kanser nasıl oluşur haberleri sayfasında kanser nasıl oluşur hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 366 kanser nasıl oluşur haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Ailemiz ve sevdiklerimizle beraber uzun bir ömrü sağlıkla geçirmek en büyük isteğimizdir. Peki bunun için sağlığımıza ne kadar dikkat ediyoruz? Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Levent Kart, hayatımızı kısıtlayan, bizi ailemizden, dostlarımızdan koparan ve sinsi şekilde ilerleyen hastalık hakkında bilgileri paylaştı.
#Kanserden KorunmaKanserin oluşumunda genetik faktörün rolü göz ardı edilemez, ne kadar sağlıklı yaşamaya çalışırsanız çalışın kansere yakalanma riskiniz olsa da yapılan araştırmalar tüm erişkin kanser vakalarının en az üçte birinin kişinin yaşam tarzı ile bağlantılı olduğunu ortaya koyuyor.
#KanserAilemiz ve sevdiklerimizle beraber uzun bir ömrü sağlıkla geçirmek en büyük isteğimizdir. Peki bunun için sağlığımıza ne kadar dikkat ediyoruz? Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Levent Kart, hayatımızı kısıtlayan, bizi ailemizden, dostlarımızdan koparan ve sinsi şekilde ilerleyen hastalık hakkında bilgileri paylaştı.
#Kanserden KorunmaKanserin oluşumunda genetik faktörün rolü göz ardı edilemez, ne kadar sağlıklı yaşamaya çalışırsanız çalışın kansere yakalanma riskiniz olsa da yapılan araştırmalar tüm erişkin kanser vakalarının en az üçte birinin kişinin yaşam tarzı ile bağlantılı olduğunu ortaya koyuyor.
#KanserGün geçmiyor ki tanıdık bir ismin ya da yakın bir dostun kansere yakalandığını öğrenip üzülmeyelim. Gün geçmiyor ki kanser sözcüğünü anmayalım, bir sohbette kullanmayalım, bir vesileyle kanserden bahsetmeyelim! Peki nedir kanser? Nasıl oluşur? Neden, nelerden kaynaklanır? Hangi hatalar kansere davetiye çıkarır? “Kanserojen”ler kanseri nasıl tetikliyor? İşte bu soruların yanıtları...
Ezber bozan bir bilgi ama gerçek…Patlamış mısır, özellikle bir önceki günden artan pilav, makarna, çok şekerli diye düşündüğümüz üzüm… İşte sandığımızdan daha sağlıklı olan listede adını görünce şaşıracağımız o yiyeceklerin listesi…
#Sağlıklı BeslenmeBir gün önceden artan pilavlarınız, patates ya da makarnanız aslında oldukça sağlıklı desek çoğunuz ‘Hadi canım olur mu öyle şey?” dersiniz. Ezberleri bozan bir bilgi ama gerçek… Yememek için kendimize engel olmaya çalıştığımız patlamış mısır, özellikle bir önceki günden artan pilav, makarna, çok şekerli diye düşündüğümüz üzüm… İşte sandığımızdan daha sağlıklı olan listede adını görünce şaşıracağımız o yiyeceklerin listesi…
#Sağlıklı BeslenmeHer yıl 9. ayın 22. günü dünyada kronik miyeloid lösemi veya KML günü olarak anılıyor. Bu tarihin seçilme nedeni ise KML’nin 9. ve 22. kromozomlarda oluşan bir bozukluk sonucu gelişmesi. KML, kemik iliğinin kan oluşturan hücrelerinde gelişen, olgunlaşmamış hücrelerin biriktiği ve sonunda kanı istila ettiği bir kanser türü olarak tanımlanıyor.
#Sponsorlu İçerikÇoğumuz evine o gün yiyeceğinden fazla ekmek alıyor. “Belki misafir gelir veya gece acıkırım” ya da “Kalanı sabah ısıtır yerim” düşüncesi ile fazladan alınan o ekmekleri tüketemediğimizde buzdolabına ya da daha uzun süre bayatlamasın diye buzluğa atarız. Ama bayatlamasın diye buzluğa attığımız o ekmeklerin besin değeri aynı kalıyor mu? Lezzeti değişiyor mu? Gerçekten daha geç bayatlamasına yardımcı oluyor mu? Diyetisyen Ayça Sena Yılmaz ile konuştuk.
#Ekmek Saklamaİngiltere’de bir yemek programının jürisi Paul Hollywood, yakın zamanda TikTok'ta yayınladığı videoda, ekmeği doğru saklama yönteminin onu dondurmak olmadığını, hatta dondurulan ekmeğin daha çabuk bayatladığını söyledi. Buzdolabının ekmeğin tüm nemini çektiğini, bunun da ekmeği üç kat daha hızlı bayatlayacağını iddia eden Hollywood’un bu görüşüne katılan da var karşı çıkan da… Peki hangisi doğru? Diyetisyen Ayça Sena Yılmaz ile konuştuk.
#SağlıkSabah içtiğiniz bir fincan kahve sadece sizi güne uyandırmakla kalmıyor, aynı zamanda sindirim sisteminizde bulunan milyarlarca dost mikroba da destek oluyor. Çünkü, giderek artan bir araştırma grubuna göre, kahvenin mikrobiyomunuzu yani bağırsak bakterilerinizi olumlu yönde etkileyerek genel sağlığınızı iyileştirebileceğine ve hatta daha uzun bir ömre yol açabileceğine dair kanıtlar bulunuyor.
#Aç Karna KahveHepimizin vücudunda küçük kahverengi noktalar yani benler bulunur. Çoğu zaman bu benler masumdur ve zararsızdır. Ancak bazı durumlarda benler ciddi sağlık sorunlarının habercisi olabilir. Bu yazıda, benlerin ne olduğunu, türlerini, değişikliklerini ve nelere dikkat etmemiz gerektiğini detaylı bir şekilde ele alacağız.
#Dermatolog Neslihan DolanGünlük hayatımızda en çok kullandığımız kozmetik ürünler arasında yer alan roll-on’ların ve deodorantların meme kanseri ile ilişkisi, uzun yıllardır tıp dünyasında tartışmalara neden olan önemli bir konudur. Araştırmacıların bazıları bu ürünlerin içeriğinde kullanılan kimyasal maddelerin kanser riskini arttırdığını savunurken, bazıları da bu iddiayı destekleyecek yeterli kanıtın olmadığını düşünüyor.
#Süheyla BUYRUKÇUBilim Akademisi üyesi, yer bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür," Manisa, tarihi dönemlerden tutun çok yakın zamanlara kadar 7 ve üzerine çıkan büyük depremlerin olduğu bir yer. Dolayısıyla Manisa'da deprem olacak. Ne zaman olacağını söyleyemiyoruz ama eğer deprem olursa yine Manisa'da önemli ölçüde can ve mal kaybederiz" dedi. Görür, "Bugünlerde daha çok Tunceli, Bingöl Karlıova, Erzincan yörelerimiz biraz endişelendiriyor. İzmir'de de bir endişemiz var. Çünkü İzmir'de 15 tane fay var. İzmir yarımadasını kesen fayların özelliklerini bilmiyoruz. O faylar ne zaman deprem üretiyor, nedir? Bilmediğimiz için sorun olarak düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.
#Prof. Dr. Naci GörürBilim Akademisi üyesi, yer bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür," Manisa, tarihi dönemlerden tutun çok yakın zamanlara kadar 7 ve üzerine çıkan büyük depremlerin olduğu bir yer. Dolayısıyla Manisa'da deprem olacak. Ne zaman olacağını söyleyemiyoruz ama eğer deprem olursa yine Manisa'da önemli ölçüde can ve mal kaybederiz" dedi. Görür, "Bugünlerde daha çok Tunceli, Bingöl Karlıova, Erzincan yörelerimiz biraz endişelendiriyor. İzmir'de de bir endişemiz var. Çünkü İzmir'de 15 tane fay var. İzmir yarımadasını kesen fayların özelliklerini bilmiyoruz. O faylar ne zaman deprem üretiyor, nedir? Bilmediğimiz için sorun olarak düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.
#Naci GörürYıllardır yanmış tost yemenin ve akıllı telefonlarımızı cebimizde tutmanın, plastik şişelerden su içmenin kansere yol açtığına dair iddialarını duyuyoruz. Peki bu duyduklarımızın hangisi gerçek hangisi efsane? Daily Mail, gerçekle mitleri birbirinden ayırmamıza yardımcı olmak için kansere neden olduğuna dair ortaya atılan en büyük beş efsaneyi çürütüyor.
#Kanser