Dünyanın en ünlü endüstriyel tasarımcılarından biri olan Mısırlı Karim Rashid’le Kütahya Porselen için tasarladığı Skallop serisi vesilesiyle bir araya geldik. “Çoğu ürünün ve tasarımcının geçmişini bilirim. Bir şey tasarlarken onun tamamen ‘ben’ olduğundan emin olmaya çalışırım” diyen Rashid’e mutfakla arasının nasıl olduğunu da sordum: “Organik olmadığını bildiğim bir şeyi yiyemiyorum.”
#YazarBu yıl ilk kez Antalya’da düzenlenen Uluslararası Gastronomi ve Turizm Zirvesi FSummit, Türkiye’den ve yurtdışından sektöründeki birçok lider ismi ağırladı. Turizm başkenti Antalya’yı gastronomi alanında da global bir buluşma noktası haline getirmeyi amaçlayan zirveden işte satır başları...
#Uluslararası Gastronomi50 yıldır sofra takımları üreten ailenin son temsilcisi Sema Güral Sürmeli ile yarım asırda değişen sofra alışkanlıklarımızı konuştuk. Son 10 yıldır 12 kişilik yemek takımlarının pek satılmadığını, bunun nedenininse misafir ağırlama alışkanlıklarımızın değişmesi olduğunu öğrendik.
#Yazar1993’ten beri tasarım yapmadığı marka kalmadı. Saat, bina, aydınlatma, gözlük, bugüne dek 1000’e yakın tasarım yapan Karim Rashid şimdi de Şölen’in bayramlık çikolatası Milango’yu ambalajından içeriğine kadar baştan tasarladı. Milango ile herkesten önce tanışmak için onu New York’taki evinde hatta çalışmaktan zevk aldığı yatağında ziyaret ettim.
1993’ten beri tasarım yapmadığı marka kalmadı. Saat, bina, aydınlatma, gözlük... Bugüne dek 1000’e yakın tasarım yapan Karim Rashid şimdi de Şölen’in bayramlık çikolatası Milango’yu ambalajından içeriğine kadar baştan tasarladı. Tasarım sürecini herkesten önce dinlemek için onu New York’taki evinde hatta çalışmaktan zevk aldığı yatağında ziyaret ettim