Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2008 22:03
Pasaport Pizza devlere rakipDÜNYADA milyarlarca dolarlık pazarı bulunan pizza sektörüne, Türk sermayesi olarak damgasını vuran Pasaport Pizza, 2008 yılında 90 şube hedefledi. 47 şubesi ile Türkiye’nin batısından doğusuna, kuzeyinden güneyine her bölgesine lezet taşıyan Pasaport Pizza’nın Yönetim Kurulu Başkanı Vahit Paşa, "Amacımız Pasaport Pizzalar zincirini büyüterek mutlu ve kazanan şubeler yaratmak" dedi. Yabancı birçok firmanın Türkiye pazarına girdiğini ve birçoğunun da girmek için hazırlandığını belirten Paşa, "Pasaport Pizza olarak 10 yıldır bu rekabete alıştık. Hem mevcut şirketlerle hem de ileride gelecek yeni şirketlerle rekabet etmek bize keyif verecek. izmir’e sekiz yıl önce gelen uluslararası markalar rekabet edemeyip kapattı. Rekabetten korkmuyoruz" dedi.
izmir, (DHA)Boğaziçi Ocakbaşı’nda hafta sonu brunch keyfiBOSTANLI’da kebaplarıyla ünlü Boğaziçi Ocakbaşı Restoran, bugünden itibaren müşterilerine köy kahvaltısı ile brunch keyfi yaşatacak. Dekorasyonundan bahçesine kadar yenileyip, terasta yerden ısıtma sistemiyle restoranda sıcacık bir ortam yaratan işletme sahibi Cem Kocatoros, "Dostlarımızdan gelen yoğun isteklere cevap verebilmek için hakiki köy kahvaltısı servisine başlıyoruz. Tamamen doğal, kaliteli, organik ürünlerle sunacağımız kahvaltıda; Kars’tan özel getirttiğimiz bal, Erzincan tulum peyniri, yüzde 100 dana etinden sucuk, salam, sosis ve kaliteli et ürünlerine yer vereceğiz. Kalitemizden ödün vermeden uygun fiyat politikamızla en iyiyi sunmaya devam edeceğiz" dedi.
HÜRRİYET / izmirKöşebaşı’ndan ciğer günleriTÜRKİYE’nin en ünlü et restoranları arasında yer alan Köşebaşı, izmir’de üç yılı geride bıraktı. Sel Grup’un Ege Bölgesi işletmesini üstlendiği Köşebaşı’nın Havaalanı - Çeşme Otoyolu üzerindeki restoranı yenilenen dekoruyla müşterilerin beğenisini kazandı. izmir İşletme Sorumlusu Cevdet Akgüç, "Köşebaşı olarak haftanın yedi günü misafirlerimizi ağırlıyoruz. Adana ve Tarsus yöresi mutfağının klasikleşen tatlarının yer aldığı mönümüze kış sezonunda ise şişte ciğeri ekliyoruz. Salı ve Cuma, özel olarak şişte ciğer günleri düzenliyoruz. Ayrıca, İzmirliler dondurmalı irmik tatlımız ve özel künefeye büyük ilgi gösteriyor" dedi.
izmir, (DHA)Tarihi yapı restoran olduKEMERALTI çarsısında son dönemlerde satılan eski yapılar restore ettirilip restorant ve cafelere dönüştürülmeye başlandı. Bunun en son örneklerinden biri de 2. Beyler’de yaşandı. Tarihi yapıyı aslına uygun restore edip Saray Mutfağı adıyla hizmete sunan Abdullah Erkan çabasının karşılığını aldı. Açılışta döner, pilav ve ayran çarşıya alışverişe gelenlere de ikram edildi. Erkan, "İzmirliler’i sabah kahvaltısı, börek, çorba, döner, tatlı lezzeti ile buluşturuyoruz" dedi.
Mustafa OĞUZ, (DHA)İzmirli Gusto istanbul’a açıldıİZMİRLİ işadamı Mario Gabbay’ın sahibi olduğu çikolata ve şekerleme markası Gusto Confiserie, 2008’deki ilk mağazasını istanbul Suadiye’de açarak, 8’inci şubeye ulaştı. Bu yıl sonuna kadar mağaza sayısını KKTC ve Bursa başta olmak üzere 12’ye çıkarmayı hedeflediklerini belirten Gabbay, "Yeni yılla birlikte truf çeşitlerimizin yanı sıra ünlü badem ezmelerimizi renkli ve meyve formunda sipariş üzerine hazırlıyoruz. 14 Şubat Sevgililer Günü için de birbirinden özel çikolata ve şekerler, sürpriz çikolata çeşitlerini ev ve işyerlerine servis edeceğiz" dedi.
izmir, (DHA)Pınarbaşı’nda Erzurum lezzetiMAY Grup Yönetim Kurulu Başkanı işadamı Mehmet Atiş ve ortağı Yakup Doğan’ın Pınarbaşı’nın ünlü Değirmenaltı Sokağı girişinde açtıkları Babadan Çağ Kebabı Salonu, izmir ve Bornova protokolünü biraraya getirdi. Erzurum’un meşhur çağ kebabının yanısıra pide ve ızgara çeşitlerinin de bulunduğu salonun açılışı ilgi gördü. 150 kişilik
yemek salonu, kahvelerin yudumlandığı şark köşesinin bulunduğu Babadan Çağ Kebabı Salonu’nun açılışında konuklar, Erzurum’dan gelen etle hazırlanan kebabın lezzetiyle tanıştı.
izmir, (DHA)