Ender Saraç’tan yaz diyeti

Güncelleme Tarihi:

Ender Saraç’tan yaz diyeti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2014 10:00

Ender Saraç, 7 günlük beslenme programınızı açıklıyor.

Haberin Devamı

Beslenme Uzmanı Ender Saraç, bu yaz günlerinde sizler için 7 günlük diyet listesi hazırladı. İşte beslenmenizde dikkat etmeniz gerekenler...

1. GÜN

Sabah: 7:30 1 bardak ılık su + 5- 6 damla limon + ½ tatlı kaşığı bal. Ayurvedik gıda takviyenizi ballı-limonlu su ile içip üzerine bir fincan sıcak su içiniz.

Kahvaltı: 8:00 (20 -30 dakika sonra) 1 dilim kızarmış kepek ekmeği +1 dilim az yağlı dil peyniri (mozarella-lor-çökelek ) + 2 adet hafif acı sivribiber + 4- 5 adet sıcak sudan geçirilmiş zeytin.

Ara: 3 esmer kuru kayısı

Öğle Yemeği: Tavuk ızgara (derisiz) + yeşil salata (marul, roka, tere, maydanoz gibi) +1 çay bardağı diyet yoğurt.

İkindi: 15:00 Meyve, yeşil elma 1 adet / armut 1 adet / kivi 1 adet / ayva 1/2 adet / greyfurt ½ adet veya 1 avuç hamimsi, sert, diri kütür kayısı / nektari / şeftali / çilek / vişne / erik / kiraz / mürdüm eriği gibi.

17:00 3 ceviz içi

18:30 Ayurvedik gıda takviyenizi ılık su ile içip üzerine bir fincan sıcak su içiniz.

Akşam Yemeği:19:00 Gece mayalı gıda yok (Yoğurt, peynir gibi), güveçte etsiz domatesli türlü + yeşil salata + 2 dilim kepekli ekmek (Tercihen kızarmış)

Gece: 21:00 2 adet meyve

NOT 1: Ayurvedik ilaçlar önerildi ise; yemeklerden 30 dk önce ılık bir su ile içilmeli ardından 1 fincan sıcak su içilmelidir.

NOT 2: Belirtilen saatler öğünler için önerilen rutin saatlerdir.

2. GÜN

Sabah: 1 bardak ılık ballı limonlu su, 20 -30 dakika sonra kahvaltı.

Kahvaltı: 1 fincan diyet süt + 4- 5 kaşık sade yulaf ezmesi.

Ara: 1 meyve (listeden sert-diri- kütür fazla şekerlenmemiş, çok soğuk yenmeyecek.)

Öğle Yemeği: Soya kıymalı lahana kapuskası veya ıspanak - semizotu – taze fasulye + light yoğurt (yarım kase) + bol yeşil salata.

İkindi: 15:00 1 meyve (listeden sert- diri- kütür fazla şekerlenmemiş, çok soğuk yenmeyecek).

17:00 1 dilim kepek ekmeği + 2 tatlı kaşığı şekersiz marmelat.

Akşam: Balık Izgara (derisiz) + yeşil salata + sebze sote (brokoli, taze fasulye, ıspanak, kabak, bezelye, patlıcan, bürüksel lahanası.)

Gece: 1 adet meyve + 1 çay bardağı dolusu beyaz leblebi (tuzsuz)

3. GÜN (Sulu Diyet)

Sabah: Ballı limonlu su, 20- 30 dakika sonra kahvaltı.

Kahvaltı: Az şekerli (4- 5 kuru üzümle tatlandırmak daha uygundur) kabuk tarçınlı karanfilli elma kompostosu (kabuklarıyla beraber).

Ara Öğün: 1 kase az şekerli komposto içilecek.

Öğle Yemeği: 1 kase sebze çorba ( az sıvı yağlı ) + 1 bardak ayran (light yoğurt ile).

İkindi: 15:00 1 kase az şekerli komposto + 1 bardak ayran (light).

17:00 1 kase az şekerli komposto.

Akşam: Etsiz sulu sebze yemeği veya çorba + 1kase komposto.

Gece: 1 kase az şekerli komposto.

4. GÜN

Sabah: Ballı limonlu su, 20- 30 dakika sonra kahvaltı.

Kahvaltı: 1 dilim kızarmış kepek ekmeği + zeytin (5- 6 adet sıcak sudan geçirilmiş) + yeşillik + 2- 3 adet hafif acı sivri biber + 1 tatlı kaşığı diyet kuşburnu marmelatı.

Ara: 3 esmer kuru kayısı + 4 kabuksuz badem.

Öğle Yemeği: Etsiz taze fasulye + cacık (bol dereotlu) – 4 kaşık light yoğurt ile + yeşil salata.

İkindi: 15:00 1 adet meyve + 1 parmak dil peyniri.

17:00 3 ceviz içi.

Akşam Yemeği: (Gece yoğurt ve peynir yok.) Balık ızgara (1 orta boy) yeşil salata + salatalık (kabuklu).

Gece: 2 meyve.

5. GÜN

Sabah: Ballı limonlu su, 20- 30 dakika sonra kahvaltı.

Kahvaltı: 2 dilim ince kepek ekmeği + 2 dilim dil peyniri + mozarella veya çorba kaşığı lor - çökelek + yeşillikten (tost yağsız).

Ara: 3 esmer kuru kayısı.

Öğle Yemeği: Omlet (3 yumurta beyazı + 1 yumurta sarısı ile yapılmış sebzeli taze soğanlı omlet), ıspanaklı, pazılı veya mevsim sebzeleriyle + maydanoz ve dereotlu + yeşil salata.

İkindi: 15:00 1 bardak ayran (light).

17:00 1 bardak greyfurt suyu veya 1 yeşil elma (kabuklu).

Akşam Yemeği: Sebze yemeği (etsiz semizotu yemeği) + yeşil salata + 4- 5 kaşık kepekli makarna.

Gece: 1 adet meyve.

6. GÜN

Sabah: Ballı limonlu su, 20- 30 dakika sonra kahvaltı.

Kahvaltı: 2 adet meyveden meyve salatası, üzerine 2 tatlı kaşığı silme fındık rendesi + tarçın.

Ara: 1 saat sonra 1 bardak ılık light süt.

Öğle Yemeği: Tavuk sote (mantarlı sebzeli) + yeşil salata + salatalık.

İkindi: 15:00 1 bardak ayran + 1 meyve.

17:00 3 esmer kuru kayısı.

Akşam: Tek yufkadan kabaklı teflon tavada börek + yeşil salata.

Gece: Yemekten 1,5 saat sonra 1 meyve.

7.GÜN

Sabah: Ballı limonlu su, 20- 30 dakika sonra kahvaltı.

Kahvaltı: 2 dilim kepek ekmeği kızarmış + sıcak sudan geçirilmiş 6-7 adet zeytin + yeşillik + 3-4 adet yeşil sivri biber.

Ara: 1 meyve.

Öğle Yemeği: Etsiz türlü yemeği + 1 kase light yoğurt + salata.

İkindi: 15 :00 1 meyve

17:00 1 dilim ekmek + 2 tatlı kaşığı marmelat.

Akşam: Yoğurt ve peynir yok. Balık ızgara (1 orta boy) + yeşil salata + zeytinyağlı enginar + bakla veya kabak + taze fasulye (patates, havuç yok).

Gece: 2 adet meyve (biri kivi olacak). 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!