Danilo Zanna’nın açtığı Filo d’Olio restoranlarda derin dondurucu yok. Makarnasından tatlısına her şey günlük yapılıyor ve bu Zanna’nın kırmızı çizgisi. Farklı şehirlerdeki şubelerin menüleri birbirinden tamamen farklı. Çünkü her biri ayrı bir İtalyan şehrini temsil ediyor. Mesela İstanbul’da Roma, İzmir’de Floransa, Bursa’da Sicilya mutfağından örnekler var...
#Ebru ErkeBütün bir hafta yorucu geçen iş koşuşturmasından sıkılanlar, hafta sonlarını iple çekiyor. Biz de bu hafta uzmanlarımıza her mevsim harika manzaralara bürünen, doğanın içinde ailece vakit geçirmeye uygun, mutlaka görülmesi gereken gölleri sorduk. 12 şehirden keşfedilmeyi bekleyen 13 gölü önerdiler...
#RotaKış tatillerinde karla örtülmüş bembeyaz manzaralar ararız çoğumuz. Soğuğu sevmeyenlerde bile mevsimin doğasını yaşama isteği ağır basar. Beyazın her şeyi olduğundan daha güzel ve büyülü hale getirmesi huzur verir insana. Gerçekten doğal imkânları sınırsız bir ülkede yaşıyoruz. Gerek tesisleri gerekse kar kalitesiyle öne çıkan kayak otelleri maalesef iklim şartları gereği sezonu yeni açabiliyor. Bu güzel rotaları keşfetmeniz için bu hafta Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinde veya yakınlarında konaklayabileceğiniz önerilerimden bir liste hazırladım. Umarım sömestir tatilinde karın tadını ailece çıkarmanız için ilham olur
#SeyahatYeni rotalarla birlikte Türkiye kayak turizminde bir cazibe merkezi olmaya başladı. Dünyadaki her kayak bölgesinde bu kadar iyi ve popüler restoran varken Türkiye’nin dağlarında ünlü bir mekânımızın olmaması bizim için büyük bir eksiklik. Bence otellerin iyi müşteriyi çekebilmek için sadece sosyal medya fenomenlerine değil, bölgeyi ve yemeği iyi anlayan şeflere de çok ihtiyacı var.
#KayakYılbaşı planları yapılmaya başladı. Kimi evde ailesi ve arkadaşları ile kimisi otellerde eğlence eşliğinde neler yapacağını şimdiden planlıyor. Evdeki programların vazgeçilmezi; yılbaşı süsleri, ışıklar, hindili menüler ve masa oyunları. Bazı vatandaşlar ise kayak otellerini hatta yurtdışı turlarını tercih ediyor. Planlar evden hatta yaşanılan şehirden uzaklaştıkça faturalar da kabarıyor...
#YılbaşıGenel yayın yönetmenimiz Ahmet Hakan, 28 Kasım’daki köşe yazısında “Karlı dağlardaki tüm tesisler, kayakçı zevkine göre oluşturuluyor. Bizi düşünen yok. Sevdiğim şey şu: Dağ başında, karların ortasında, ahşaptan yapılmış bir kar oteli” yazınca jürimize pisti olmayan ama kar tatili yapabileceğimiz adresleri sorduk. Dağ evinden butik otele, huzura davetiye çıkaracak önerileri sıraladık.
#SeyahatBüyük şehirlerin trafiği, stresi ve en önemlisi bütün bir hafta yorucu geçen iş koşuşturmasından sıkılanlar, hafta sonlarını iple çekiyor. Biz de uzmanlarımıza kışla birlikte güzel manzaralara bürünen, doğanın içinde ailece vakit geçirilecek en güzel gölleri sorduk. 10 şehirden keşfedilmeyi bekleyen 15 gölü önerdiler.
#TatilZorlu bir yılı daha geride bıraktık. 2021 yılında ‘pandemi ve kısıtlamalar’ restoranların masadaki adisyon sayılarını çok olumsuz etkiledi. Paket servis artsa da, paket servisin maliyet yüksekliği, paket servisteki sorunlar müşteri memnuniyetini ve karlılığı düşürdü.
#BursaPandemi her alanda olduğu gibi yeme-içme alışkanlarını ve ‘gurme seyahat’ seçeneklerini de değiştirdi. Kişiye özel şef, yurtiçinde yeni lezzet adreslerinin öne çıkması, ekoturizmle tek ürünün peşinde yolculuk, çevreye saygılı gastronomik keşiflerin artması önümüzdeki yılın trendleri. Ama hepsi bu kadar değil.
#HürriyetÖnlemler alarak geçireceğimiz ama kısıtlamaların olmadığı ilk ‘pandemili’ yılbaşı için sayılı günler kaldı. Biz de 2021’e veda edip 2022’ye başka bir şehirde “Merhaba” demek isteyenler için jürimize “Yeni yılı nerede karşılayalım” diye sorduk, ülkemizdeki birbirinden güzel 10 adresi listeledik. İsteyene sessiz sakin, isteyene partili, eğlenceli seçeneklerimiz var. Önerilen şehirlere ya da kasabalara giderseniz ‘nerede, ne yiyebiliriz’ tavsiyelerini de EBRU ERKE yazdı.
#Yeni Yıl AdresleriŞehirler markalaşıyor. İstanbul, Ankara, İzmir zaten uzun zamandır marka şehir. Şimdilerde Gaziantep, Hatay, Antalya, Eskişehir, Kastamonu, Kars, Afyon gibi illere Bodrum, Urla, Bozcaada, Gökçeada, Çeşme, Ayvalık, Ürgüp, Fethiye, Safranbolu gibi ilçeler de eklendi. İsimlerini yerel lezzetleriyle, ünlenen restoranları ve yiyecekleriyle duyurdular.
#BursaSıfırdan yarattığı Chobani markasını, ABD’de son 10 yılın en hızlı büyüyen ve en yenilikçi şirketlerinden biri haline getiren, ABD’deki bir numaralı Türk girişimci Hamdi Ulukaya evleniyor. Gelin, Fransız asıllı ABD’li restoran işletmecisi Louise Ulukaya (Vongerichten). Üç yıldır birlikte olan çiftin nikâhı aslında ocak ayında, New York’ta kıyıldı. Ancak İstanbul’da, yakın arkadaşlarının ve akrabalarının katılacağı geleneksel bir düğünle evliliklerini kutlamak istediler. Nikâh şahitleri ve yakın arkadaşları Selçuk Şirin, düğün öncesi onlarla bir araya geldi. Tanışmalarının hikâyesini, düğünün detaylarını sordu. Vongerichten, “Hamdi’nin doğduğu topraklarda evliliğimizi kutlamak, ailemin bu kültürü görmesini, öğrenmesini istedim. Türk değilim ama şimdi öyle hissediyorum” diyor. Hamdi Ulukaya ise kaybettiği annesinin, gelinini görse mutluluktan ağlayacağını söylüyor.
#LouıseTarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Başkanı Ali Recep Nazlı, bu yıl Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki en büyük hibelerden birini vermiş olacaklarını belirterek, "Bu destek en az 600 milyon lira olacak ama hedefimiz 950 milyon liraya ulaşmak" dedi.
Yaşanan global finansal kriz pek çok sektörü olumsuz etkileyip, hedeflerin küçültülmesine neden olurken dünyanın en büyük dördüncü pizza zinciri Little Caesars Başkan Yardımcısı Michael W. Therrian, ekonomik ürün pizzanın kriz zamanlarında tercih edildiğini söyledi. Therrian, "Pizza kemer sıktıran zamanların doğru ürünüdür" dedi.