ALİ NAZİK NASIL YAPILIR? Evde Ali Nazik tarifi, malzemeleri, yapımı ve püf noktaları
Ali Nazik, közlenmiş patlıcan ve etin buluştuğu nefis bir lezzet. Saray mutfağından günümüze gelen bu yemek, Hatay veya Antep usulü kıymalı ve kuşbaşı etten hazırlanabiliyor. Üstelik yapılışı da oldukça kolay. Peki Ali Nazik Nasıl yapılır? İşte İşte Ali Nazik tarifi, malzemeleri ve yapılışı... Şimdiden afiyet olsun...
Ali Nazik, sofralarınızı şenlendirecek nefis bir lezzet. Kimi yörede kıymalı olarak hazırlanan bu yemeğin üzerine eklenen mis gibi tereyağı ile de tadına doyum olmuyor. Közlenmiş patlıcan ve et ile hazırlanan Ali Nazik'e sofranızda yer vermek isterseniz, tarifi hemen aşağıda.
MALZEMELER:
500 gram kuzu eti
4 adet patlıcan
2 adet kırmızı biber
2 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı pul biber
Tereyağı
2 çay kaşığı tuz
Sos için:
Tereyağı
Kırmızı biber
Pul biber
Ali nazik için öncelikle eti satırla incecik hale getirin.
Ardından kırmızı biberi blenderda inceltin.
Et ve kırmızı biberi bir karıştırma kabına alın. Üzerine tuz ve pul biberini de ekleyip güzelce yoğurun.
Et karışımını biraz dinlendirdikten sonra tıpkı kebap yapıyor gibi şişe serin.
Et dinlenirken patlıcanını hazırlayın.
İlk olarak patlıcanları közleyin. Ardında kabuklarını soyun.
Bir tavada tereyağı eritin ve patlıcanları da ekleyin.
Ardından sarımsaklı yoğurt hazırlayın.
Yoğurt ve patlıcanı karıştırdıktan sonra servis tabağına alın.
Daha sonra hazırladığınız etleri varsa mangalda ya da ocakta pişirin.
Pişen etleri de parçalara bölüp patlıcanlı karışımın üzerine koyun.
Son olarak da bir tavada kırmızı biberli sosu hazırlayın. Bunun için biberleri incecik doğrayın ve tereyağında pul biber ile kavurun.
Sosu da etlerin üzerinde gezdirin.
Afiyet olsun...