Genellikle makarna için kullanılan al dente terimi özellikle İtalyan menülerinde sıkça rastlanıyor. Makarna ambalajlarının üzerinde de yazan al dente, makarnayı çok fazla pişirmeden servise çıkarmak anlamına gelmektedir. Peki, al dente nedir nasıl yapılır? Al dente makarna nasıl pişirilir? İşte, İtalyan usülü al dente makarna tarifi ve hazırlanışı.
#Al Dente NedirModa’daki Rafine’de isteyen kahve içip yanında bir kurabiye-brownie alabilir, isteyen daha ciddi bir kahvaltı yapabilir. İsteyense güzel bir öğle ya da akşam yemeği yiyebilir. Ben hepsini yaptım ve genelde hoşnut ayrıldım. Ama hangisi olağanüstü diye sorsanız en basit olanı bana en büyük zevki verdi derim...
#Kruvasanİstanbul’un her köşesi görenleri bir başka büyülüyor. Tarihi eserleri, caddeleri, sokakları... Ve elbette günbatımları... Yedi tepeli şehirde güneşi batırmak, bu büyüleyici anları hafızamıza kazımak için adres çok... Gün yavaş yavaş son bulurken gökyüzü anlatılması zor bir turuncuya bürününce ister Boğaz’ı seyredin, ister Haliç’i... Jürimize şehirde günbatımını izleyebileceğimiz en iyi adresleri sorduk.
#İstanbulMürver Restaurant’ın menüsüne yeni tatlar eklendi. Dondurmacı Cremeria Milano, Cihangir’e yeni şube açtı. Sinop lakerdası coğrafi işaret tescili aldı. Sosyal medyada trend olan soğanlı milföy ve oyuncu-yemek programcısı Rıza Sönmez’in yemek kitabıyla yeme-içme dünyasından haberler burada...
#SinopBugün, 9 Şubat Dünya Pizza Günü... Pizza sadece anavatanı olan İtalya’da değil, dünyanın dört bir yanında çok sevilen bir yiyecek. Gelin, siz de salamlı, sosisli, sebzeli, deniz mahsullü, zeytinli, domatesli, biberli, çok peynirli, mantarlı, kaburgalı, ton balıklı, mısırlı, ince hamurlu, kalın hamurlu, İtalyan usulü, Amerikan usulü vs. en beğendiğiniz pizzadan bir dilim alın ve keyfini çıkarın.
#1Üzerine ne yazılsa, ne kadar yazılsa az kalır. Hem yanına yakışmayacağı sebze veya et yok hem de tek başınayken bile nefis! Bu hafta patatesin benim mutfağımdaki hallerini yazmak istedim. Fırında patates, patatesli yumurta veya baharatlı cips... Hepsi birbirinden kolay ve leziz.
#Patates2004 yılında başlayan bu hikâye tüm dünya tarafından anbean izlendi, attıkları her adım takip edildi, her kavgaları, her ayrılık söylentileri çok konuşuldu. 2014’te evlenen Kim Kardashian ve Kanye West, 2 yıllık bir kavganın ardından nihayet ayrılmayı başardı. Gelin çiftin imza attığı boşanma anlaşmasının detaylarına bakalım ve bu ilişkinin geçmişine bir yolculuk yapalım…
#Kim KardashianTaksim-Beyoğlu uzun yıllar kültür-sanatın ve sosyalleşmenin olduğu kadar yeme-içmenin de kalbinin attığı yerdi. Eski müdavimleri yavaş yavaş geri dönmeye başladıkça bizi mutlu eden yeni mekânlar da ardı ardına açıldı. Atatürk Kültür Merkezi içindeki değişmeyen klasiklerimizden Divan Fuaye ve şef Murat Bozok’un menüsüyle fark yakalayan Sofitel’deki The Oven bunlardan ilk ikisi. Çok yakında bizi bekleyen başka sürprizler de olacak...
#Murat BozokTezgâhlardaki rengârenk görüntüsü ve yaz günlerine ilaç gibi gelen ferahlığıyla kalbimizi çalan dondurma 7’den 70’e herkesin sevgilisi... Keçi sütüyle yapılanı, içine salep katılanı, İtalyanı, taze meyveden sorbesi derken çeşitleri saymakla bitmiyor. Biz de en kaliteli malzemeden, en lezzetli dondurmanın peşine düştük; jürimize beğendiği adresleri sorduk.
#DondurmaBiraz sarımsakla lezzetini katlamış basit bir spagettiden, mantarla birleşip sınıf atlamış pappardelle’ye herkese hitap eden bir makarna var. Peki, hamurunu açarken, haşlarken ve soslarken neye dikkat etmek gerekiyor? Taze makarna yapıp pakette satan dükkân Yolk İstanbul ve sadece taze makarna servis eden restoran Oklava’nın şeflerine göre deneyip yanılarak kendi damak zevkimize uyan tarifi bulmak hiç de zor değil...
#MakarnaMutfağımızın baştacı yağları aromalandırıp tabaktakileri ufacık bir dokunuşla zenginleştirecek önerilerim var sizlere. Kuzugöbeği mantarının rayihasıyla zenginleşmiş birkaç damla zeytinyağı, mantar çorbasına sınıf atlatıyor; baharatlı tereyağı ızgara etin üzerinde yavaşça erirken konuklarınızı oldukça şaşırtıyor.
#ZeytinyağıGençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Vakıfbank ve A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın başantrenörü Giovanni Guidetti ile birlikte mutfağa girerek pizza yaptı. Gündem bu kez İtalyan mutfağı olsa da ikili yine de spora kayıtsız kalamadı.
#Mehmet Muharrem KasapoğluArtık kışın da tükettiğimiz bir ürün olsa da özellikle bu mevsimde sıcaklarla baş etmenin en leziz yolu, güzel bir dondurma... Bu hafta şefler, gastronomi ve seyahat yazarlarından oluşan jürimize en sevdikleri dondurmacıları sorduk. Listemizde sade ve çikolatalı gibi klasiklerin yanı sıra özel tatlar da var.
#GazetehaberleriAkyaka’ya hemen hemen her yaz gitmek için bir bahane yaratırım. Gerek ara sıra aklıma esince yaptığım kitesurf, gerekse ‘Akçapınar Tostçusu’nun müthiş lezzetli tostu için. Bazen de sırf o eski Ula evlerinde konaklamak için giderim Egenin en dingin kasabalarından Akyaka’ya. Akyaka, butik konaklama seçenekleri, kamp yapabileceğiniz alanları ve sakin koyları ile bu yaz tatil için gidilecek en doğru adreslerden biri.
#MUĞLAGeçtiğimiz aylarda İtalya’nın üç Michelin yıldızlı aile işletmesi Da Vittorio restoranın şefi, sahibi Chicco Cerea’yla yaptığımız sohbeti yazmıştım burada. İtalya’nın koronavirüsten en çok etkilenen şehri Bergamo’daki durumu, restoran olarak hayatta kalabilmek için evlere servis yaptıklarını, sektörün geleceğini, zeytinyağını konuştuğumuz bir sohbetti.
#San Marzano