"Yeşil çay mide ve karaciğer kanserini önlüyor"
"Japon yeşil çayının başlıca folifenolü olan "epigallo kateşin gallat"ın mide ve karaciğer kanserine karşı koruyucu etkisinin olduğu belirtiliyor."
Chemical Research in Toxicology dergisinde yayınlanan bir çalışma, yeşil çayın kanserle savaşma yeteneğinin bilinenden çok daha fazla olduğunu ortaya koydu.Kanseri önlüyorYeşil çayda bulunan bu madde, hücrelerdeki "Aryl Hydrocarbon (AH) reseptörü" isimli maddeyle etkileşirken aynı zamanda bu maddenin fonksiyonunu da engelliyor. Kanser oluşumunu kolaylaştıran pek çok etken örneğin sigara, hücrelerdeki AH reseptör fanksiyonunu aktive ederek yeni ve zararlı genlerin oluşmasını sağlıyor.Rochester Üniversitesi'nden Prof. Dr. Thomas Gasiewicz ve arkadaşlarının bu çalışmasında, brokoli, üzüm ve kırmızı şarapta bulunan flavonoid benzeri pek çok bileşiğin kanser koruyucu etkilerini AH reseptörü yoluyla yaptıklarını düşündüren bulgular da yer aldı.