Güncelleme Tarihi:
(4 KİŞİLİK)
Malzemeler
4 parça fileto tavuk göğüs eti
Sosu için:
1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil
3 dal limon otu
1 soğan - 1 yemek kaşığı köri
1 tatlı kaşığı esmer şeker
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Pişirmek için
1 su bardağı Hindistan cevizi sütü
200 ml krema - 1 su bardağı su
Tuz - Karabiber
Üzeri için:
Frenk maydanozu
Hazırlanışı
Sosu için gerekli olan tüm malzemeleri macun kıvamına gelinceye kadar blenderdan geçirin. Tavuk göğüs etlerinin her tarafını sosa bulayın. Pişirmek için zeytinyağını bir tavada ısıtın. Tavuk etlerini hafif kızartın. Üzerine Hindistan cevizi sütü, krema ve suyu ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Tavuklar suyunu çekip iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. İnce kıyılmış Frenk maydanozu ile süsleyerek servis yapın.
4 KİŞİLİK
Malzemeler
1 paket mafaldine makarna
Sosu için:
200 g dana külbastı eti
Zeytinyağı - Tuz - Karabiber
3 diş sarımsak - 1 soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
4-5 dal taze soğan
2-3 yaprak beyaz lahana
1 chili biberi
Hazırlanışı
Makarnayı haşlayıp suyunu süzün. İri doğradığınız dana külbastı etlerini yayvan bir kaba alın. Üzerine zeytinyağı gezdirip tuz karabiber serpin. Üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında iki saat bekletin. 3 yemek kaşığı zeytinyağını bir tavada ısıtın. Ezdiğiniz sarımsak ve yemeklik doğradığınız soğanı pembeleşinceye kadar soteleyin. Salça ve etleri ilave edip etler iyice yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin. İri doğradığınız taze soğan, ince doğradığınız beyaz lahana, chili biberi ve haşlayıp süzdüğünüz makarnayı ilave edin. 3-4 dakika daha pişirip ocaktan alın. Sıcak servis yapın.
4 KİŞİLİK
Malzemeler
Domates sos için:
4 yemek kaşığı zeytinyağı - 1 soğan
2 diş sarımsak - 1 domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz - Karabiber - Kimyon
Fesleğen - Kırmızı pul biber
Kızartmak için:
Zeytinyağı
Üzeri için:
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
Taze fesleğen
Hazırlanışı
Patlıcanları alacalı soyup yuvarlak doğrayın. Tuzlu suda bekletip acısını çıkarttıktan sonra iyice kurulayın ve zeytinyağında kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Domates sos için zeytinyağını bir tavada ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsağı pembeleşinceye kadar kavurun. Rendelediğiniz domates ve salçaları ilave edin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp domates suyunu çekene kadar pişirin. Fazla yağını çektirdiğiniz patlıcanları bir tavaya dizin. Üzerine domates sosu ilave edip rendelenmiş beyaz peynir serpin ve ocaktan alın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında peynir eriyene kadar pişirin. Taze fesleğen yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.
4 KİŞİLİK
Malzemeler
55 g tereyağı - 125 g su - 50 ml kanola yağı - 1 tatlı kaşığı badem esansı
60 g süt - 175 g un
5 g kabartma tozu - 5 g vanilya
150 g toz şeker - 1 yumurta
1 çay bardağı file badem
Karamel sos için:
2 su bardağı esmer şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
200 ml bardağı krema
Çıtır badem için:
Yarım su bardağı badem
3 yemek kaşığı bal
Hazırlanışı
Tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Geniş bir karıştırma kabında su, kanola yağı, badem esansı, süt ve ılınan tereyağını karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Yumurtayı bir mikser yardımıyla iyice çırpın ve karışıma ilave edip tekrar karıştırın. Kek harcını yapışmaz yüzeyli bir tavaya döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Üzeri için esmer şekeri tereyağı ile birlikte bir sos tenceresine alın. Şeker tamamen eriyene kadar ara ara karıştırarak pişirin. Şeker karamelize olmaya başlayınca kremayı ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. Karamel sosu ılınan kekin üzerine dökün. Üzeri için bademleri yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp kavurun ve ocaktan alın. Balı ilave edip karıştırın. Kekinizin üzerini soğuyan ballı çıtır bademlerle süsleyerek servis yapın.