ÇaÄŸrı DoÄŸuÅŸ ile Aramızda Kalmasın "Hedefler ‘Alaçatı’ üzerine"

Güncelleme Tarihi:

Çağrı Doğuş ile Aramızda Kalmasın Hedefler ‘Alaçatı’ üzerine
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 11, 2022 20:37

Sanat camiasının ve sektörün önemli şeflerinden, MasterChef’le televizyonlarda izlediğimiz, benim de uzun yıllardır arkadaşlığından büyük keyif aldığım Suna Aydın’la Cadde 75 Otel’de bir araya geldik. Başarılı şef Aydın’la Cadde 75 Otel’in sahibi İbrahim Argun’un da eşlik ettiği keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Haberin Devamı

Â

Çağrı Doğuş ile Aramızda Kalmasın Hedefler ‘Alaçatı’ üzerine



* MasterChef’le hayatımıza girdiniz, sonrasında ise birbirinden iddialı mekanlara imza attınız. Peki, Suna Aydın kimdir?
- Suna Aydın çocukluğundan beri aşçılığa gönül vermiş, kendini tamamen yeme-içme ve eğlence sektörüne adamış biridir diyebiliriz. MasterChef’ten önce de yemek hayatımın ilk sırasındaydı. Yarışmadan sonra da aynı şekilde devam ediyor. Çocukluğumdan beri gelen bir şey diyebilirim.
* MasterChef yarışmasının size kattığı en belirgin şey nedir?
- MasterChef’le birlikte daha tanınır, daha bilinir bir şef haline geldim. Evet, piyasada bir Suna Aydın vardı. Yarışmadan sonra Türkiye’nin yanı sıra dünyanın farklı yerlerinde de Suna’yı tanıyan bir sürü insan oldu. Bana daha fazla popülarite kattı. Mesleki anlamda da katkısı büyük oldu. Ünlülerle daha fazla çalışma şansım buldum. Bu anlamıyla bana sayısız şey kattı diyebilirim.
* Şu an ki MasterChef yarışmacılarını nasıl buluyorsunuz? Favoriniz var mı?
- MasterChef her yıl üzerine ekleyerek gelişen bir format. Her sene daha başarılı yarışmacılar geliyor. Dolayısıyla özellikle bir favorim var diyemem. Gerçekten hepsi birbirinden yetenekli ve donanımlı genç aşçı arkadaşlarım. Hepsine de başarılar diliyorum.
* Televizyon adına gelecekte bir proje söz konusu mu?
- Şu anda ‘el sıkıştım’ diyebileceğim bir projem var. Yakında TV ekranlarında sevenlerimin karşısında yemek yapmaya devam edeceğim.
* Şu an Cadde 75 Alaçatı’dayız. Burayı nasıl buluyorsunuz?
- Alaçatı’da kaldığım tek yer Cadde 75... Gerçekten butik diyebileceğimiz, hijyen konusunda son derece beni tatmin eden, mutfağını ve ambiyansını çok beğendiğim, Alaçatı’nın karmaşasından, gürültüsünden uzak, kafa dinleyebileceğim bir yer. Çocuğu olan ailelerin onlarsız 2-3 gün tatil geçirebileceği huzur dolu bir otel diyebilirim.
* Çeşme’de hayran olduğunuz mekanlar var mı?
- Çeşme son yıllarda özellikle gastronomi açısından çok zengin. Çok fazla beğenilen restoranlar açılıyor. Aralarında benim en beğendiğim Amavi. Gerçekten fizyon mutfağında çok başarılılar. Türkiye’de az sayıda görülebilecek görsel şölen ve damaklarda iz bırakan bir restoran. Alaçatı’ya bence fazla. İstanbul’a da açılmasını bekliyorum.
* Peki, gelecekte Çeşme’de bir yatırım planınız olacak mı?
- Kesinlikle... Çeşme’de bir beach, bir otel, bir restoran ya da kahvaltıcı gibi projem olacak. Çeşme benim kendimi bulduğum, tatil yapmaktan huzur duyduğum, her noktasından keyif aldığım bir lokasyon. Buraya yatırım yapmak, burada çalışıyorken eğlenmek benim de hakkım diye düşünüyorum. İleriki dönemlerde Çeşme’ye yatırım yapma planım var.

Haberin Devamı

Turizm keyif aldığım bir sektör
Çeşme ise son dönemdeki evim

Haberin Devamı

* Evet... Gelelim bu sezon Alaçatı’da adından sıkça söz ettiren, benim de yakından tanıma şansına sahip olduğum İbrahim Argun detaylarına. Kısaca özetlersek kimdir İbrahim Bey?
- Diyarbakır’ın saygın ailelerinden Argun’ların en büyük oğluyum. Babamdan devraldığım işleri daha da büyüterek, inşaat, tekstil, turizm sektörlerinde yolumuza devam etmekteyiz. İşleri büyüterek gıda ve turizm yatırımlarını gün geçtikçe büyütmek hedefindeyiz. Turizmde de ilk hedefimiz Çeşme’deki butik otellerimizin sayısını çoğaltmak. Sonraki hedef ise ortağı olduğum Tavacı Recep Usta Restaurant’larını Dubai ve dünya genelinde yaygınlaştırmak.
* Alaçatı’da yatırım kararını nasıl aldınız?
- Uzun zamandır otelcilik adına bir yatırım yapma planım vardı aslında. Ama pandemi vs. derken hep bir şekilde uygun fırsatı ve zamanı yaratamamıştık. Cadde 75’le hem otelcilik, hem de Alaçatı adına keyifli bir adım attığımıza inanıyorum.

Haberin Devamı

Çağrı Doğuş ile Aramızda Kalmasın Hedefler ‘Alaçatı’ üzerine


* Cadde 75’in tarzını nasıl özetlersiniz?
- Biz aslında ailecek dostlarımızla keyifli vakit geçirebileceğimiz bir ortam yaratmaya çalıştık. Bizi biz yapan ailemiz ve dostlarımız. Benim birçok işte yola çıkma mantığım da budur. O yüzden de müşterimizin kendilerini evlerinde hissedebilecekleri bir ortam kurmaya çalıştık.
* Turizm adına yatırımlarınız devam edecek mi?
- Evet, gelecek planlarım arasında birçok düşüncem var ve birçoğu da Çeşme’de. Ama bunları anlatıp büyüsünü kaçırmak istemem açıkçası. Turizm çok keyif aldığım bir sektör. Çeşme ise son dönemdeki evim. O yüzden de Cadde 75’le başladığımız otel yatırımlarımıza gelecek sezonlarda yenilerini ekleyerek ilerlemeyi planlıyoruz.
* Sizce Çeşme’nin popüler olmasındaki en büyük etken nedir?
- Sonu olan tek otoyol Çeşme’ye ait aslında. Bu bile bir mesaj. Beklentiniz olan her şey burada var demektir. Deniz, huzur, eğlence ve fazlası... Bir tatil beldesinden daha fazlası bana göre. O yüzden de popüler olması şaşırtıcı değil açıkçası.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!