Pankek, pratik olmasının yanı sıra lezzetiyle de kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi. Özellikle marmelat veya reçelle de tadına doyum olmuyor. Dilerseniz tuzlu veya tatlılarla servis edebilirsiniz. Peki pankek nasıl yapılır? İşte pankek tarifi...
#Pankek Nasıl YapılırKışın ağırlığından kurtulmak isteyenlerin önceliği doğanın bize sunduğu gıdaları mevsiminde ve ölçülü bir şekilde tüketmek olsun. Karaciğere yardımcı, detoksifikasyonu destekleyen gıdalarla bedeni temizlemek için bol bol salata tüketebilir, sebzeleri omletlere dahil edebiliriz.
#YazMuhammara, bazı yörelerde acuka olarak da biliniyor. Kafkas mutfağına has bu nefis kahvaltılık kızarmış ekmek dilimleriyle ayrı bir güzel oluyor. Bu nefis sosu kahvaltılarınızda tercih edebileceğiniz gibi atıştırmalık ya da meze olarak da servis edebilirsiniz. Peki muhammara nasıl yapılır? İşte evde pratik muhammara tarifi...
#Muhammara TarifiÇok yakında ailemiz ve dostlarla bir masa etrafında toplanıp güzel dileklerle karşılayacağız yeni yılı… Hem afiyetle yenecek hem de o güzel sofraları süsleyecek yenebilen dekor tariflerimi paylaşmak istedim bu hafta. Çikolata, meyve, peynir gibi basit malzemelerle yapılan bu süsler şık olduğu kadar lezzetli de…
#Gülay Barbaros AltanKahvaltı sofralarının olmazsa olmazlarından biri olan kahvaltılık soslar, lezzetiyle herkesi cezbetmektedir. Evde kolaylıkla hazırlanabileceğiniz bu soslara şef Rüzgar Sünbül’ün özel tarifleriyle Lezizz’den ulaşabilirsiniz. Türk mutfağında vazgeçilmez bir öğün olan kahvaltılar için hazırlayacağınız özel soslarla, sofranızı çok daha özel ve lezzetli hale getirebilirsiniz. Peki kahvaltılık sos nasıl yapılır? Tarifi ve püf noktası nedir? İşte kahvaltılık sosun malzemeleri ve hazırlanışı...
#Kahvaltılık SosMenemen her mevsim sofraların aranan lezzeti. Sadece kahvaltı da değil, her öğün keyifle tüketilen bir lezzet. Yazın güzel domatesler de kışlık menemen için oldukça uygun. Bol ve kıpkırmızı nefis domateslerle menemeni hazırladıktan sonra geriye kışın sadece ısıtıp üzerine yumurta kırmak kalıyor. Tercihe göre soğanlı veya soğansız olarak yapabilirsiniz. Peki konserve menemen nasıl yapılır? İşte kavanozda kışlık ve kahvaltılık menemen tarifi, malzemeleri ve yapımı
#Konserve Menemen Nasıl YapılırAcuka nasıl yapılır sorusunun yanıtı misafirlerine farklı tatlar yedirmek isteyen vatandaşlar tarafından sorgulanmaya başladı. Kahvaltıya renk katan ve ekmeğin acıyla buluşması olan acuka yapımı oldukça kolay. Peki, acuka nasıl yapılır? İşte acuka tarifi ve malzemeleri
#AcukaYazın soframızda bol bol yer buluyor; bazen bir meze, bazen zeytinyağlı ve bol domatesli taze fasulyenin yancısı oluyor. Cacık ülkemizde başta salatalık olmak üzere türlü ottan yapılırken Yunanistan’da sirkeli, daha Batı’da limonlu yeniyor. En iyisi nasıl hazırlanır, içine farklı neler katılır, püf noktalarıyla birlikte bakalım.
#CacıkAnnem “Çoğu malzemenin ikinci bir hayatı olabilir” der hep. Ondan edindiğim alışkanlıkla artakalan yiyecekleri dönüştürmeyi hep çok sevdim. Brokoli ve fındıkla yaptığım pesto sosu sadece atık çıkmasını önlediğim için değil, makarnalara çok yakıştırdığım için de seviyorum. İstiyorum ki yılbaşı sofrasından başlayarak hep birlikte daha bilinçli hareket edelim. Haydi siz de bu akşam sofradan kalkarken şöyle bir bakın; neler kaldı ve bu kalanları neye çevirebilirsiniz...
#Yeni YılMevsimi oldukça kısa ama besin değeri ve vücuda yararı bol üç meyveyi, tam da zamanları gelmişken anlatmak istiyorum size: Muşmula, hünnap ve iğde... Maalesef eskisi kadar bilinip tüketilmiyorlar. Oysa iğdeyle tatlı krizlerinizi önleyebilir, hatta çayını demleyebilir, olgun muşmulayla kek yapabilir, hünnapla sağlıklı, pratik atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz.
#MuşmulaKalamar, çeşitli şekillerde hazırlanacak sofralardaki yerini alıyor. Düşük kalorili bir deniz ürünü olan kalamara Türkiye denizlerinde sıklıkla rastlanılıyor. Peki kalamar nedir, nasıl pişirilir? Kalamar nasıl temizlenir? İşte kalamar tava tarifi...
#Kalamar NedirAli Nazik, közlenmiş patlıcan ve etin buluştuğu nefis bir lezzet. Saray mutfağından günümüze gelen bu yemek, Hatay veya Antep usulü kıymalı ve kuşbaşı etten hazırlanabiliyor. Üstelik yapılışı da oldukça kolay. Peki Ali Nazik Nasıl yapılır? İşte İşte Ali Nazik tarifi, malzemeleri ve yapılışı... Şimdiden afiyet olsun...
#Ali Nazik Tarifiİçine girdiği her şeyi güzelleştiriyor; zeytinyağlı taze fasulyeden bamyaya, hangi sebze olursa olsun bol domatesin suyuyla piştiğinde lezzeti artıyor. Bulgur pilavına nasıl yakışıyorsa pirinç pilavında da aynı performansı gösteriyor. Bugünlerde bol bol domates konservesi yapıyorum ki bu nefis tadı yılın her ayına taşıyabileyim. Sosundan bademli reçeline, çorbasından galette’ye pratik önerilerim var.
#DomatesMutfağımızda sebze-meyve kabuklarını ziyan etmeyip kullanmak çok eski bir gelenek. Hatta Malatya’nın salatalık kabuğuyla yapılan hırçikli isimli bir yemeği de var. Ben de domateslerinkini toz haline getirip kullanıyorum, şeftali kabuklarıyla buzlu çay yapıyorum. Evde kolayca uygulayabileceğiniz önerilerim var...
#KabukYemek artıkları ve bayat ekmekler, çöpe atıldığında hem çok büyük bir israf hem de ekonomik kayba sebep oluyor. Bununla birlikte dünyanın büyük bir kısmının açlık tehlikesi ile karşı karşıya olduğu bir ortamda, kaynakların son derece etkili kullanılması ve sürdürülebilirliğe katkı sağlanabilmesi adına geri dönüşüm tarifleri harika birer çözümdür. Biz de bu sorumluluk duygusuyla hareket ettik ve evdeki bayat ekmekleri değerlendirmenin yollarını sizler için derledik.
#Bayat EkmekBebeği için ürettiği ek gıda ürünlerini sosyal medyada paylaşan Çiğdem Ardıç yoğun ilgi gördü. Birçok çalışan anne ‘Bizim için yapar mısın?’ diye sorunca ‘Aşçı Anne’ markası doğdu. Kimyager Ardıç’ın özel formüllerle ürettiği katkısız bebek gıda ürünleri bugün e-ticaretle 81 ile yollanıyor. Yurtdışına satışa hazırlanan Ardıç, “Hedefimiz dünya markası olmak” dedi.
#KOBİDün yılbaşı sofrasında siz de benim gibi ölçüyü kaçırdıysanız midenizi rahatlatacak tariflerimi deneyin. Yulaf, fındık sütü, hurma özü ve tarçınla hazırladığım kahvaltılık, yulaf sevmeyenlerin fikrini değiştirecek kadar leziz. Bugün ayrıca muzlu kek pişirip baharatlı latte yapacağım.
#YılbaşıGörüntüsüyle ve tadıyla sevdiklerinizin gönlünü kazanacak elmas kurabiye kakaolu ve kakaosuz seçenekleriyle sohbetlerinize tat katıyor. Dilerseniz orta bölgesine çikolata sosu da hazırlayarak sunabileceğiniz elmas kurabiye tarifi, malzemeleri hemen aşağıda...
#Elmas KurabiyeKinoa; kalsiyum, magnezyum, manganez, potasyum, demir, bakır ve çinko gibi mineraller, ayrıca tohumları histidin ve lizin gibi temel aminoasitler bakımından oldukça zengin bir tahıldır. Uzman Diyetisyen Yeşim İşgüzar Orak, kinoanın faydalarını anlattı, nasıl tüketilebileceğiyle ilgili önemli bilgiler verdi. İşte, kinoa nedir, faydaları nelerdir sorusu ile birlikte kinoa çayı hakkında detaylar
#Kinoa NedirTrakya yöresinin olmazsa olmazı kahvaltılıklarından olan çizleme, son günlerde Sadakatsiz dizisiyle birlikte yeniden gündeme geldi. Diğer bir adı akıtma ya da krep olan cizleme, farklı olarak mayalı hamurla yapılıyor. Cizleme nasıl yapılır diye merak edenlerdenseniz, işte hafta sonu kahvaltılarınızı reçel, peynir, domateste güzelleştirecek cizleme tarifi ve evde kolay yapımı.
#CizlemeMateks Gıda Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Türkmen Türkmenoğlu, iç piyasa için FruitMade markasını geliştirdiklerini söyledi, “Böylece, ‘Bizim topraklarda yetişen değerleri Hans yiyor, ama Hasan uzaktan bakıyor. ürünün en iyisi ihracata gidiyor, kötüsü de bize kalıyor’ algısını tersine çevirdik” dedi.
#İzmir