Paylaş
Üzerine yine oda sıcaklığında bekleyen yumurtaların sadece sarıları eklenir.
Bir limonun kabuğu rendenin küçük delikli tarafıyla rendelenip ilave edilir. Vanilya ve pudraşekeri koyulduktan sonra un azar azar ilave edilerek yoğrulmaya başlanır.
Yaklaşık 4-5 dakika sonra ele yapışmayan, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ortaya çıkacaktır. Hamur oda sıcaklığında en az 30 dakika bekletilir.
Dinlenen hamur merdane yardımıyla ya da elle yarım santimden biraz ince olacak şekilde açılır. Hamurdan şekilli kurabiye kalıpları ya da çay bardağı ağzıyla şekilli parçalar çıkarılır.
Üzerlerine kakao serpiştirilen kurabiyeler yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirilir.
Kurabiyeler 5 dakika önceden 175 dereceye ve alt-üst konuma ayarlanmış olan fırında yaklaşık 20 dakika, üzerleri sararıncaya kadar pişirilip çıkarılır.
Soğumaları beklenip üzerleri meyve şekerlemeleri ya da marmelatla süslendikten sonra badem içi serpiştirilerek servise sunulur.
Malzeme listesi
150 gr bitkisel margarin
2 adet yumurtanın sarısı (Oda sıcaklığında beklemiş olmalı.)
1 adet limon kabuğunun rendesi
4 yemek kaşığı pudraşekeri
1 paket vanilya
2,5 su bardağı dolusu un
1 çay bardağı dolusu meyve şekeri (Kayısı ya da frambuaz marmelatı da kullanılabilir.)
1 çay kaşığı kakao
2-3 yemek kaşığı çekilmiş badem
Paylaş