“Diyarbakır, sen mi tepeden tırnağa sevdalı bir şehirsin, yoksa biz mi ölümüne sevdalı birer Diyarbakırlıyız” diye şehirlerine olan bağlarını gösterir Diyarbakırlılar. Her gidişimde daha çok sevdiğim, hiç yabancılık çekmediğim Diyarbakır, bir başka ‘sevdalı’ kente, Mardin’e geçiş demektir aynı zamanda. Bir turda iki kadim kent gezmektir. Hele şimdi; tam zamanı değilse nedir!
#Nurgül BüyükkalayPlajları, restoranları, mekânları, daracık sokaklarıyla Çeşme’nin eğlencesi bu yaz da tam gaz devam ediyor. “Çeşmeci mi yoksa Bodrumcu musunuz” sorusuna siz nasıl cevap verirsiniz bilemiyorum ama ben oyumu kesinlikle Çeşme’den yana kullanıyorum. Nihayet sezon açıldı; yenisi, klasiği tüm mekânlar hazırlıklarını yaptı. Bakalım 2024 yazında Çeşme ve Alaçatı’da bizi neler bekliyor?
#ÇeşmeDile kolay, asırlar boyu 33 medeniyet görüp geçirmiş Diyarbakır... Hal böyle olunca da geçmişin tadının, kokusunun ve dokusunun yoğun hissedildiği bir yerle karşılaşmak sürpriz değil. Kültürün şehrin yeme-içme sahnesine yansıması da önemli bir avantaj ama şimdiye dek bunun üzerinde pek durulmamış. Bana göre gastroturistleri ziyadesiyle memnun edecek bir altyapısı var.
#Ebru ErkeSanat camiasının ve sektörün önemli şeflerinden, MasterChef’le televizyonlarda izlediğimiz, benim de uzun yıllardır arkadaşlığından büyük keyif aldığım Suna Aydın’la Cadde 75 Otel’de bir araya geldik. Başarılı şef Aydın’la Cadde 75 Otel’in sahibi İbrahim Argun’un da eşlik ettiği keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.
#1İzmir’de 11 şube ile yolunadevam eden Tuzu Biberi,‘kahvaltı’ denilince aklailk gelen yerlerin başındageliyor. Kurucu ortaklardanNehir Sipahi Kayadelen veAyhan Güner, tüm TuzuBiberi restoranlarında aynıkalite, lezzet ve ağıztadını sunabilmekiçin canla başla çalışıyor.
#1Öncelikle her şey pahalı. Ama pahalı derken çok pahalı! Öyle ki orta sınıfın Bodrum’da tatil yapması için artık kredi çekmekten başka şansı yok. Havaalanından Torba’ya gitmek bile 320 lira, Yalıkavak’a giderseniz 500 liraya çıkıyor. Ha paranız çok boldur ya da sadece merak ediyorsunuzdur, buyurun bu yaza dair Bodrum notlarım...
#BODRUMPandeminin hayatımıza kattığı zorunlu değişikliklerden birisi de paket kahvaltı oldu. Malum her yer kapalı. Pazar kahvaltıları ‘out’ evde kahvaltılar ‘in’ artık. Eskiden hamburgerciyi, pizzacıyı, kebapçıyı arar sipariş verirken, şimdi şarküteriyi arayıp eve, iş yerine kahvaltı söyler olduk. Yemek istediğiniz ürünleri söylüyorsunuz onlar kaç kişilikse paket yapıp hazırlıyorlar. İsterseniz gel-al ya da paket servisle size ulaştırıyorlar. Özellikle sahur vakti tam bir ‘kurtarıcı’ oluyor. Harika bir fikir bu. Üstelik ürünler ertesi güne de kalmıyor, buzdolabına streçleyip kopmakla da uğraşmıyorsunuz. Bu işi güzel yapan 3 kahvaltıcıyı size öneriyorum.
#GurmeEn önemli şehirlerini gezerek, tarihe tanıklık edip, yöresel lezzetleri tadarak, tüm dinlerin bir arada nasıl huzurlu bir şekilde yaşadığına şahit olduğum Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin lezzetlerinden bahsetmek istiyorum sizlere bugün.
#Derya KorkmazDünyaca ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz'ün kahvaltının gereksiz olduğu ve yasaklanması gerektiği sözleri kahvaltısıyla ünlü Van'da tepkiyle karşılandı. Kahvaltı salonu işletmecileri, Amerikalıların sağlıksız yiyeceklerle kahvaltı yaptığını, sağlıklı bir kahvaltı yapması için Dr. Öz'ü Van'a davet ettiklerini söyledi.
#HaberBu yaz sık sık Bodrum’da olacağım. Önce tatile gidiyorum, ardından da Bodrum Festivali’ne... Festivalin açılış konserinde Fazıl Say’a Bilkent Senfoni Orkestrası eşlik edecek. Ben de ‘Saffet Emre Tonguç ile Bir Bodrum Hikâyesi’ etkinlikleri çerçevesinde 23-24 Ağustos saat 18:00’de, Dünyanın Yedi Harikası’ndan biri olan Bodrum Mozole Anıt Müzesi’ni anlatacağım. Güzelliğini dünyanın keşfettiği Bodrum, yıllar içinde gelişti ve zenginleşti. Bugün Türkiye’nin St. Tropez’i olarak kabul ediliyor. Size bu yaza damgasını vuracak 24 mekânı yazmak istedim.
#Saffet Emre Tonguç