümünün içinde, doğal maddelerle birlikte ama az ama çok sentetik maddelerin bulunması olasıdır.
#Doğal ÜrünlerBol yeşil yapraklı sebze, haftada iki porsiyon balık, fındık, sarı/turuncu meyve ve sebze tüketimi; vücut sağlığınız için olduğu gibi göz sağlığınız için de yararlıdır. Doymuş yağlar, margarin ve kızartmalardan ise uzak durmalısınız. Diyetisyen Büşra Kaya, sağlıklı ve dengeli beslenerek göz sağlığımızı korumanın yollarını anlattı…
#Beta KarotenGebelik boyunca vücutta pek çok değişiklik olur. Bu değişimlerin normal mi yoksa patolojik mi olduğunun saptanması son derece önemlidir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Faruk Abike, gebelikte sık rastlanan sorunlar ve çözümleri ile ilgili önemli konulara dikkat çekti.
#GebelikKadın erkek, genç yaşlı pek çok kişinin kilo problemi yaşadığını görüyoruz. Kilo vermek adına bir diyet yapma çılgınlığı almış başını gidiyor. Peki, yapılan diyetler ne kadar bilinçli ya da en çok neler yanlış yapılıyor? Uzman Diyetisyen Yeşim İşgüzar ile hem diyet hem de sağlıklı beslenme konusunu masaya yatırdık. İşte, kilo vermek isteyenlere, kibrit kutusu peyniri ölçmekten yorulanlara, doğru beslenmeyi hayatlarının bir parçası haline getirmek isteyenlere altın değerinde öneriler…
#DiyetSindirim sistemi, sağlığın korunması ve yaşam konforunun sağlanması açısından büyük önem taşımaktadır. Yeterli ve dengeli beslenip, egzersiz ile desteklediğimiz bir yaşam biçimi sindirim sistemi ile ilgili hastalıkların oluşmasına engel olacaktır. En çok karşılaşılan sindirim sistemi problemleri; gaz ve kabızlıktır.
#KabızlıkSaraylı anneannesinin yemekleriyle büyüyen oyuncu Serra Yılmaz gerçek bir mutfak tutkunu. Geleneksel olarak alıştığımız tatlar konusunda bir yenilik yapmaya karar verirse mutlaka yemeğin adını da değiştirdiğini söyleyen Yılmaz mutfakta her türlü fanteziye açık olduğunu, yeni yemek denemelerini sevdiğini söylüyor
Yumurtanın sanıldığı gibi bir kolestrol bombası olmadığını yıllar sonra ispatladıklarını anlatan Prof. Dr. Bingür Sönmez “Artık öyle katı yasaklar yok. Sloganımız, ‘Her şeyden yeterince ye, hiçbir şeyden fazla yeme’, diyor: “70-75 yaşında hastalarım ‘Ben ne yiyeyim?’ diye soruyor. İçimden, ‘Ne yersen ye, artık çok geç’ diyorum. Bana bu soruyu anneler sormalı. Çocuklarda 10 yaşından itibaren sağlıklı beslenme başlamalı