LYS sınav yerleri ÖSYM üzerinden açıklandı! LYS ne zaman yapılacak?

Güncelleme Tarihi:

LYS sınav yerleri ÖSYM üzerinden açıklandı LYS ne zaman yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2017 09:49

LYS sınav giriş yerleri, sınavlara 10 gün kala adayların erişimine açıldı. Sınava girecekleri yeri önceden görmek isteyen ve sınava giriş belgesini şimdiden çıkartmak isteyen adaylar tarafından sorgulanan LYS sınav giriş belgesi, araştırma konusu olmaya devam ediyor. Peki, LYS sınav yerleri nasıl çıktı alınacak? İşte, sınav tarihleri ve detaylı bilgiler

Haberin Devamı

LYS giriş yerleri dün itibariyle adayların erişime açıldı. Üniversite adayları, sınav giriş belgeleri T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle ÖSYM’nin ‘aday işlemleri sistemi’ üzerinden sorgulayabilecekler. Peki, LYS sınav oturumları ne zaman? İşte, 2017 LYS tarihlerine ilişkin detaylar!

LYS oturumları için heyecanlı bekleyiş sürerken beklenen duyuru dün akşam saatlerine doğru geldi. ÖSYM’nin resmi sayfasında yer alan duyuruya göre, 10, 11, 17 ve 18 Haziran'da yapılacak LYS'ye başvuran adayların, sınavlara girecekleri bina ve salonlara atanma işlemleri tamamlandı Üniversite adaylarının gireceği Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) giriş belgeleri erişime açıldı. Adaylar, beş oturumdan oluşan LYS sınavlarına girecekleri yer bilgisini gösteren sınava giriş belgesini, T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden edinebilecek.

LYS TARİHLERİ

Sosyal bilimler sınavı (LYS-4) 10 Haziran Cumartesi günü saat 10.00'da, matematik sınavı (LYS-1) 11 Haziran Pazar günü saat 10.00'da, fen bilimleri sınavı (LYS-2) 17 Haziran Cumartesi günü saat 10.00'da, yabancı dil sınavı (LYS-5) aynı gün saat 14.30'da, edebiyat-coğrafya sınavı (LYS-3) ise 18 Haziran Pazar günü saat 10.00'da gerçekleştirilecek.

LYS’YE GİRECEKLERE ÖNERİLER

Son birkaç güne kadar çalışmayı sürdürmek gerekiyor. Bunu da daha çok test çözümüyle yapmanın teknik anlamda çok önemli bir katkısı var. Tavsiyemiz birbirine benzer içerik ve nitelikte dar bir alanda çok soru çözmek yerine birbirinden farklı içerik ve nitelikte, geniş bir alanda soru cevaplandırmak.
Bir dersteki zaaf noktalarınızı az çok bilir ve bu zaafların üzerine gidecek çalışmalar yaparsanız, önceliği buna verirseniz daha doğru bir strateji uygulamış olursunuz.

Sınav yaklaştığında çalışmanın süresini ve çözülen soru sayısını artırmak doğru bir yaklaşım. Ancak bunu yaparken bedenin fizyolojik gereksinimleri de dikkate alınmalı. Günlük uyku, beslenme ve dinlenme süreleri dikkate alınarak yapılacak bir çalışma sahaya olumlu yansır. Bazen bir derste yaşanan zihin yorgunluğu, bir başka ders çalışılarak da atlatılabilir. Eğer az çalışıyorum kaygısını yaşıyorsanız, bu da içinizi rahatlatma taktiği. Yorulduğunuzu hissedinceye kadar çalışmayı sürdürebilirsiniz. Ne zaman okuduğunuz zihninizde karışmaya başladıysa masa başından kalkıp biraz mola vermenin zamanı gelmiştir. Eğer bu da sıklıkla oluyorsa, o zaman o konuya ilişkin algı, yargı ve bilgi eksiğinizin fazla olduğundan söz edebiliriz.

BAŞARI UYKU VE DİNLENME DÜZENİNDE GİZLİ

Uyku ve beslenme canlı bedeninin en hayati fizyolojik gereksinimleri. Sağlıklı bir zihinsel aktivite ancak sağlıklı bir uyku, dinlenme ve beslenme düzeniyle sağlanabilir. Uyku dengesi bozuk bir adayın beyin fonksiyonları da doğru ve sistematik çalışmaz. Akson ve dendritler arasındaki elektriksel iletişim sekteye uğrar ve bu da öğrenme, mantık ve muhakeme gücünü kullanma, analiz ve sentez yapabilme, yorumlayabilme becerisine olumsuz yansır. Bütün bilgiler birbiriyle karışır. Özellikle konsantrasyon sorunu en fazla uyku halinde yaşanır.ü

Sınava hazırlığın son döneminde de uyku süresi günde 6 saatten daha az olmamalı. İdeali 7-8 saat. Uykusuzluğa nispeten alışmış adaylar “Zihin fonksiyonlarım tam manasıyla işliyor” diye düşünse bile bu doğru değil. Mutlaka bir yerlerde bir zihinsel performans kaybı yaşanıyor. Dikkat dağınıklığının, basit hataların en çok yapıldığı durum düzensiz uyku. Bir de küçük ayrıntılar en fazla uyku yetersizliklerinde gözden kaçar.

BESLENME ALIŞKANLIKLARI DA ÖNEMLİ

Günümüzde gençlerin tükettiği pek çok gıda, sadece damakta lezzet bırakan ve midede doygunluk hissi yaratan ancak zihni fonksiyonlara aynı ölçüde yansımayan gıdalar. Ayaküstü beslenme stilinden sınava hazırlık döneminde uzak durmak gerekiyor. Özellikle baharın gelmesi ve havaların ısınmasıyla daha çok bitkisel gıdalarla beslenmek, vücudun gerektirdiği protein, karbonhidrat, mineral, su, vitamin ve yağı da doğal besin maddelerinden almak çok yararlı. Bu mevsime has bol meyve tüketimi zihni fonksiyonlara olumlu yansıyacak. Kuruyemiş ve şekerli gıdalar da gerekli enerjiyi sağlamakta yararlı olacak. Süt ve ürünlerini ise özellikle uyku öncesi almak rahat bir dinlenme açısından faydalı. Gazlı içecekler, fazla miktarda kahve ve çay tüketimi de bedeni yorabilir, aman dikkat.

Bu dönemde temel beslenme alışkanlıklarınızda çok önemli bir değişikliğe gitmeyin. Ayrıca kesinlikle diyet programları uygulamamanız da gerekiyor. Hekim gözetiminde bitkisel ilaçlar kullanılabilir ama kimyasal ilaçlarla ayakta durmaya kesinlikle çalışmayın. Sınava doğal halinizle hazırlanmak ve girmek en doğru olanı. Tüm bunlar sınava hazırlık sürecinin magazin kısmı, Pazar keyfi bile olsa önemli. Sonuçta siz bir beden işçisi değil, beyin emekçisisiniz. Onu çalışarak değil ancak yanlış yaşam biçimiyle yorabilirsiniz, unutmayın!

BAKMADAN GEÇME!