Krokan Bush tarifi ve malzeme listesi, Fransız mutfağının özel tariflerinden biri. Piramit şeklindeki görünüşü ve karamelize şekeriyle kaplanan dolgulu hamuruyla favoriniz olacak. Orjinal adı 'Croquembouche' olan Krokan Bush tarifini sizin için derledik. Şimdiden afiyet olsun....
#Krokan Bush TarifiBaharın müjdeleyici sebzelerinden enginarı çanak alıp zeytinyağlısını pişirince tadına doyulmaz. Ama onunla hazırlayabileceğimiz türlü türlü lezzet de var. Kuzu etiyle birleşince ya da gravlaks yöntemiyle hazırlanmış çipurayla bir araya gelince ortaya nefis tabaklar çıkıyor. Hatta mevsim meyvelerinden karadutla birleştirip tatlısını bile yapabilirsiniz.
#Altuğ TezerÇoğu tatlıda kullanılan karamel sos özellikle MasterChef tarte tatin tarifi ile gündeme geldi. Tarifin yapımında oldukça önemli bir detay olan karamel yapımı püf noktaları uygulandığı takdirde muhteşem bir lezzete dönüşüyor. Peki, karamel nasıl yapılır? Evde karamel sos yapımı detayları haberimizde...
#Karamel Nasıl YapılırGelinim Mutfakta çikolatalı bohça tarifi günün tatlısı olarak sofralarınıza geliyor. Misafirlerinizi kıskandıracak çikolatalı bohça kayınvalidelerinizden de tam not almanızı sağlayacak. Peki, çikolatalı bohça nasıl yapılır? İşte, Gelinim Mutfakta çikolatalı bohça tarifi ve malzemeleri...
#Çikolatalı BohçaFransız tatlısı krokan bush tarifi günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Orjinal adı 'Croquembouche' olan tatlı Fransız mutfağının özel ürünlerinden biridir. Peki, Fransız tatlısı krokan bush nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir? MasterChef krokan bush tarifi ve püf noktaları...
#Krokan BushBenim mutfağımda çileğin binbir türlü hali var. Bazen çilek suyu hazırlayıp soğuk soğuk içiyorum, bazen çileği pastacı kremasıyla buluşturup göz alıcı tatlı tabakları hazırlıyorum. Salatalarda domates yerine kullanmaya iyiden iyiye alıştığım çileği deniz börülcesi mezesine de katıyorum. Bu mis kokulu meyveyi deniz ürünleriyle buluşturmayı hiç denediniz mi? Levrek, somon, mezgit, deniztarağı veya karidesle Peru mutfağından ceviche hazırlamak çok kolay...
#Çilekli PastaSıcaklar tüm hızıyla bunaltmaya devam ederken tatlı keyfimizden geri kalacak değiliz! Bici biciden rokokoya, soğuk baklavadan sorbeye ‘serin ve hafif’ tatlılar kolay yeniyor, ağırlık yapmıyor. En lezzetli ‘ferah’ tatlılar yapan yerleri jürimize sorduk.
#GazetehaberleriTrileçe, son dönemlerde en sevilen sütlü tatlılardan biri. Balkan mutfağına özgü bu tatlıyı evinizde de hazırlayabilirsiniz. Triliçe olarak da bilinen bu harika tatlının üzerine karamelli sos tercih edebileceğiniz gibi frambuaz veya portakal gibi meyveli soslar da tercih edebilirsiniz. Peki trileçe nasıl yapılır? İşte trileçe tarifi...
#TriliçeYaz aylarında sıcak içecekler yerlerini soğuk versiyonlarına bırakıyor. Özellikle nefis bir soğuk kahvenin yerini hiçbir şey tutmuyor. Siz de evinizde enfes bir soğuk kahve hazırlamak isterseniz karamelli frappuccino tarifimizi mutlaka denemelisiniz. İşte nefis ev yapımı karamelli frappuccino tarifimiz…
#Karamelli Frappuccino Nasıl YapılırYaz geldi, seyahatler arttı... Arabada, uçakta, otobüste, trende veya gemide yolculuk yaparken geçireceğiniz uzun saatlerde, streç filme sarıp çaktırmadan atıştırabileceğiniz tarifleri sizler için derledik.Afiyet olsun...
#SeyahatMasmavi gökyüzü, uzaklardaki And Dağları, çevredeki bağlar öylesine kışkırtıcı ki bu manzaradan sonra Mendoza’nın meşhur şarapları ikinci planda kalıyor. Bölgenin şaraphanelerini hakkını vererek gezmek için şehrin güneyine ve doğusuna, yani Uco Vadisi ile Maipu’ya gitmeniz gerekiyor. Fakat kent merkezinde konaklamanız harika restoranlardan, eğlence yerlerinden yararlanmanızı da sağlayacaktır. Gastronomik gelişmeye paralel sayıları artan şarap tadım ünitelerinde müthiş malbec’lerin yanı sıra bonarda, torrontes gibi diğer türleri de deneyebilirsiniz.
#MendozaGeçenlerde çekim için ağırladığım ve “içliköftenin profesörü” olarak tanımladığım Yasemin Şef, çok kısa sürede incecik, kağıt gibi oyduğu köfteyi, göz açıp kapayıncaya kadar dolduruyor, ışık hızıyla toparlayıp kapatıyor ve hemencecik haşlamaya başlıyor. Üstelik yöreden yöreye değişen bütün şekilleriyle...
#YemekHavalar ısındı diye kahve keyfinden vazgeçecek değiliz ya, soğuk kahveler ne güne duruyor? Yunanların frappe dediği soğuk kahvenin bugün onlarca çeşidi var. Dondurmalısı, çikolatalısı, karamellisi veya vanilyalısı... Bu uluslararası lezzetlere bu yıl yerli reçeteler de katılmış: Buzlu Türk kahvesi ve lokumlu soğuk kahve gibi...
Bir yaz tatlısı olan dondurma, günümüzde dört mevsim satılsa da yine en çok yazın tüketiliyor. Tek başına yenebildiği gibi birbirinden lezzetli dondurmalı tatlılar da yapılıyor. En güzel rokokoyu kim yapıyor? Kızarmış dondurmanın hasını nerede yiyebiliriz? Baylan’ın Kup Griye’sinin bağımlıları kimler?