GeriMutfak Tüyoları Gelinim Mutfakta Fatih Sultan sarması tarifi: Fatih Sultan sarması nasıl yapılır, malzemeleri neler?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gelinim Mutfakta Fatih Sultan sarması tarifi: Fatih Sultan sarması nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Gelinim Mutfakta Fatih Sultan sarması tarifi: Fatih Sultan sarması nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Gelinim Mutfakta Fatih Sultan sarması tarifi izleyiciler tarafından çok sevildi. Fatih Sultan Mehmet'in akşam yemeklerinden sonra mutlaka yediği söylenen Fatih Sultan sarması adını buradan almıştır. Fatih Sultan sarması rulo şeklinde sarılır. Arasına ise kayısı marmelatından bir sos hazırlanır. Peki, Fatih Sultan sarması nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte Fatih Sultan sarması tarifi detayları....

FATİH SULTAN SARMASI MALZEMELERİ

5 adet yumurta

1 buçuk su bardağı toz şeker

1 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Ara Dolgusu İçin ;

300 gram Kayısı Marmelatı ve kaymak

70 gram Antep fıstığı

Şerbeti İçin ;

600 gram şeker

700 gram su

FATİH SULTAN SARMASI NASIL YAPILIR?

Şerbeti için tencereye şekeri ve suyu koyup kaynatın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp 10 dakika daha kaynatın, şekerlenmemesi için bir iki damla limon damlatın.

Hamuru için yumurta ve toz şekeri köpürene kadar çırpın.

Un, kabarma tozu ve vanilya karışımını ilave ederek çırpmaya devam edin.

Hamuru yağlı kağıt serilmiş tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin.

Keki nemli bir havlu yardımıyla rulo şeklinde sarın ve 2 dakika sonra açın.

Üzerine marmelat veya kaymak sürüp Antep fıstığı serpin ve yeniden rulo yapın.

Soğuk şerbeti ılık rulonun üzerine dökün.

Servis için üzerine toz Antep fıstığı serpin. Dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun...

False