Kış aylarında hastalıklara karşı korunabilmek için kırmızı renkli besinler tam bir şifa deposu! Sofralarımızda tükettiğimiz bu şifa deposu besinler neler ve onları tüketirken faydalarından nasıl yararlanabiliriz? İşte bu soruların cevabı bu haftaki yazımızda...
#Sağlıklı Yaşam‘Süper besin’ son zamanların en popüler kavramlarından biri, ancak pek çok insan süper gıdanın gerçekte ne olduğu konusunda net bir fikre sahip değil. Peki ne demek süper besin? Hangi gıdalar bu kategoriye giriyor? Bu kavram neden tartışılıyor? En önemlisi de süper gıdaları tüketirken nelere dikkat etmek gerekiyor? Son dönemin favori süper besinlerini uzmanlarımızın da desteğiyle teker teker masaya yatırdık...
#SağlıkYulafın pek çok faydası bulunmaktadır. Özellikle tok tutucu özelliği ile bilinen yulaf mutlaka tüketilmesi gereken bir besindir. Yulaf tüketmek isteyenler yulafın neyden yapıldığını merak etmektedirler. Yulaf oldukça faydalı olan bir besindir. Son günlerde yulaf ile ilgili araştırmalar da artmıştır. Peki, yulaf nedir? Yulaf neyden yapılmaktadır? Yulaf faydaları nelerdir? Yulaf nasıl yenir? İşte yulaf besini ile ilgili tüm detaylar.
#Yulaf NedirKalp ağrısı, acil servislere başvurularda en yaygın nedenlerden biri olan göğüs ağrısıyla karıştırılabilen rahatsızlıktır. Ölümle sonuçlanabilen rahatsızlık olduğundan hafife alınmaması ve ağrı durumunda uzmanlara başvurulması gerekir. Kalp ağrısı nedir, kalp ağrısına ne iyi gelir, nasıl geçer, nedenleri ve tedavisi nedir detayları ile derledik.
#Kalp Ağrısına Ne İyi Gelir Ve Nasıl Geçer?Kornişon, pancar, lahana, acur, fasulye, karnabahar ve sarımsak gibi pek çok çeşidi ve kendine has lezzetiyle sağlık kaynağı olan turşu, soğuk havaların en gözde yiyeceklerinden. Evde cam kavanozda ve uygun koşullarla yapıldığında sağlık için de son derece yararlı. Ancak içeriğindeki yüksek oranda tuz nedeniyle turşunun her gün ve aşırı miktarda yenmemesi gerekiyor.
#Turşunun Faydaları NelerdirBazı besinler insanın cildini güzelleştirirken bazıları düşüncelerini olumlu yönde etkiliyor. Kimi süt dişlerimizden yeni kurtulmuşuz gibi tüm dişlerimizi ve çene kemiklerimizi güçlendiriyor ve bazıları da daha iyi görmemizi, daha derin soluk almamızı, yıpratıcı şehir hayatına daha büyük bir dirençle karşı koymamızı sağlıyor.
#YiyecekDünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) yeni hedefi trans yağlar. Pasta, kurabiye, bisküvi, pizza, soslar, kızartmalar, şekerlemeler ve daha pek çok gıdada bulunan, farkında olarak veya olmayarak yüksek oranda tükettiğimiz endüstriyel olarak üretilen trans yağların her yıl 540 bin ölüme yol açtığı hesaplanıyor. WHO tam da bu nedenle 2023 yılına kadar endüstriyel trans yağların kullanımdan kaldırılmasını hedefliyor.
#Dünya Sağlık ÖrgütüKendi içinden filizlenen domatesler, insanın elini çizen maydanozlar... Üzerinde hem ‘yerli üretim’, hem de ‘ithal’ yazan etiketler... GDO’lu ürünler, gıdalardaki ağır metaller, sahtecilik, derken başımıza bir de şarbon korkusu çıktı. Herkes evine, mutfağına ne sokacağını, çoluk çocuğuna ne yedireceğini şaşırmış durumda. Çaresizlikten vejetaryen kesilen aileler bile var. Peki ne yiyeceğiz? Nelerden uzak durup kime güveneceğiz? Alışverişte, etiket okurken, aldıklarımızı pişirirken, saklarken kendimizi ve sevdiklerimizi nasıl koruyacağız? Korkunç hastalık ve melanetlerden nasıl sakınacağız?
#BalıkKilo kontrolünü sağlamada ve kötü kolesterolü düşürmede de önemli etkileri bulunan bademin her gün 25 gram yani yaklaşık 20 adet tüketilmesini gerektiğini söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Nur Ecem Baydı Ozman, bademin 9 faydasını anlattı...
#BademMustafa Sandal’la uzun geçmişe dayalı, güzel bir dostluğumuz var. Birbirimizi sık görmeyiz belki ama buluşur buluşmaz son görüşmemiz sanki dünmüş gibi bıraktığımız yerden başlarız. Müziğe başladığı ilk yıllardan bu yana düzenli spor yapan ve yediğine dikkat eden sevgili Mustafa için spora en çok yakışan sanatçı diyebilirim. Bakın neler söylüyor...
#Osman MüftüoğluÇocuklarımızın sağlıklı bir geleceğe yönelmelerini yalnızca iyi eğitim almalarıyla sağlayamayız. Dengeli beslenme ve düzenli aktivite yapma konusunda her gün verdiğimiz yapıcı öğütler ve “evimizdeki beslenme düzeni” de en az dersleri –eğitimleri- kadar önemli. Yaşasın Hayat’ın sağlık uzmanlarından Dr. Evren Altınel bu konuda bakın neler anlatıyor...
İkisini de deneyebilirsiniz. Çünkü her iki durumda da ceviz kolesterolünüzü düşürmeye yardımcı oluyor. 2004 yılından bu yana Amerikan Besin ve İlaç Dairesi günde 30-40 gram ceviz yemenin kalp sağlığını korumaya yardımcı olabileceği şeklinde bir önermeyi ceviz paketlerinin üzerine yazmanıza bile izin veriyor.
Omega diyeti, omega-3’ten zengin yiyecekleri yani balığı, cevizi, semizotunu, keten tohumunu, omega-3 zengini yumurtaları, etleri ve omega-3 deposu yeşil sebzeleri ön plana çıkarıyor. Bu diyetle hem kilo veriyor, hem de bedeninizin omega-3 yapılanmasını güçlendirme avantajı yakalıyorsunuz.