Kahvaltıcı gece kulübüne, kebapçı Reina’ya dönüşüyor

Pandeminin sosyal hayatımıza kattığı en önemli şeylerden biri de fazla yer değiştirmeden aynı mekânda, aynı insanlarla, aynı personelle birkaç işi birden çözebilmek: Hem ‘happy hour’, hem akşam yemeği hem de bar...

Haberin Devamı

Sadece İstanbullu olup bu yaz Bodrum’da yazlık açanların sayısı 20’ye yakın: Lucca, Must, Topaz, Galliard, Mânâ, 25 sene sonra ilk kez Papermoon, 27 sene sonra Sunset...

Çeşme bariz geri kaldı, böyle bir hareketlilik yok. ‘Sezonun yenileri-merak edilenleri’ dediğinizde üç-beş yer arasında adı geçenlerden biri Cherie.

Kahvaltıda kahvaltıcı: Taze kruvasanlar. Öğle brasserie: Provensal ızgara enginar. Akşam restoran: Odun ateşinde kaburga. Gece bar: Sakızlı riz au lait. Sabah 10.00’dan 1.00’e kadar kendi içinde bir döngüsü var. Ve kahvaltıda gördüğünüz biriyle ya akşamüzeri ya da gece tekrar karşılaşıyorsunuz.

Kahvaltıcı gece kulübüne, kebapçı Reina’ya dönüşüyor

Haberin Devamı

Pandeminin sosyal hayatımıza kattığı en önemli şeylerden biri de bu bence. Fazla yer değiştirmeden aynı mekânda, aynı insanlarla, aynı personelle birkaç işi birden çözebilmek: Hem ‘happy hour’, hem akşam yemeği hem de bar... Hem kahvaltı mekânı hem gece kulübü şeklinde bütün güne yayılan servisiyle pandemi tipi yeni işletme tarzının bir öncüsü sayılabilir Cherie. Benim işime gelir. Çünkü Çeşme’nin normalde sürekli mekân değiştirmek üzerine kurulu bir düzeni var. Sabah kalk, arabaya bin, koştur koştur meşhur kahvaltıcılardan birine. Dön otele hazırlan, sahil uzak olduğu için yine arabayla sahile. Güneşlendin, yüzdün, ‘happy hour’ için başka ‘beach’e. Dön otele, giyin, balıkçıya... Eğleneceğiniz yer yemekten uzaktaysa, bin tekrar, gece kulübüne... Gün ağarırken o senenin popüler ‘after mekân’ına. Dön otele. Her gün aynı turnike...

Çeşme izlenimlerimin devamı, haftaya...

Kahvaltıcı gece kulübüne, kebapçı Reina’ya dönüşüyorÇamlık Yolu’ndaki Cherie’de gündüz kahvaltı edilen rahat masalar akşam stantlaşıyor, birkaç küçük neon numarasıyla ortam seksileşiyor. Bu kabuk değiştirmeye paralel olarak DJ performansı yabancıdan Türkçelere dönmeye başlıyor.

KİTLESİ DE REINA KİTLESİ

Bodrum aldığı beyaz yakalı göçüyle daha İstanbullu oldu. Çeşme gastronomi konusunda daha bakir, daha Egeli, daha İzmir. Ot, enginar festivali yapıyorlar; mutfağı yeşil ve deniz mahsulü ağırlıklı. Kebapçılar için biraz zor bir pist yani. Adana İl Sınırı gibi anlı şanlı kaç marka, daha ilk yazda diskalifiye oldu. Bu senenin kırmızı etteki iddialısı Alaçatı Port’ta yazlık açan Cabbar. Nişantaşı’ndaki çok tutulan menüyü küçük yerel dokunuşlarla aynen İzmir’e indirmişler. Püfür püfür bir terasta inanılmaz bir manzarası var. Cherie’yle yine aynı konsept: Bu da kebapçı olarak başlıyor, geceyi Reina olarak kapatıyor. Kitlesi de Reina kitlesi zaten. Kebap sevenler için daha şaşaasız bir alternatif de Cabbar’ın komşusu Eski Dostlar.

Haberin Devamı

Kahvaltıcı gece kulübüne, kebapçı Reina’ya dönüşüyorCabbar

Yazarın Tüm Yazıları