Gelinim Mutfakta Fatih Sultan sarması tarifi izleyiciler tarafından çok sevildi. Fatih Sultan Mehmet'in akşam yemeklerinden sonra mutlaka yediği söylenen Fatih Sultan sarması adını buradan almıştır. Fatih Sultan sarması rulo şeklinde sarılır. Arasına ise kayısı marmelatından bir sos hazırlanır. Peki, Fatih Sultan sarması nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte Fatih Sultan sarması tarifi detayları....
#Fatih SarmasıKayısı marmelatı, hafif şekerli ve aromalı tadıyla kayısı marmelatı sofraları süslüyor. İster sıcacık ekmek ve tereyağıyla isterseniz de pankek eşliğinde kahvaltıların gözdesi. Ayrıca pasta ve tatlılara da ayrı bir lezzet katıyor. Kayısı marmelatı, bu güzel meyveyi kışa taşımanın en nefis yolu. Peki kayısı marmelatı nasıl yapılır? İşte tam kıvamında, kolay ve pratik kayısı marmelatı tarifi
#Kayısı Marmelatı Nasıl YapılırFatih denince akla tarihi yapıların yoğun olduğu turistik bir bölge geliyor ama semtin restoranları, tatlıcıları da bir o kadar meşhur. Ara sokaklarındaki fırınlardan yöresel ekmekler satın alabilir, Sevda Gazozcusu’nda nostaljik bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Meşhur Fatih sarmasından tatmayı ve manda yoğurdu almayı unutmayın!
#LezzetAB standartlarına göre sadece portakal, limon gibi ürünlerin marmeladı olabileceği yönündeki mevzuat, Viyana ile Brüksel arasında gerginlik yarattı. AB'nin, Avusturya'nın bir köyünde üretilen kayısı marmeladına müdahale etmesi üzerine Avusturya Cumhurbaşkanı Thomas Klestil devreye girdi ve ‘‘Bunlar bize göre marmelattır’’ dedi.
Osmanlı dönemindeki padişahların ferahlamak için içtikleri şerbetler, Türk mutfak kültüründe önemli bir yer tutar. Serinletici, susuzluğu giderici olarak bilinen şerbetler çeşitli hastalıkları önleyip ruh ve beden sağlığına katkı sağlarken aynı zamanda yağ yakımı ve zayıflamaya da yardımcı oluyor. Özellikle ramazan ayında tüketilen şerbetlerin şifa dolu özelliklerini öğrendikten sonra artık onları 365 gün evinizden eksik etmeyeceksiniz. İşte padişah ve sultanların vazgeçemeden içtikleri nefis lezzetleriyle yıllara meydan okuyan şerbetlerin saymakla bitmeyecek faydaları ve tarifleri...
#Miski Amber ŞerbetiYeni yıl sofrası hazırlarken denge önemli. Asitli yani sirkeli, ekşili salata ve mezeler kadar yoğun peynirlilerin veya peynir tabaklarının olmasını da seviyorum. Bazen közlenmiş kapya biberin içini hafif sirkeli, çam fıstıklı, kuşüzümlü bir tulum peyniri ezmesiyle dolduruyorum. Havuç taratoru ceviz, kuru cacığı bademle tatlandırıyorum. Fırınlanmış pancar da biraz yeşillik ve sirkeyle nefis oluyor. Elbette klasiklersiz olmaz... Amerikan salatasına biraz ezilmiş sarımsak, tarhun veya maydanoz eklemenizi öneririm. Humus da bence balkabağı püresiyle bambaşka bir hal alıyor.
#YılbaşıPaketini açınca buram buram yayılan kokusu, damağımızda bıraktığı o yoğun tadıyla gerçek çikolatanın keyfini yaşatan bitter gibisi yok... Favorimiz sütlü ya da beyaz olsa bile fark etmez; artizan çikolatalar yapmak, rengiyle iç ısıtan bir brownie pişirmek ya da sevdiklerimizin aklını başından alacak dev bir çikolatalı pasta hazırlamak için bitter çikolatanın gücüne ihtiyacımız var!
#ÇikolataKarın şişkinliği, hazımsızlık, şişkinlik gibi şikayetler toplumda sık rastlanan sindirim problemleri belirtilerinin başında geliyor. Sindirim sistemini en çok etkileyen unsur ise besinlerden geçiyor. Tüm bu problemlerden kurtulmak için pek çok öneri sunan Uzman Diyetisyen Çisem Gündüz Gizir, kabızlık sorununu gideren bir de tarif vermeyi ihmal etmiyor.
#Kabızlık