Karabük Türkiye'nin en çok ziyaret edilen şehirlerinden bir tanesidir. Gerek gezi turlarında gerekse de yolculuklarda Karabük en sık uğranılan şehirlerdendir. Karabük yemekleri ile de meşhur bir şehirdir. Bu şehirde damak lezzetine uygun olan birçok yemek vardır. Karabük ziyareti gerçekleştirecek olan kişiler şehre gelmeden önce Karabük yemekleri ile ilgili araştırma yapmaktadırlar. Peki Karabük yemekleri nelerdir? Karabük şehrinde ne yenir? Karabük şehrinin neyi meşhurdur? İşte Karabük mutfağı ile ilgili tüm detaylar.
#Karabük Yemekleri2024 yılında, 1 Ocak pazartesi gününe denk geliyor. Hafta sonuyla da birleşince ortaya üç günlük bir tatil fırsatı çıkıyor. Bu hafta uzmanlarımıza ‘Hem kış huzurunu yaşayacağımız hem de yeni yılı keyifli bir şekilde karşılayabileceğimiz adresler nereler?’ diye sorduk. Kayak yapılacak rotalardan karlar altında tarihi kalıntıların gezileceği ya da sakin bir köşede manzaranın keyfinin çıkarılacağı yerlere kadar 9 şehirden 10 adresi önerdiler.
#RotaBartın Karadeniz bölgesinde yer alan ve gezip görülecek bir şehirdir. Bartın'a gidildiğinde ne tür yemekler yenmelidir? Bartın şehrinin hangi yemekleri meşhurudur? Bartın'ın yöresel lezzetleri nelerdir? Bartın şehrinin yöresel yemeklerini sizler için derledik.
#Bartın YemekleriYeme-içme severler, Sara Tabrizi adını 10 yıl önce kurucu şefi olduğu, bugün İstanbul’un önde gelen restoranları arasında olan Aheste’den hiç kuşkum yok biliyordur. Sara, genç bir ekibe teslim ettiği restoranın ortaklığından 2 yıl önce ayrılmış, Yan Mutfak ve Mutfaklarca adıyla online paket servis ve catering’e yoğunlaşmıştı.
#Müge AkgünSon dönemde herkesin içinden bir fırıncı çıktı! Marketlerde maya bulmanın imkânı yok. Ramazanda pide tarifleri elden ele dolaşmaya başladı ama yapımı çok da kolay değil. Bu hafta işin ustasından bir pide tarifim, artanları boşa harcamamak için pratik önerilerim var.
#YazarÖnemli merkezlere yakınlığı, odalarının konforu ve konsepti ne kadar iyi olursa olsun otel, lezzetli bir mutfağa sahip değilse sınıfı geçemez. Konaklarken mönüsündeki lezzetlerle sizi gastronomi yolculuğuna çıkaracak Türkiye'deki en iyi butik oteller listemizde! İşte mutfağıyla öne çıkan en iyi 10 butik otel...
#SeyahatTürkiye’nin farklı köşelerinde, İstanbul’un eski semtlerinde gezerken sivil mimarinin güzel örneklerinin yavaş yavaş kaybolduğunu üzülerek görüyoruz. Özellikle ahşap yapılar son günlerini yaşıyor. 10 yıl sonra çoğu yerinde olmayacak, betonun önlenemeyen yükselişine kurban gidecek.
Bu haftaki alışılmadık bir yolculuk. Buram buram maya kokan, geçmişten bugüne uzanan bir güzergâhtan geçeceğiz. Ramazanın vazgeçilmezi mis gibi ekşi maya kokan, altı kepek tozu ile kaplanmış pidelerdir. Yüzyıllardır bu pideleri Kastamonu’dan İstanbul’a özel olarak gelen ustalar pişirir. İnsan sırf bu pideler yüzünden ramazanın bitmesini hiç istemez.
Batı Karadeniz plajlarının özelliği çoğunun yemyeşil ormanlarla içiçe olması. Gözalabildiğine uzanan sahillerinde altın sarısından volkanik siyaha kadar her çeşit kumsalı bulmak mümkün. Mavi bayraklı plajı olmasa da, deniz suyu Zonguldak hariç temiz. Doğu Karadeniz’deki gibi aniden derinleşen sahillerin sayısı az. Ağustosta denizsuyu sıcaklığı Bodrum, Kuşadası’ndaki gibi 25 derece. Yaylaları Doğu Karadeniz’den daha iyi korunmuş. Özellikle balık restoranları iddialı.
Çeşme’yi özel yapan sadece plajları ve eğlence makanları değil. Lezzetleri, Ege mutfak mirasının bütün özelliklerini taşıyor. Kumru, deniz mahsulleri, balıklar, sakızlı dondurma gibi. Ama Çeşme öyle uluslararası bir yer ki, has İtalyan pizzası da yiyebilirsiniz. Kısacası, Çeşme’ye gidenlerin mutlaka tatması gereken bazı yiyecekler var.