Yapılan araştırmalar kahve ve çay tüketiminin kalp-damar hastalıklarını ve kansere bağlı ölümleri yaklaşık yüzde 20 oranında azalttığını gösteriyor. Uzmanlar da bu içeceklerin olumlu katkılarını doğruluyor yine de kendimize bir sınır koymamız gerektiğini söylüyor.
#Kahve Ve Çay TüketimiGebelik, anne adayları için zorlu ancak bir o kadar da keyifli geçen bir süreçtir. Bu süreçte anne adayları, birçok problemle baş etmek durumda kalabiliyor. Gebelik süreçlerinde anne adaylarının en fazla şikâyetçi olduğu konulardan biri de sıcak basmasıdır. Sıcak basması, gebelerin büyük bir kısmında görülmektedir. Bu durum için alınacak birtakım önlemler mevcut.
#Hamilelikte Sıcak BasmasıKış aylarının en sevilen bitki çaylarından biri şüphesiz ıhlamur çayı. Hamileler ıhlamur çayı içebilir mi diye düşünen anne adaylarının sayısı ise azımsanmayacak kadar çok. Zira hamilelikte pek çok bitki çayının tüketimi zararlı olabiliyor. Şifalı bitki çaylarından olan ıhlamur çayını hamilelikte tüketebilir miyiz?
#IhlamurKalp krizinden kalp yetersizliğine, inmeden beyin kanamalarına, böbrek yetersizliğinden kalıcı görme kaybına... Bu ciddi sağlık problemlerinin yanı sıra ölüme bile yol açabilen hastalığın adı, ülkemizde her 3 kişiden birinde görülen hipertansiyon. Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre; dünyada 1.5 milyardan fazla kişi hipertansiyon hastası... Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Şükrü Aksoy hipertansiyon takvimini öne çeken etkenleri anlattı, önemli önerilerde bulundu.
#HareketsizlikFırından yeni çıkmış, taze ve de sıcacık pideyi gereğinden fazla tüketmek… Şerbetli tatlıları iftar sofrasından eksik etmemek… Uzun saatler süren açlıktan sonra iftar sonrasında aniden mideye yüklenmek ve ideal porsiyon miktarını fazlasıyla aşmak…Ramazanda oruç tutarken değişen beslenme alışkanlıkları, iftarda gereğinden fazla ve hızlıca yemek yemek, iftar ile sahur arasında dengeli bir öğün düzeni oluşturamamak gibi etkenler vücudumuzu zorlayabiliyor.
#Ramazanda Sağlıklı Olmak İçin Neler YapılmalıYrd. Doç. Dr. Eylem Ezgi Fadıloğlu, mevsim geçişi yaşanan bu günlerde; uyanmakta zorluk çekenlere ve güne yorgun başlayanlara tavsiyelerde bulundu. Fadıloğlu, doğru beslenmenin güne zinde ve enerjik başlamanın anahtarı olduğunu belirterek, "Uyku düzeninizi, beslenme şeklinizi ve aktivite düzeyinizi değiştirerek enerjinizi geri kazanabilirsiniz" dedi.
#Dinç Kalma ÖnerileriLYS ne zaman yapılacak sorusuyla birlikte birçok öğrenci, hayallerindeki üniversiteyi kazanabilmek için katılım gösterecekleri sınavların hangi tarihte yapılacağını teyit etmek istedi. LYS sınav tarihleri, 10-11 ve 17-18 olmak üzere iki haftada 5 sınav halinde dağılım gösterecek İşte, ÖSYM'nin LYS tarihleri ile ilgili açıkladığı detaylar ve uzmanların LYS'ye gireceklere tavsiyeleri
#LYSLYS sınav giriş yerleri, sınavlara 10 gün kala adayların erişimine açıldı. Sınava girecekleri yeri önceden görmek isteyen ve sınava giriş belgesini şimdiden çıkartmak isteyen adaylar tarafından sorgulanan LYS sınav giriş belgesi, araştırma konusu olmaya devam ediyor. Peki, LYS sınav yerleri nasıl çıktı alınacak? İşte, sınav tarihleri ve detaylı bilgiler
#LYS Giriş YerleriLYS'ye iki haftadan daha az bir süre kaldı. 2 milyon 124 bin adaydan 1 milyon 506 bini YGS'de 180 barajını geçerek LYS’lere başvuru hakkını elde etmişti. Adaylar, 10, 11 ve 17, 18 Haziran’da yapılacak 5 LYS’den bir veya birkaçına başvurularını tamamladılar. ÖSYM henüz LYS’lere kaç adayın başvurduğunu açıklamadı. Ancak binlerce aday LYS’de iyi bir üniversiteye girmek için ter dökecek. İşte son iki haftayı verimli değerlendirmek için yapabilecekleriniz.
#LYSGünde kaç saat çalışmalıyım? Her gün kaç soru çözmeliyim? Bunun tek bir yanıtı yok çünkü her insanın bilişsel süreçleri birbirinden farklı işliyor. Tavsiyemiz, birbirinden farklı içerik ve nitelikte, geniş bir alanda soru cevaplandırılması. Ayrıca uyku ve beslenme düzeninize de dikkat etmenizde yarar var.
#SınavYükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) bu pazar yapılacak. Adaylar heyecanlı ve stresli günler yaşıyor. Ancak uzmanlar bu konuda adayları uyarıyor: “Sınavda iyi bir performans gösterebilmeniz için sadece bilmeniz yetmez. Kendinizi fiziksel, zihinsel ve psikolojik zorluklara da hazırlamalısınız.” Dayanıklılığınızı arttırmak için neler yapabilirsiniz? Sınav anında konsantrasyonunuz bozulduysa tekrar sorulara dönmenin yolları neler? Yanıtları uzmanlar veriyor.
#YgsKurban Bayramı'nda eti gerektiğinden fazla tüketmek, kolesterol yükselmesi, kilo artışına neden olabilir. Beslenme uzmanı ve diyetisyen Elif Karacanoğlu, etin fazla kaçırılması durumunda neler yapılması gerektiğini söyledi.
#Kurban BayramıKlinik Biyokimya Uzmanı ve Sağlıklı Yaşam Danışmanı Dr. Süreyya Şahinoğlu, uzun yıllar yurt içi ve yurt dışında yapmış olduğu araştırmaları hayatımızda kolaylıkla uygulayabileceği bilgiler halinde bizlere sunuyor. İstanbul Birûni Laboratuvarı’nda arkadaşı Dr. Semra Temel Levent ile birlikte sağlıklı yaşam laboratuvarını kuran Dr. Süreyya Şahinoğlu, sağlıklı yaşam test danışmanlığı yapıyor.
#Sponsorlu İçerikKlinik Biyokimya Uzmanı ve Sağlıklı Yaşam Danışmanı Dr. Süreyya Şahinoğlu, uzun yıllar yurt içi ve yurt dışında yapmış olduğu araştırmaları hayatımızda kolaylıkla uygulayabileceği bilgiler halinde bizlere sunuyor. İstanbul Birûni Laboratuvarı’nda arkadaşı Dr. Semra Temel Levent ile birlikte sağlıklı yaşam laboratuvarını kuran Dr. Süreyya Şahinoğlu, sağlıklı yaşam test danışmanlığı yapıyor.
#1