İnsanların sahip oldukları her ismin farklı ve ilgi çekici bir anlam taşıdığı bilinmektedir. Özellikle İslami kız isimleri sıkça tercih edilmektedir. Bunlar arasında Meryem, Berra, Esra ve daha birçok isim bulunmaktadır. İşte, İslami kız isimleri - Dini en güzel, anlamlı ve Kur'an'da geçen kız isimleri ile anlamları hakkında merak edilenleri derledik.
#İslami Kız İsimleriKız isimleri, kız bebek bekeleyen ailelerin internette araştırdığı konular arasında. Bir birinden farklı isim önerileri ve isimlerin anlamları, dini açıdan uygunlukları ebevynlerin bilgi almak istedikleri konuların başında geliyor. En güzel, en modern ve birbirinden farklı, değişik ve keşfedilmemiş kız bebek isimlerini sizler için bir araya getirdik. İsimler arasında Türkiye'de en çok kullanılan isimler olduğu kadar, ilk defa duyacağınız duyulmamış ilginç, yeni ve dini (İslami) isimler olabilir. Çok fazla isim seçeneği olduğundan dolayı beğendiğiniz isimleri bir köşeye not aldıktan sonra isim listelerine bakmaya devam etmenizi öneririz.
#BebekMenesa son zamanlarda duyduğunuz bir isim olabilir. İsmin kökeni Hz. Yusuf dönemine Paddan Aram şehrine aittir. Menesa adını alan kızlar, organize etmek ve liderlik etmek için doğmuşlardır. Ancak maddi arzuları oldukça belirgindir. Menesa adı hakkında merak edilenler.
Mihre isminin anlamı Türkiye genelinde çocuklarına bu ismi koymak isteyen ebeveynlerin ve Mihre ismi ile karşılaşan kişilerin araştırdığı konular arasında yer alıyor. Türkiye'de pek yaygın olmayan isimler arasında yer alan Mihre ismi Kuran'da geçip geçmediği ile merak uyandırıyor. Peki, Mihre ne demek ve Mihre isminin anlamı nedir? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler
#Mihre Ne DemekŞura suresi, 53 ayetten oluşmaktadır. Mekke döneminde inen sure, adını 38. âyette geçen “Şûrâ” kelimesinden almıştır. Şûrâ, danışma demektir. Sûrede başlıca müslümanların işlerini kendi aralarında danışma yoluyla yürüttükleri, ayrıca kâinatta Allah’ın birliğini gösteren deliller ve kıyamet gününün hâlleri konu edilmektedir. İşte Şura suresi anlamı, tefsiri, Türkçe ve Arapça okunuşu…
#ŞuraKONYA’da yaşayan ve yerel bir televizyon kanalında tarih programı yapan Cengiz Acar’ın yazdığı Twitter mesajı eski bir tartışmayı yeniden alevlendirdi. Rus edebiyatının en büyük yazarlarından Lev Tolstoy’u yanında siyah renkte kıyafetli bir kadınla gösteren fotoğrafın altına şu mesajı yazdı Acar: “Tolstoy İslam’la şereflenmiş güzel bir Müslüman’dı. Eşi de çarşafı ile İslam asaletini ruhunda taşıyan bir hanımefendiydi. Ancak İslam düşmanları bu görüntüleri hep sakladılar. Gerçeklerin bir gün mutlaka ortaya çıkmak gibi bir adeti olduğunu unuttular.”
#Lev TolstoyCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı yayında gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı. "Hayat pahalılığının yükünü azaltmak amacıyla gerekli tüm adımları atıyoruz" diye Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu kapsamda Hazine ve Maliye Bakanlığımız ve ekonomi yönetimimiz çalışıyor. Hedef odaklı hayata geçirdiğimiz bu adımlarla zorlu koşullara karşı ülkemizin direnci artırmayı hedefliyoruz" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç ve Finlandiya ile yapılan NATO muhtırası sonrasında somut bir adım atılmadığını belirterek, "Kesinlikle Türkiye'den bu konuda taviz beklenmesin" ifadelerini kullandı. Öte yandan Yunanistan provokatif adımlarına tepki gösteren Erdoğan, "Ne gerekiyorsa vakti, saati geldiğinde Türkiye olarak yaparız" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Irak'ın kuzeyindeki sivillere yapılan saldırıyla ilgili olarak ise "Dert, Irak ve Türkiye arasındaki olumlu ilişkileri bozmak. Buna biz yabancı değiliz" ifadelerini kullandı.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanAvusturya’da düzenlenen iftar programında konuşan Ludwig, ülkede dini tercihleri nedeniyle insanların ayrımcılığa maruz kalmasının kaygı verici olduğunu belirterek “Müslümanlara yönelik kışkırtıcılığa karşı birlikte durmalıyız. Bizim toplumumuzda ırkçılık ve din karşıtı yaklaşımların yeri olmamalı. Bu nedenle birlikte yaşama ülküsünü ileriye taşımak bizlerin ortak çabası olmalıdır” dedi. Fransa Sarayı’nda da düzenlenen iftarda konuşan, İstanbul Başkonsolosu Bertrand Buchwalter, Ramazan ayının hepimize mesajı, her insanda doğuştan var olan cömertliği ve paylaşma duygusunu daha fazla dışa vurmak, barış ve birlikteliği seçmektir” değerlendirmesini yaptı.
#Viyana Belediyesi15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ’nün devletin içindeki devasa yapılanması ortaya çıktı. Emniyette, yargıda, TSK’da örgütlenen, tümgenerali, polis şefi, Yargıtay üyesi, valisi binlerce dişliden bir mekanizma kuran FETÖ’nün sırları yavaş yavaş aydınlanıyor. Ama halen karanlıkta kalanlar var: En başta da Cemaat’in kadınları... Binlerce üyesi olan FETÖ’nün kadın yapılanmasının kurulduğu 1967’den bugüne Cemaat’in kadınları hangi evrelerden geçti, örgüt hiyerarşisinde nasıl ve nereye kadar yükseldi, nasıl ve niçin evlendi? Peki en üst halkadaki ‘kozmik kadınlar’ kim?
#CemaatTürkiye Cumhuriyeti bugün 91’inci yaşını kutluyor. Bu kutlu günde tarihte iz bırakan ‘Cumhuriyet kadınları’nı hatırlıyoruz. Sanatta, sporda, siyasette hep öncü oldular. Kimi bilimde çığır açtı, kimi söylediği şarkıyla gönlümüzde taht kurdu. Ülkemizi ileriye taşıdılar. İşte Cumhuriyet’in sembolü 91 kadın...
14 yaşındaki ilkokul öğrencisi bir kızın öldürüldüğü haberi, geçen hafta hemen bütün gazetelerde yer aldı. Bir çocuktu cinayete kurban giden. Buna rağmen haberlerin çoğu, aşk cinayeti kıvamındaydı. Hatta bir gazete olayı cinsel unsurlarla bezemekle yetinmeyip “14 yaşında yasak aşk cinayeti” başlığı atmıştı.
6 SAAT ÖNCE VİDEO YÜKLEMİŞ: Bombalı ve otomatik silahlı iki ayrı saldırıyla Norveç’te 93 kişiyi öldüren, 10’u ağır 97 kişiyi yaralayan “Hıristiyan terörist” Anders Behring Breivik’in, katliamdan 6 saat önce Youtube’a bir video yüklediği ortaya çıktı. GELDİ AMA NEFRET EDİYOR: “Tecrübe etme ayrılacağını yaşadığı” ülkeler arasında Türkiye’yi de sayan Breivik, buna karşın, hem videosunda, hem de video ile birlikte internete yüklediği 1500 sayfalık manifestoda Türklere ve İslam’a öfke kusuyor.
Gençtiler. İdealisttiler. Romantiktiler. Namluya sürülmüş kurşun gibiydiler. Filistin’e gitmek, gerilla eğitimi almak, yepyeni bir dünya kurmak düşleriydi. 25 yıl önce, bir gece yarısı Trablusşam sahilindeki Nahr El Bared kampında saldırıya uğradılar. Kampta bulunan on bir gençten sekizi öldü. Kalan üç kişi hayatlarına nasıl devam etti? Oğlunun öldürüldüğü annesinden on yıl nasıl saklandı? İşte İsrail vahşetinin darmadağın ettiği on bir genç devrimcinin trajik hikáyesi.
Cumhurbaşkanı Gül hayatında ilk smokini ne zaman giydi? Başbakan Erdoğan neden hiç papyon takmıyor? Kravatı ilk kullanan padişah hangisiydi? İslamcı çevreler kravatı hálá "medeniyet yuları" olarak mı görüyor? Kravat takmayan Ahmedinejad, Katolik İspanya’nın resmi üniformasını giydiğini biliyor mu? Kravat ile papyon arasında ne fark var? Gelin kısa bir medeniyet yolculuğuna çıkalım.
Medyadan takip etmişsinizdir; Ankaralılar bir gün arayla iki farklı defileye tanık oldu. Sheraton Otel’de yapılan organizasyonların ilkini Setre Giyim isimli tesettür firması, ikincisini ise Ankara Giyim Sanayicileri Derneği(AGSD) gerçekleştirdi. Birbirinden bağımsız oluşturulan defileler, hazırlanışıyla, izleyenleriyle ve tarzıyla, ortaya iki farklı tablo çıkardı.
Mahkeme Ergenekon çetesi ile ilgili yayın yasağı kararı aldı. RTÜK elinde sopa televizyonlara “sakın ha yayın yapmayın” dedi. Oysa bakıyoruz, gazetelere yasak yok. İşin doğrusu televizyonlara da yasağın kaldırılmasıdır. Bırakın gerçekler duyulsun. Kimi kimden koruyoruz? Kamuoyu bir yandan çetenin tutuklanmasından memnun, ancak öte yandan da kuşkulu. Susurluk vari bir sonuçtan kaygılanılıyor.
Mesud Barzani, Nakşibendi tarikatına bağlı Sünni Müslüman bir Kürt politikacı. PKK ise Marksist kökenden gelen milliyetçi/Kürtçü bir terör örgütü. Peki, Barzani nasıl oluyor da, iktidarında Nakşibendilerin olduğu, büyük çoğunluğu Sünni Müslüman Türkiye’nin değil de PKK’nın yanında duruyor? Barzani’nin safı belli, duruşu net; peki Türkiye’deki Nakşibendilerin tavrı nedir?
Sabah Gazetesi’nin dünkü manşetinde Mekke’de, Kábe’nin hemen yanıbaşında inşa edilen "Zemzem Kulesi" isimli ultralüks gökdelende 700 Türk’ün devremülk sistemiyle daire satın aldıkları yazılıydı ama çok önemli bir ayrıntı farkedilmemişti: