Kayısı marmelatı nasıl yapılır? Tam kıvamında, kolay ve pratik kayısı marmelatı tarifi
Kayısı marmelatı, hafif şekerli ve aromalı tadıyla kayısı marmelatı sofraları süslüyor. İster sıcacık ekmek ve tereyağıyla isterseniz de pankek eşliğinde kahvaltıların gözdesi. Ayrıca pasta ve tatlılara da ayrı bir lezzet katıyor. Kayısı marmelatı, bu güzel meyveyi kışa taşımanın en nefis yolu. Peki kayısı marmelatı nasıl yapılır? İşte tam kıvamında, kolay ve pratik kayısı marmelatı tarifi
Kayısı, yazın en güzel meyvelerinden. Kahvaltı sofralarınıza kayısı marmelatı ile renk ve lezzet katmaya ne dersiniz? Eğer düşünürseniz, kayısı marmelatı malzemeleri ve yapılış aşamaları hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
KAYISI MARMELATI TARİFİ
MALZEMELER:
1 kilogram kayısı
2,5 su bardağı toz şeker
Yarım limon
KAYISI MARMELATI NASIL YAPILIR?
Kayısıları yıkayıp ikiye bölün. Ardından çekirdeklerini çıkarın.
Büyük bir tencereye su koyun ve kayısıları da ekleyip orta ateşte kaynatın.
Su kaynayınca şekeri de ilave edin.
Kayısılar yumuşayana kadar pişirin.
Kayısılar yumuşadıktan sonra blender'dan geçirip yarım limonun suyunu ekleyin.
5 dakika kadar daha kaynatın.
Marmelatınız hazır olunca kavanozları doldurun ve ters çevirin.
Bir gün bekletip tüketebilirsiniz.