Yılbaşına tasarım hediyeler

Güncelleme Tarihi:

Yılbaşına tasarım hediyeler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2012 00:00

Yılbaşı için hediye telaşı başladı. Alışveriş merkezlerindeki klasik ürünlerden sıkıldıysanız, her bütçeye uygun seçeneği bulunan tasarım ürünler tam size göre.

Haberin Devamı

İstanbul Modern
Koleksiyondan esinlenildi

İstanbul Modern Mağaza’nın sürekli yenilenen ürün yelpazesinde Fahrelnissa Zeid, Burhan Doğançay, Fikret Mualla, Bedri Rahmi Eyuboğlu, Avni Arbaş, Eren Eyuboğlu, Hikmet Onat, Ömer Uluç gibi Türkiye’nin önemli sanatçılarının müze koleksiyonundaki eserleri, sergilerden esinlenilerek tasarlanan kişisel aksesuvarlar, ofis ve ev eşyaları, çocuklara yönelik eşyalar ile çeşitli tasarımcılara ait takı, defter, kalem, cüzdan, vazo, dekoratif objeler, özel figüratif baskılar gibi ürün grupları yer alıyor.
Alışveriş için mağazaya gitmeniz de şart değil. Çünkü yeni uygulamayla ‘sanal mağaza’ dönemi de başladı. www.istanbulmodernmagaza.com adresinden müze koleksiyonundaki 70 sanatçının yapıtlarından ve müzedeki sergilerden esinlenerek özel olarak tasarlanmış 500 farklı ürün seçeneği bulabilirsiniz. Özel Baskı bölümünde Fahrelnissa Zeid, Bedri Rahmi Eyuboğlu, Avni Arbaş, Hikmet Onat, Ömer Uluç gibi önemli sanatçıların yapıtlarının özel çerçeveli röprodüksiyonlarına ulaşabilirsiniz. Poster bölümünde ise Steve McCurry, Doug Aitken, Ara Güler, Ahmet Polat, Devrim Erbil, Cihat Burak, Kutluğ Ataman, Gül Ilgaz gibi 100’den fazla yerli ve yabancı sanatçının İstanbul Modern’de sergilenen yapıtlarının posterleri yer alıyor.
Hediye bölümünde Cem Turgay, Bülent Özgören, Tahsin Aydoğmuş’un yapıtlarıyla iPad kılıfları, Hikmet Onat, Bedri Rahmi Eyuboğlu’na ait yapıtlar ile tişörtlerin yanı sıra kol düğmesi, kalem, kartvizitlik, Fahrelnissa Zeid, Şükriye Dikmen, Ömer Uluç yapıtları ile ipek eşarp, kolye, sürahi ve bardak seti, sabun, kokulu mum, dokuma yastıklar gibi birbirinden farklı hediye seçenekleri sunuluyor.
(212) 334 73 90

Haberin Devamı

İKSV Tasarım Mağazası
100 sanatçı 600 obje

Tasarım ve sanat tutkunlarına özel armağan alternatifleri sunan İKSV Tasarım Mağazası’nda 100’e yakın sanatçı ve tasarımcının 600 farklı eser ve hediyelik eşya seçeneğini bulmak mümkün.
Tasarım Ürünleri, Eser Uygulamaları, Özel Koleksiyon, Yayınlar, MoMA, Takı ve Aksesuvar, Kırtasiye, Ev ve Çocuk başlıkları altında, günlük kullanım için tasarlanmış fincanlar, tabaklar, cam kâğıt ağırlıkları, heykeller, çocuklara özel oyun setleri gibi ürünlerin yanı sıra sanatçı imzalı panolar, takılar, anahtarlıklar ve deri çantalar ürün seçeneklerinden bazıları.
MoMA Design Store ürünlerinin Türkiye’de ilk kez satışa sunulduğu İKSV Tasarım Mağazası, Dali, Picasso gibi dünyaca ünlü sanatçıların müze mağazalarından seçkilere ve Andy Warhol, Karim Rashid gibi tasarımcıların koleksiyonlarına yer veriyor.
Mağazada Türk tasarımcılardan Aida Pekin, Aytekin Olgunsoy, Bee Goddess Ela Cindoruk&Nazan Pak, Koray Özgen, Faruk Malhan, Kunter Şekercioğlu, Utopist, Deniz Toraman,  Oya Akman, Oya Erol, Selin Sarpkan, Toz Design, Tohum, Kısmet by Milka ve Zeynep Erol gibi isimlerin koleksiyonları da bulunuyor.
Ressam Devrim Erbil’in İstanbul panoları ve Ara Güler’in İstanbul fotoğrafları, İKSV Tasarım Mağazası’nda bulunabilecek ‘ıslak imzalı’ sınırlı sayıda özel hediye alternatiflerinden.
Ayrıca, İKSV Tasarım Mağazası’nın e-alışveriş sitesi www.iksvtasarim.com’a üye olan herkes, 31 Aralık’a kadar yapacakları alışverişlerinde kullanmak üzere 10 TL’lik hediye çeki kazanıyor. Yine internet sitesini kullanan Lale Kart sahiplerine ise yüzde 20 indirim ve taksit imkânı var.
(212) 334 08 30

Haberin Devamı

Topkapı Sarayı
Sarayda ne varsa mağazada

Geçen yıllarda özel işletmeye verilerek harika bir müze mağazasına kavuşan Topkapı Sarayı’nın mağazasında binlerce ürün seçeneği mevcut. Bütçenize göre sekiz TL’ye İstanbul manzaralı kalemkutusu da var, dört bin TL’ye yelpaze de...
Mağazada, öncelikle Topkapı Sarayı ve Türkiye’deki diğer müzelerin önemli eserlerinden obje, tarihi eser ya da mücevherlerin çoğunun örneğini bulmak mümkün. Hürrem Sultan’ın takıları da var, Zeugma Müzesi’ndeki ‘Çingene Kızı’ndan esinlenilmiş ipek fular da... Saray kadınının giyimini tamamlayan mücevherlerden sayılan, tavuskuşu kuyruğu ya da devekuşu tüyünden yapılan yelpazeler de mağazada mevcut.
BKG müze mağazalarından internetten de alışveriş yapmak mümkün: www.bkg.com.tr/shop

Haberin Devamı

Artapot
İronik tablolar

Yetenekli ve yaratıcı Parisli sanatçılardan oluşan kolektif Artapot’un yeni koleksiyonunda dünya sanat tarihinin önemli sanatçı ve eserleri yeniden yorumlandı. Resimlerin ürün olmasına ironik bir yorum getiren Artapot, en sevdiğiniz sanatçıları kendi barkotlarıyla sunuyor. ‘Art is Goods - Barkod’ serisinde dünyaya sürrealizmi getiren Salvador Dali, sanat tarihini acılarıyla tepetaklak edip 3 yılda yaklaşık 40 eser veren Vincent, Türk sanat tarihinin kilit noktalarından Hamdi Bey ve en ünlü empresyonistlerden Monet’yi görebilirsiniz. Her eserin barkodunda bu idol sanatçıların doğum ve ölüm tarihleri gizli.
Artapot’un bu ve bunun gibi yaratıcı işlerine Beşiktaş’taki atölyesinden, Nişantaşı BiberBar, PRfit-Bebek ofisinden ve artapotgallery.com’dan ulaşabilirsiniz. Atölyenin sadece randevu saatlerinde açık olduğunu unutmayın! (212) 236 43 62

Haberin Devamı

Santral istanbul
Abidin Dino’ya ithafen

Çağdaş sanat ve enerji birlikteliğini ürünlerine taşıyan Santraldükkân, birçok tasarımcının çalışmalarına, ödüllü tasarımlarına ev sahipliği yaparak, ev aksesuvarlarından mobilyaya, aydınlatmadan kırtasiyeye, takıdan çocuk ürünlerine, tekstilden çantaya kadar çok geniş bir ürün yelpazesine sahip.
Santraldükkân, Santralistanbul koleksiyonundaki eserleri ürünlerine yansıtmanın yanı sıra, sergi katalogları, posterler ile Silahtarağa Elektrik Santralı Bilgi ve Belge Merkezi Arşivi’nde korunan tarihi fotoğraf, plan, teknik çizim ve görsellerin de yer aldığı tasarımları ve logolu çalışmaları sunuyor.
Mağaza, pazartesi hariç hafta içi her gün 10.00-18.00, hafta sonları 10.00-20.00 saatleri arasında açık. (212) 311 78 09

Haberin Devamı

Sakıp Sabancı Müzesi
Monet’nin Bahçesi’nden esinlenildi

Sakıp Sabancı Müzesi’nin mağazasında sergi katalogları, sanat kitapları, gençler ve kendini genç hissedenler için tasarlanmış tişörtler, takılar, kupalar, eğlenceli ve zihin açan oyuncaklar bulunabilir.  Ayrıca hem bireylerin hem de kurumların beklentilerini karşılayacak müze koleksiyonundan ve sergilerdeki ürünlerden esinlenerek oluşturulan hediyelik eşyalar da mevcut. Özellikle, şu sıralar devam eden ‘Monet’nin Bahçesi’ adlı sergi için hazırlanmış olan ürünler ilginizi çekebilir.
Mağaza, pazartesi hariç her gün 10.00-20.00 saatleri arasında açık. Satın alacağınız her ürünün ‘SSM sergi ve eğitim programları’na destek verdiğini unutmayın!
(212) 277 22 00

bobblehead
Eğlenceli hediye arayanlara

Hediye için biraz da eğlenceli bir şeyler arıyorsanız son dönemin modası ‘Bobblehead’ size göre. Booblehead’lerin 3 boyutlu karakterlerini hazırlatmak için önce www.bobblehead.com.tr sitesinden uygun gövdeyi seçiyor, sonra hediye edilecek kişinin fotoğrafını yüklüyorsunuz. Burada karikatürize edilen fotoğraftan Bobblehead’leriniz yüzde 100 el işçiliğiyle üretilerek seçmiş olduğunuz üretim alternatifine göre 10 ile 20 iş günü içerisinde belirtmiş olduğunuz adrese ulaştırılıyor.
Yılbaşına özel gövdelerde yüzde 15 indirim de var!

Lunapark Shop
Ulaşılabilir
tasarım için
İstanbul Galata’daki ‘Lunapark Shop’, Türkiye’nin önde gelen tasarımcılarının koleksiyonlarını ‘Ulaşılabilir Tasarım’ konsepti altında topluyor. Merve Baal, Ela Cindoruk, Elif Doğan, Sema Karcı, Ümit Aybek, Vreskala, Zargun ve Zerger gibi birçok ünlü tasarımcı ve markanın düzenli olarak yenilenen takı koleksiyonlarını bulabilirsiniz. Ayrıca Şule Şimşek’in tasarladığı yastıklar, Bravoİstanbul’un tipografik peştamalları, Persan ‘Picculet’ tasarımı çantalar, Wohha ve Babylon tişörtleri, Kağıthane ve Happily öncesi bol seçenek sunuyor.
(212) 245 94 34.

Pera Müzesi
Altın Çocuklar kumaş bebek oldu
Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi’nin mağazasında katalog, kitap, aksesuvar, kırtasiye gibi pek çok ürün seçeneği mevcut. Özellikle şu sıralar, 6 Ocak’a kadar devam edecek olan, ‘Altın Çocuklar 16.–19. Yüzyıl Avrupası’ndan Portreler’ sergisine ithafen hazırlanmış ürünler dikkat çekiyor. Örneğin el yapımı kumaş bebeklerin fiyatı 100 TL. Bunun dışında ‘seramik Kütayha çini desenli kolyeler 30, ‘gümüş kantar yaka iğnesi’ 100, ‘Kaplumbağa Terbiyecisi’ desenli önlük 25 TL.
(212) 334 99 00

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!