Paylaş
Tabii işini aşkla yapan, yemek servis edildiğinde anlık tepkileri almaya alışmış bir şefin mutfaktan, restoran ortamından uzaklaşması kolay değil. Bu yılın başında ortak bir tanıdıkları vasıtasıyla Yalıkavak’ta geçtiğimiz yaz açılan Birdcage’in sahipleriyle bir araya gelip mekânı görünce ve mutfağı ne kadar özlediğini fark edince restoran açma tekliflerini kabul eder.
Yazı Bodrum’da geçirecektir ama İstanbul’da işletmeleri olduğu için yaz-kış açık olması planlanan restorana ekibini de kurması gerekir. Uzun zamandır Aheste’de beraber çalıştığı, bir süredir Kaş’ta yaşayan ikiliyi; şef Melisa Yördem’i ve müdürü Serhan Cacekli’yi de ikna eder.
Kısa sürede organize olup Karabük Ailesi’nin oğulları Ege ile birlikte ‘Karma Mutfak’ adını verdikleri konsepti oluştururlar. Ve ortaya Yalıkavak sahiline tepeden bakan, muhteşem manzarası, sade ve yalın dekorasyonuyla insana huzur veren, buluşma-kavuşma anı anlamına gelen ‘Lika’ çıkar.
Restoran, Sara Tabrizi’nin köklerini ve belli bölgeyle sınırlamadığı mutfak anlayışını yansıtıyor. Menüde yer alan yemeklerde İran baharatları da, Anadolu’nun dört bir yanından ürünler de, Bodrum’a, bölgeye özgü narenciye ve otlar da başarıyla harmanlanıyor.
Ortaya önce mevsimin taze otları ve turşuyla birlikte sunulan, sarımsak, tahin ve limonun çok dengeli kullanıldığı Gambilya baklalı Hatay ezmesi ve yeşil pestolu, taze peynirli, tuzlu vişneli Urla enginar pate geliyor.
İkisi de damakta unutulmaz iz bırakıyor. Onları Erzincan tulumlu köz patlıcan, yanında hafif acılı kayısı sosla ot kavurmalı bohça böreği, kimyon, karamelize soğan ve sarımsak kremasıyla marine kuzu göbeği mantarı gibi Tabrizi’nin tarzını çok iyi anlatan birbirinden lezzetli tabaklar takip ediyor.
Altında taze erişte ile sunulan Konya küflüsü ve şarap soslu midye ise tam bir başyapıt. Sadece onun ve ardından gelen kazandibi dondurma için bile Lika’ya gelinir. Birbirinden lezzetli ve özgün yemekleriyle çok özel bu mekân. Umarım uzun soluklu olur, bir Bodrum klasiğine dönüşür...
Farklı beklentilere farklı mekânlar
Kimi zaman koşullarımız, kimi zaman ruh halimiz, kimi zaman da maddi olanaklarımız belirler tatil anlayışımızı. Bazen kalabalıklardan kaçmak, bazen kalabalıklara karışmak isteriz. Bazen de çoluk çocuk ya da kedi-köpek gitmek isteriz. Artık böylesi farklı beklentilere cevap veren tesislerin sayısı giderek artıyor.
Kuş Vadisi’nde kuş kafesi
İlhamını ünlü yönetmen Mike Nichols’un 1996 yapımı “The Birdcage” filminden alan Birdcage 33, Yalıkavak’ın aynı zamanda ‘Kuş Vadisi’ olarak adlandırılan bölgesinde yer alıyor. 11 odalı butik otel hem konumu hem de her odaya ait özel bahçesi, dinginliğiyle tam bir kaçış noktası.
Yalın, minimalist, ortasında yer aldığı doğaya uyumlu yapının mimarı Ahmet Alataş. Otelin iç mimarisini ise Deniz Galip Studio üstlenmiş. Dekorasyonu yapılırken de 1960’ların Bodrum’unu anlatan Slim Aarons’un fotoğraflarından yararlanılmış. Hiçbir detay gözünüzü yormuyor.
Kanada’da pazarlama eğitimi alan Ege Karabük restorana olduğu kadar otelin ruhuna da dinamizm katacak gibi görünüyor. Sanat, müzik ve iyi yemeğin birlikteliğinin önemini genç yaşta anlamış. Pop-caz karışımı müzikler gecenin ilerleyen saatlerinde disko ruhuna bürünüyor.
Yürüyüş severseniz 20 dakikada sahile inebiliyorsunuz. Dönüşte yokuşu tırmanmak ise tam bir spor. Artık Sara ve Melisa şeflerin hazırladığı muhteşem kahvaltınızı kilo, kalori düşünmeden gönül rahatlığıyla edebilirsiniz.
Beşinci Tat
Karaca Grup ve Hürriyet Gazetesi iş birliğiyle 2016 yılında hayata geçirdiğimiz Türkiye’nin değerlendirme ve derecelendirme sistemiyle hazırlanan çalışması İncili Gastronomi Rehberi her yıl genişleyerek ve güçlenerek yoluna devam ediyor.
Rehberde yer alan İncili restoranların şefleriyle mesleğinde öne çıkmış, yeme içme sever konuklarımızı bir araya getirdiğimiz “Beşinci Tat” programı da bu projenin bir parçası.
3 yıl önce başladığımız, pandemi koşulları nedeniyle ara verdiğimiz, Kanal D’de cumartesi günleri yayınlanan programımızın bu haftaki konuğu Türkiye’nin dünyaca ünlü ismi, çok yönlü sanatçımız Serra Yılmaz.
Yılmaz’la birlikte bu kez Araka Restoran’ın şefi Pınar Taşdemir’in sofrasına konuk olduk. Sizi de bu keyifli ve lezzetli sohbetimize bekleriz...
Ailece tatil
Bodrum’da da Akdeniz tipi her şey dahil konseptli yerlerin sayısı artıyor. Bunlardan biri de bir zamanlar Işıl Club olan, birkaç yıl önce de Hilton’un ilk her şey dahil oteli olarak hizmet vermeye başlayan Double Tree.
Ramazan Bayramı ve 23 Nisan’ın art arda geldiği hafta sonu ormanla denizin iç içe geçtiği bu özel koydaki tesise ilk kez gitme fırsatı buldum.
Hilton Bodrum Bölge Otelleri Pazarlama ve İletişim Müdürü Tuğçe Tangur ve Double Tree by Hilton Bodrum Işıl Club Resort Genel Müdürü Celil Kırmızı’nın özellikle vurguladığı gibi buranın öne çıkan iki özelliği çocuklara çok imkân sunmaları ve hayvan dostu olmaları.
Tüm yapı hem her yaşta çocuğun hem de evcil hayvanların rahat edeceği şekilde kurgulanmış. Çocuklara özel spor, eğlenceli aktiviteler, atölye çalışmaları sayesinde aileler de kendilerine tatilde daha fazla vakit ayırabiliyor.
Paylaş