Kansere Dur Diyebilmek İçin 10 Öneri!
.
Günümüzün en önemli sağlık sorunlarından birisi olan kanserin görülme sıklığı giderek artıyor. Kanserden korunmak için ise; öncelikle yanlış beslenme alışkanlıklarının bırakılması gerekiyor. Beslenme planında atılan doğru adımlar ve yaşam tarzı değişiklikleri, kansere dur diyebilmek için önemli bir avantaj sağlıyor. Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci Arpacı “4 Şubat Dünya Kanser Günü” öncesinde kanserden korunmak için dikkat edilmesi gereken beslenme önerilerini anlattı.Kaynak Fotoğraflar: Pixabay
1-Sabah, öğle ve akşam öğünlerinde protein, karbonhidrat, yağ, vitamin ve minerallerden yeterli ve dengeli beslenin. Kahvaltınızda mümkünse peynir, zeytin, domates, yumurta kısacası her şey organik ürünlerden oluşsun. Haftada 2 kez balık ana yemeklerinizde yer alsın. Esmer ürünler tüketmeyi yaşam biçiminiz haline getirin.
2-Antioksidan özelliği yüksek kuru yemişleri günde 1 avuç olacak şekilde tüketin; ancak kavrulmuş ya da soslu olanları değil. Kuruyemişler kavrulduklarında; yani ısıyla temas ettiklerinde yararlı yağlar trans yağa dönüşür. Ayrıca kavrulma işlemi lif açısından zengin olan ince kabukları da yok eder.
4-Yoğun bir ateş ile mangalda pişirilen gıdaların kansere davetiye çıkaracağını unutmayın. Özellikle et, tavuk, balık gibi gıdaları yoğun mangal ateşinde pişirmeyin. Salam, sosis, sucuk gibi işlenmiş ürünlerden de olabildiğince uzak durun.
6-Günde 1 su bardağı kadar probiyotik kaynağı olan kefir tüketin. Kefir; bağırsakları temizler, mikrobiyotayı düzenler, mide ve sindirim sistemini dengeler ve kansere karşı koruyucu etki yaratır.
8-Susuz bir hayat düşünülemez. Sabah kalkar kalkmaz 1-2 bardak su için. Bunu günde 2 litreye tamamlayın. Her gün bunu yapmaya çalışın.