Gastronomi kazanında kaynayanlar

Güncelleme Tarihi:

Gastronomi kazanında kaynayanlar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2022 07:00

‘Meyhane İhtisas Kitabı’ uluslararası bir ödüle değer görüldü. Laboratuvar etine onay... Çayımız UNESCO listesinde. İsmet Saz’dan yeni şube... Yeme-içme dünyasından gelişmeler...

Haberin Devamı

Gourmand’dan gururlandırıcı haber

Kıymetli meyhane kültürümüzü ve onun geleneklerini detaylarıyla işleyen ‘Meyhane İhtisas Kitabı’ (Overteam Yayınları) dünyanın en prestijli gastronomi ödülleri arasında sayılan Gourmand Awards’dan iki ödülle döndü.  Mey|Diageo katkılarıyla ve International Wine & Spirits Academy (IWSA) rehberliğinde hazırlanan kitap, en iyilerin seçildiği listede ‘Yiyecek ve İçki’ ve ‘İçki Tarihi’ kategorilerinde ülke kazananı ödüllerine layık görüldü. Kitap, Mayıs 2023’te İsveç’te yapılacak ‘Best in the World’ elemelerine katılmaya da hak kazandı. Tarihinden mimarisine, içkisinden mutfağına, işletmeciliğinden müziğine meyhaneyle ilgili her konuyu kapsayan kitap, müdavimler için bir ‘başucu’ rehberi niteliğinde.

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Haberin Devamı

Laboratuvar eti onaylandı

ABD Sağlık Bakanlığı’na bağlı Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) laboratuvar üretimi et tüketiminin güvenli olduğunu açıkladı. Kaliforniya merkezli Upside Foods’un yaptığı çalışmada tavuklardan alınan canlı hücreler kontrollü laboratuvar ortamında geliştirilerek et formuna dönüştürülüyor. Böylelikle hiçbir hayvan fiilen katledilmeden et üretimi gerçekleştiriliyor. ABD’nin onayı, geleneksel hayvancılıktan daha verimli ve çevre dostu yeni gıda pazarlarının kapılarını açabilir.

Gastronomi kazanında kaynayanlar

Çayımız da tescillendi

Türk kahvesinden sonra artık Türk çayı da UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’nde... ‘Türk çay kültürü’nün listeye eklenmesi için UNESCO’ya başvuru yapılmıştı. Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca hazırlanan adaylık dosyası, Fas’ta süren UNESCO Hükümetlerarası 17. Komite Toplantısı’nda gündeme alındı ve ‘Türk çay kültürü’ listeye eklendi.

Gastronomi kazanında kaynayanlar

 

Haberin Devamı

Caddeye yeni İtalyan

Ünlü şef İsmet Saz, Kuruçeşme’deki İtalyan konseptli restoranı Stefano’nun yeni bir şubesini Erenköy’de açtı. Restoran, durum buğdayı unuyla hazırlanan ev yapımı makarnalar, sarımsaklı aioli soslu kızarmış kalamar, İtalyan usulü başlangıç tabakları, çilekli milföy gibi seçenekleriyle öne çıkıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!