Kas Hastalıkları haberleri sayfasında Kas Hastalıkları hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 3526 Kas Hastalıkları haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Geçirdiği Duchenne Musküler Distrofi (DMD) kas hastalığı yüzünden tekerlekli sandalyeye mahkum olan 9 yaşındaki Miraç Aydın’ın tekrar yürümesi için Hindistan’da yapılacak kök hücre tedavisine ihtiyaç duyuluyor.
#Duchenne Musküler DistrofiEv işleri dünyanın en zor işleri arasında! Ne belli bir mesaisi var, ne de işlerin sonu. Çamaşırları yıkarsınız, daha ütüleme bitmeden bir o kadar daha çamaşır dağı oluşur. Her gün yeniden yemek yaparsınız, evin temizliğine bir türlü yetişemezsiniz. Çekilecek çile değil bu ev işleri... Hastalığı da cabası!
#Boyun FıtığıHalk arasında kronik kas hastalığı olarak bilinen "Duchenne Musküler Distrofi"ye (DMD) yakalanan 10 çocuğa, Gaziantep Üniversitesinde (GAÜN) kök hücre tedavisi uygulanıyor. Eğer tedavi başarılı olursa birçok hasta çocuk için umut olabilecek.
#Gaziantep ÜniversitesiÖzel Gazi Fizik Tedavi Tıp Merkezi, İzmir Alsancak’ta hizmete girdi. Altı katlı bin 200 metrekare alanda hasta kabulüne başlayan Özel Gazi Fizik Tedavi Tıp Merkezi, üç fizik tedavi uzmanı, 10 fizyoterapist, üç hemşire ve fizik tedavi teknikerlerinden oluşan alanında uzman deneyimli sağlık personelleri ve ileri sistem teknolojileriyle kaliteli sağlık hizmeti veriyor. Özel Gazi Fizik Tedavi Tıp Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Dokumacı, “Tıp merkezimiz uzun yıllardır İzmir ve bölgemize kaliteli sağlık hizmeti veren Özel Gazi Hastanesi, İzmir Ege Laboratuvarı ve Egeli OSGB ortaklığında kurulmuştur. Fizik tedavi alanında böyle bir merkezi ülkemize ve İzmirimize kazandırmaktan dolayı mutluyuz” şeklinde konuştu.
#1Sabancı Vakfı, 17 yıldır Hibe Programları kapsamında destek verdiği sivil toplum kuruluşlarıyla geleneksel “Ekim Zamanı” etkinliğinde bir araya geldi. Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı’nın ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte, 2022-2023 döneminde destek alan yedi projenin hikâyesi katılımcılara aktarıldı.
#Sabancı TopluluğuZayıflama amacıyla yaptırdıkları mide botoksu sonrası yoğun bakımlık olan hatta hayatını kaybeden hastaları sayısında artış yaşandı."Botulismus" yani botoks zehirlenmesiyle ilgili konuşan Doç. Dr. Serkan Demir, "20 yıllık meslek hayatımda son 1.5 yılda gördüğüm kadar botoks zehirlenmesi vakası görmedim. Asla ehil olmayan ellerde yapılmaması gerekiyor." dedi.
#İSTANBULBrothers Hayata Karışan Kadınlar Platformu, kadınları yenilikçi projeler üretmek için teşvik etmeye devam ediyor. İkinci dönemine ‘Eşitsizliğin İş İlanı’ ile başlayan platform, geleceğin mesleklerinde temsiliyet dilimini büyütmek için tüm kadınları eğitimlere başvurmaya çağırıyor.
#Brothers Hayata Karışan Kadınlar PlatformuEhliyet için sağlık raporu nereden alınır sorusu, sürücü belgesi sahibi olmak için gerekli belgelerden birisi olarak sağlık raporuna ihtiyacı bulunan vatandaşların araştırdığı konu olmaya devam ediyor. Sınav sürecini ile birlikte niteliğe sahip olan ehliyet için sağlık raporu, belirli kurumlardan temin edilebiliyor. Peki, ehliyet için sağlık raporu nereden alınır? İşte, o konu hakkında merak edilen bazı bilgiler
#Ehliye Sağlık RaporuKarbondioksit gazı havada ve vücudumuzda doğal olarak oluşan bir bileşiktir. Vücudumuza yararı olduğu gibi zararı da vardır. Canlılar solunum reaksiyonları sonucunda atmosfere karbondioksit gazı verirler. Bu gazın kanda yükselmesi ya da azalması vücudun dengesinin bozulmasına neden olur. Peki, Hiperkapni nedir? Belirtileri nelerdir? Tanısı ve tedavi yöntemleri nelerdir sizler için derledik.
#HiperkapniBebeklerde nörolojik hastalıklar, beyin ve sinir sistemini yakından ilgilidir. Bebeklerde nörolojik hastalıkların belirtileri ise kas ve eklemlerde güçsüzlük, dengesizlik, baş ağrısı, istem dışı hareket bozuklukları şeklinde ortaya çıkar. Bebeklerde nörolojik hastalık belirtileri nelerdir? Sizler için tüm ayrıntıları ile derledik.
FİZİKSEL Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Atilla Ayral, uzun süren kronik yorgunluk, kalitesiz uyku düzeni ve düşük bağışıklık sistemine karşı uygun kişilerde uygulanan ozon terapinin hem bağışıklık sistemini güçlendirdiğini hem de vücudun eski enerjisine kavuşmasına katkı sağladığını söyledi. Dr. Ayral, “Özellikle 2 yıldır pandemi döneminde bağışıklık sisteminin güçlü olmasının önemini bir kez daha anladık ve bu dönemde hastalarımıza ozon uygulayarak çok iyi sonuçlar aldık” dedi.
#1Telomer nedir ve tedavisi nasıl yapılır sorusu son günlerde gündemde yer alıyor. Telomer, son günlerde tedavisi ile dikkat çeken enzimdir. Yaşlanmayı etkileyen bir enzim olduğu için telomer tedavisi adı altında yaşlandırmayı geciktirici yöntemlerde de kullanılan bu enzim, bazı ünlüler tarafından da kullanılmıştır. Peki, telomer nedir ve telomer tedavisi nasıl yapılır? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler
#TelomerBoğaziçi Üniversitesi’nden sonra çalışmalarını önce Harvard Üniversitesi’nde (Boston/ABD) şimdilerde de Northwestern Üniversitesi’nde (Chicago/ABD) sürdüren, 2015 yılında da “International Innovation” dergisi tarafından “dünyanın en önemli buluş yapan 10 akademisyeninden biri” seçilen Dr. Hande Özdinler, merakla ve gururla izlediğim muhteşem ve mütavazı bir biliminsanı.
#AnneVücutta birbirinden farklı çok sayıda kas bulunmaktadır. Kasların ise görevleri de oldukça önem taşır. Kasların görevleri nelerdir? Vücuttaki kasların çeşitleri, özellikleri ve işlevleri nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#KasSalgın hastalıklarla başlayan 'sürekli alarm durumunda olma hali' sosyal endişeyle birleşince ortaya kronikleşen bir yorgunluk hali çıktı. Bu ruh halinden kurtulmak için uyusak olmuyor, dinlenmeye çalışsak yeterli gelmiyor. Peki, giderek yaygınlaşan bu yorgunlukla nasıl başa çıkacağız? Üzerine çeşitli araştırmalar yapılan bu konuyu uzmanlara sorduk...
#Kronik YorgunlukMerhabalar sevgili okurlar. 2021 hepimiz için zor bir yıl oldu. Pek çok sağlık problemleri ve beklenmedik kayıplar yaşadık. Yeni bir yıla merhaba demeye hazırlanırken, 2020’den beri süre gelen pandeminin neden olduğu acıların sona ermesini, sağlıklı ve mutlu günlerimize geri dönmeyi umuyoruz.
#LÖSEVSon yıllarda genetik alanındaki hızlı gelişmeler sayesinde, daha önce tanı konulamayan birçok hastalığa günümüzde kesin tanı konulabildiğini biliyor muydunuz? Hatta sadece tanı konulmakla da kalınmıyor, birçok kalıtsal hastalığın tedavi ve takibinde de genetik testler büyük fayda sağlıyor. Tıbbi Genetik Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Yeşilyurt, anne-baba olmadan önce yaptırılmasında büyük fayda olan genetik testlerle ilgili bilgiler verdi, önemli öneriler ve uyarılarda bulundu.
#Genetik Test