İştah haberleri sayfasında İştah hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 4552 İştah haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Yaz mevsimiyle kavuşmamız biraz uzun sürdü ama başlangıcı da görkemli yaptı. Sıcaklıklar bunaltacak belli ki. Köpekler de sıcaklardan çok etkileniyorlar ve bu günlük yaşamlarında bu konuda belirli işaretler gösteriyor. Bunun başında iştahsızlık geliyor. Fakat köpeğiniz eskisi gibi iştahlı değilse bunun başka sebepleri olabilirmiş. Uzmanların değerlendirmelerini iletiyorum size.
#SıcaklıkYemek yerken kullandığınız tabağın boyutu, rengi, çatal-kaşığın ağırlığı, yemek esnasında dinlediğiniz müzik, hatta yediğiniz yemeğin çıtırtısı bile iştah kontrolünde oldukça etkili… Vücudunuz için daha iyi kararlar vermek adına beyninizi "kandırmanıza" yardımcı olacak pek çok teknik var. Bu konuda uzman tavsiyelerine kulak vermek isteyenleri buraya alalım.
#Sağlıklı BeslenmeAnne babaların çoğu çocuklarının az yemek yediklerinden ya da iştahsız olduklarından şikayet eder. Oysa, pratik önerilerle iştahsızlık problemi yaşayan çocukların dengeli beslenmeleri sağlanabilir. Peki yemek seçen, süt içmeyen, sebze sevmeyen çocuklara yaklaşım nasıl olmalı?
#ÇocukKış aylarında havaların da soğumasıyla birlikte vaktimizin çoğunu evlerde geçiririz. Bu durum iştahımızı kontrol altına almamızı zorlaştırır. Özellikle izlenilen filmlerle gece yemelerinin önüne geçemeyebiliriz. Ayrıca kış aylarında yaşanan vücudumuzdaki hormon değişimleri ile daha çok yeme isteği duyarız. Tüm bunlar kış aylarında kilo almamıza neden olur.
#İştah ArtmasıGünümüzde sürekli stres altında olan modern insanın en önemli şikayetlerinin başında ‘uykusuzluk’ geliyor. Kaliteli uyku uyuyamamak ise birçok sağlık sorunun yanında şişmanlığa da neden olabiliyor. Alınan kiloların bir nedeninin de uykusuzluk olabileceği söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayşe Korkmaz, doğru beslenmeyi anlattı.
#Doğru BeslenmeDünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yetkilileri, geçen yıl 8,2 milyon vakayla rekor kıran tüberkülozun artık 'en önde gelen bulaşıcı hastalık’ olduğu uyarısında bulundu. Viktorya döneminde verem olarak bilinen hastalığın erken evrelerinin soğuk algınlığı ya da gribe benzediği, ancak bulaştığı her altı kişiden birini öldürebileceği konusunda yetkililer uyarıyor.
#TüberkülozÇin tuzu Pakistan’da yasaklandı, birçok ülkede kullanımı kısıtlandı, Dünya Sağlık Örgütü’nün ‘en zararlı yiyecekler’ listesi içeriklerinde yer alıyor. Peki Çin tuzunu bu kadar sağlıksız hale getiren şey ne? Sağlığa ne gibi etkileri var ve en önemlisi Türkiye’de kullanımı ne durumda?
#Çin TuzuBaharatlı tadı, turp gibi olmak lafından anladığımız gibi şifasıyla sofralarımızda müstesna bir yeri var turpun. Mevsimi geldi ve pazar tezgâhlarını çeşitli renk ve boyutlarıyla doldurdular. Şef Aylin Yazıcıoğlu lezzetlerini ve nasıl ‘pişirebileceğimizi’; yazarımız diyetisyen ve beslenme uzmanı Berrin Yiğit de faydalarını örnek tariflerle yazdı...
#Şef Aylin YazıcıoğluO, on parmağında on marifet olanlardan. İyi bir baba, iyi bir eş. Yetenekleri saymakla bitmiyor; oynuyor, yazıyor, yönetiyor... Şimdi yeni şirketiyle işin yapımcılık kısmına da geçiyor. Bir yandan da müzik yapıyor. Geçmişe baktığında “Yaşadığım her anın bir şekilde tadını çıkarmışım” diyor. Ali Atay’la buluşuyoruz. Hayatını, yeni işlerini, yapım şirketini, Hazal Kaya ile evliliğini ve baba olmayı konuşuyoruz: “Çocuklarım hata yapmaktan korkmasın, mutlu olacaklarını düşündükleri şeyin peşinden gitsinler.”
#Ali AtayKış aylarında grip ve soğuk algınlığından korunabilmek için bağışıklık sistemini güçlendirmek çok önemli. Kış mevsimini karşılarken çoğu kişide fiziksel aktivitede azalma, iştah artışı, öğün düzeninde değişiklikler gözlemlenebiliyor. Bununla beraber gribal hastalıklarla karşılaşma riski de artıyor. Bu durumda özellikle kış döneminde bağışıklık sistemini güçlü tutmak çok daha önemli hale geliyor.
#Bağışıklığı GüçlendirmeKış soğuk ama güzel yüzünü gösterdi. Değişen havalarla birlikte soframıza misafir ettiğimiz sebze ve meyveler de değişmeye başladı…Okul öncesi dönemde ise kendi mutfağınızda pişen yemekleri çocuğunuza yedirmeye özen göstermelisiniz. Özellikle kış aylarında eviniz dışında yiyeceğiniz öğünlere de ayrı bir önem göstermek çocuğunuzu hastalıklara karşı korumak ve yemek bilinci kazandırmak için önemlidir.
#MeyveYeşil sahalarla futbolcu olarak tanıştı. Henüz 20’li yaşlarında ikinci lig takımlarında başladığı antrenörlük kariyeri ise 2000’li yıllardan itibaren Türkiye’nin büyük kulüplerinde devam etti. Geçen beş aydır da Birinci Lig’in yeni takımlarından Amedspor’un teknik direktörüydü… Ersun Yanal işine olan tutkusunu, “Futbol oynamak güzeldi ama bana haz vermedi, yönetmenin tatmini daha fazlaydı. 17 yaşımdan itibaren antrenör olmak istedim. Aşk denilen şey kimyasal tutulummuş. Benim de antrenörlük kimyam varmış demek; antrenörlük aurası” diye anlatıyor...
#Ersun YanalDünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yetkilileri, geçen yıl 8,2 milyon vakayla rekor kıran tüberkülozun artık 'en önde gelen bulaşıcı hastalık’ olduğu uyarısında bulundu. Viktorya döneminde verem olarak bilinen hastalığın erken evrelerinin soğuk algınlığı ya da gribe benzediği, ancak bulaştığı her altı kişiden birini öldürebileceği konusunda yetkililer uyarıyor.
#TüberkülozPikniklerin olmazsa olmazı, kahvaltının ve öğle yemeğinin kurtarıcısı, uzun yol seyahatlerinin pratik eşlikçisi... Taptaze ekmeği, arasına konan her malzemeyle daha da iştah açıcı olur. Yarın Dünya Sandviç Günü. Biz de bu vesileyle ‘içine sevgisini de katarak’ en doyurucu sandviçleri hazırlayan lezzet duraklarını uzman isimlerden oluşan jürimize sorduk.
#SandviççiGeçen hafta Minorka Adası’nda geçirdiğim harika 4 günden bahsettim. Xuroy adlı otelde yediğimiz taze balıkları da anlattım. Bunun dışında dört lokantaya daha gittik. İki tanesi olağanüstü, biri çok iyi, biri ortanın biraz üstüydü. Aşağıda özetliyorum...
#Vedat MilorAntalya’daki Şişçi Volkan’da tek bir et yesem kesinlikle şiş köfte olur. Lezzetinin sırrı ne? Elbette ki işin içinde doğru mangalda ve odun ateşinde, yakıp kurutmadan pişirme var. Bir de etin kompozisyonu... Burada oğlak, kuzu ve dana, üçü birlikte kullanılıyor.
#Şişçi VolkanİYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, adaylık tartışmalarında adları öne çıkan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için, “Hiçbir angajmanımız da görüşmemiz de yok. Neden kendi partimizden bir aday çıkarmayalım” dedi.
#İYİ PartiGerek besin değeri gerekse LEZİZZ eti ile kendine hayran bırakmayı başaran balıklardan olan palamut, hem en yüksek besin değerine sahiptir, hem de doğru tariflerle pişirildiği zaman damaklar her daim onu arar. Sonuçta her yiğidin ayrı yoğurt yemesi olduğu gibi her balığın kendi lezzetini ortaya çıkan ayrı tarifleri vardır. Sizler için hazırladığım en güzel palamut tarifi ve püf noktaları hemen aşağıda...
#PalamutMasterChef beef stroganoff tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Beef stroganoff sosunda sotelenmiş dana etinden yapılan bir Rus yemeğidir. 19. yüzyılın ortalarında Çarlık Rusyası'nda ortaya çıkan bu yemek, orijinal tariften önemli ölçüde farklılaşarak dünya çapında popüler hale gelmiştir. Peki, beef stroganoff nasıl yapılır? İşte, orijinal beef stroganoff tarifi ve malzemeleri
#Masterchef Beef Stroganoff