Pankek nasıl yapılır? Pankek tarifi
Pankek, pratik olmasının yanı sıra lezzetiyle de kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi. Özellikle marmelat veya reçelle de tadına doyum olmuyor. Dilerseniz tuzlu veya tatlılarla servis edebilirsiniz. Peki pankek nasıl yapılır? İşte pankek tarifi...
Kahvaltı sofralarınızı pankek ile renklendirmeye ne dersiniz? Kolayca hazırladığınız pankekleri ister reçel gibi tatlılarla isterseniz de tuzlularla sunabilirsiniz. Ayrıca üzerine ekleyeceğiniz meyvelerle de tadı bir bir başka güzel. Mutlaka denemelisiniz.
MALZEMELER:
2 adet yumurta
2 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
NASIL YAPILIR?
Yumurta ve şekeri bir kaba alın ve güzelce çırpın. Üzerinde sütü ekleyerek çırpmaya devam edin. Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı da ilave ederek karıştırın. Pürüzsüz yoğun bir kıvam elde edene kadar karıştırmaya devam edin. Ardından krep tavasına az miktarda yap ekleyerek kızdırın. Hamurdan bir kepçe alıp tavaya alın. Her iki tarafı da güzelce pişirdikten sonra servis edebilirsiniz.