Gelinim Mutfakta çikolatalı bohça tarifi: Kayınvalideler bir tabak daha isteyecek! çikolatalı bohça nasıl yapılır, malzemeleri neler?
Gelinim Mutfakta çikolatalı bohça tarifi günün tatlısı olarak sofralarınıza geliyor. Misafirlerinizi kıskandıracak çikolatalı bohça kayınvalidelerinizden de tam not almanızı sağlayacak. Peki, çikolatalı bohça nasıl yapılır? İşte, Gelinim Mutfakta çikolatalı bohça tarifi ve malzemeleri...
ÇİKOLATALI BOHÇA MALZEMELERİ
3 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 buçuk su bardağı süt
3 su bardağı un
4 yemek kaşığı kakao
Yarım su bardağı sıvı yağ
Kreması için;
3 su bardağı süt
Yarım su bardağı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Karamel sosu için;
1 su bardağı şeker
1 paket krema
50 gram tereyağı
ÇİKOLATALI BOHÇA NASIL YAPILIR?
Öncelikle çikolatalı bohça hamuru için gerekli malzemeleri bir kapta teker teker ekleyip karıştırın.
Tavaya biraz sıvı yağ koyup mini krep şeklinde pişirin.
Diğer yandan kremasını hazırlayın. Tencereye süt, şekeri koyup eriyince nişastayı azar azar ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
Ardından vanilyayı ekleyin ve kıvam aldığında ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın.
Üzerine karamel sosu için tereyağı eritin ve şekeri ilave edin.
Son olarak kremayı ekleyip karamel kıvamına geldiğinde ocağın altını kapatın.
Çikolata bohça için kreplerin içine karamel dolgusunu paylaştırın.
Üzerine karamel sosu gezdirip bohça şeklinde sarın. Üzerini toz Antep fıstıkla süsleyip servis edin. Afiyet olsun...