Kış mevsimi, dayanıklı sebze ve meyvelerin yetiştiği dönemdir. Vücut direncimizi artıran ve hastalıklarla savaşan tüm maddeler ise bu güçlü besinlerde bulunur. Her zaman söylediğim gibi sağlığın şifresi, mevsimsel beslenmede gizlidir. Peki, sofralarımızın baş tacı olmayı hak eden o besinler neler mi? Kağıt ve kaleminiz hazırsa başlayalım. İşte size mini bir liste…
#Buğra BuyrukçuMeşe palamudu yenir mi sorusu, dönem dönem araştırılan konular arasında yer alıyor. Yapı itibariyle fındık ile benzerlik gösteren meşe palamudu, yenilip yenilemeyeceği merak edilen türler arasında yer alıyor. Peki, meşe palamudu yenir mi ve zararları nelerdir? İşte, meşe palamudu hakkında detaylı bilgiler
#Meşe PalamuduMeşe palamudu, meşe ağacından kurutulmuş olan meyvelerdir. Aynı zamanda, tek bir tohumdan elde edilir. Üstte, kaynaklı braketler, sert gibi bir fincan görevi görür ve genellikle gövdeyi gövdeye tutturur. Meşe palamudu olgunlaştığı zaman da yere düşer. Bunun için tek yapmanız gereken şey onları almaktır. Bu nedenle hala ağaca bağlı olanları bırakmanız gerekir. Çünkü daha olgunlaşmamıştır. Meşe palamudu yenir mi ya da nasıl yenir sizler için derledik.
#Meşe PalamuduPandemi ile birlikte ‘sağlıklı beslenmenin ve bağışıklık sistemini destekleyici besinler tüketmenin’ ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladık. “Sağlıklı besinler nelerdir?”, “Günlük tükettiğimiz gıdaları daha sağlıklı hale getirmek için neler yapabiliriz?” soruları ise en çok araştırılan konular arasında. Gelin biz de bugün yaşamımızı sürdürmek için ihtiyaç duymadığımız ancak hastalıklara karşı koruyucu etki gösteren fito besinlerin ne olduğuna ve bu besinlerle hazırlanmış detoks tariflerine bir göz atalım...
#SağlıkTrigliserid seviyesi çoğu zaman karın ve göbek bölgesinden kilo alma, iyi kolesterolde azalma, kan şekerinde yükselme gibi sorunlarla beraber yükseliyor. Bu nedenle yaptırdığınız kan testinde trigliserid seviyeniz yüksek çıkarsa bu durumu ciddiye almanızda fayda var.
#Osman MüftüoğluSebze ve meyvelerin kendilerinde ürettikleri bazı doğal güçler bizim bedenimizde de aynı işlevleri üstlenebiliyorlar. Kimi kanser kalkanı, kimi mantar engelleyici, kimi güneş koruyucusu olan bu doğal mucizeleri bedenimize ne kadar çok kazandırırsak sağlığımız da o ölçüde güçleniyor.
#Osman MüftüoğluNeredeyse avuç avuç yuttuğumuz vitamin hapları bizi daha güçlü, daha sağlıklı mı yapıyor? Sorunun herkes için uygun olabilecek net ve açık bir yanıtı yok. Muhtemelen onlara ihtiyaç duyduğunuz bazı yaşlar, bazı dönemlerde gereksiz yere hap yuttuğumuz evreler de var. Bana göre bazı özel durumlar (veya dönemler) dışında doğal mucizelerden doğal halleriyle yararlanmak, haplara gerek kalmadan, sadece doğru beslenerek onlardan faydalanmak en doğru yol. Hatta önceliğimizi buna vermemiz daha doğru. Zira bu mucizeler taze ve doğal besinlerde zaten bol bol var. İşte onların ilk 10’u ve doğal kaynakları...
#Kelebekİhtiyacımız kadar minerali sadece besinlerle kazanmamız bazen güç olabiliyor. Bu gibi durumlarda “mineral destekleri”ne ihtiyaç duyuyoruz. Benim tavsiyem mineral tamamlayıcıları da çoklu destekler şeklinde değil, tek tek ve ihtiyacınız kadar kullanmanız, bu ürünlerin de sadece eczanelerde satılanlarından faydalanmaya çalışmanızdır.
Güneş ışınları cildinizin bozulmasına ve yaşlanmasına neden olan en büyük etkenlerdir. Yine de plaja gittiğimizde kendimizi güneşim altında bir şezlonga uzanmış olarak hayal etmekten geri durmayız. O halde yediğimiz besinlerle cildimizi korumaya çalışmalıyız...
#BeslenmeBelki dünya üzerinde hatırı sayılır miktarda insana göre kraliyet ailelerinin, tarihin tozlu sayfalarına karışmasının zamanı geldi de geçti bile. Ama durum hiç öyle değil. Medeniyetin merkezi olarak kabul edilen Avrupa'da çoğunluğu olmak üzere varlıklarını sürdüren bu ailelerin üyeleri, bütün karşı çıkanlara rağmen Hollywood ünlülerini bile geride bırakacak derecede ilgi çekiyor.
#Kate Middleton