İshal haberleri sayfasında İshal hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 6174 İshal haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Doç. Dr. Hasan Ergenç, “Acil servise çok sık şekilde ishal, bulantı, kusma, karın ağrısı şikayetleriyle vatandaşlarımız geliyor. Havaların ısınmasıyla beraber soğuk zincir uygulamalarına dikkat edilmemesi ve alınan besinlerde hijyen kurallarına uymadan, besinlerin tüketilmesi mikroorganizmaların artışına sebebiyet vererek, ishal vakalarının artmasına neden oluyor” dedi.
#SağlıkABD’nin Georgia eyaletine bağlı Atlanta şehrinden İspanya’nın Barselona şehrine gitmek üzere havalanan uçak, ishal olan bir yolcunun ciddi şekilde rahatsızlanmasının ardından dönüş yaparak acil iniş gerçekleştirdi. Temizlik görevlilerinin uçağı, 5 saatlik bir çalışma sonunda temizlediği ve tüm yolcu ile mürettebatın aynı uçakla Barselona’ya uçtuğu öğrenildi.
#İspanya-ABD UçağıIshal ya da diyare olarak isimlendirilen rahatsızlık; sulu dışkılama anlamına gelir. Bununla birlikte ishalin olumsuz etkilerinin geçmesi adına türlü metotlar söz konusudur. Bunlar içinde en yararlı ve en etkili metot ise ishali kesen çorbalar tüketmektir. Peki, ishale iyi gelen çorbalar nelerdir? Ishale iyi gelen çorbaların tarifleri nedir? İşte, detaylar.
#İshalİshal, yorgunluk, dehidrasyon ve çeşitli eksiklikler dahil olmak üzere birçok rahatsız edici semptomlara neden olduğu için hoş olmayan bir hastalıktır. Bu semptomlara karşı aktif olarak çalışan bazı özel çayların tüketilmesiyle ishal tedavi edilebilir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#İshalBilecik'te son birkaç günde binlerce kişi ishal ve kusma şikayetiyle hastaneye başvurdu. Harekete geçen Sağlık Bakanlığı 3 kişiden oluşan bir uzman ekibi kente gönderdi. Bilecik İl Sağlık Müdürü Dr. Ferhat Damkacı, "Şu ana kadar hiçbir hastamız yatmadı. Çok hafif seyirde, bir gün, belki iki gün süren, bulantı, kusmayla belki ishalle devam eden bir hastalık. Birkaç gün içinde net bir sonuca ulaşırız diye düşünüyorum. Temizlik ve hijyen kurallarına özellikle dikkat edilmesi gerekiyor" dedi.
#Bilecikİshal, vücudun dengesini bozan ve günlük hayatı olumsuz etkileyen bir rahatsızlık. Genel olarak da birkaç gün içinde kendiliğinden geçen bir durumdur. Faka birkaç günden fazla sürerse farklı sorunların habercisi olabilir. Tedavi sürecinde de dikkat edilmesi birkaç nokta vardır. Peki ishal nasıl geçer? İshale ne iyi gelir? İşte ishal nedenleri ve yetişkinlerde ishale iyi gelen yiyecekler...
#İshale Ne İyi Gelir?Günlük hayatta her insanın yaşadığı sorunlar arasında yer alan ve bu nedenle de sık duyulan sözcükler arasında yer alan ishal kelimesinin anlamı internette çok araştırılıyor. İshal kelimesi, hemen hemen herkesin duyduğu ve günlük hayatta çok sık kullanılan kelimeler arasında yer alıyor. İshal ne demek, ne anlama geliyor sizler için derledik.
#Ne Demekİshal günlük yaşantıda kişilerin sıklıkla karşılaştığı bir sorundur. Ancak koronavirüsün pek çok yaygın hastalığın belirtisiyle benzerlik göstermesi soru işaretlerine neden oluyor. Bunun yanında ishalle birlikte kusma, karın ağrısı ve en önemlisi ateşin çıkması ishal corona belirtisi mi sorularını beraberinde getiriyor. Peki ishal koronavirüs belirtisi olabilir mi? İşte koronavirüs hastalığının en sık görülen belirtileri…
#Koronavirüs Hastalığının En Sık Görülen Belirtileriİshal, vücudun dengesini bozmakla birlikte sosyal hayatı da olumsuz etkileyen bir rahatsızlık. Tedavi sürecinde ilaç kullanımının yanı sıra beslenme de oldukça önemli bir rol oynamaktadır. Peki, ishal neden olur, ishale ne iyi gelir? İşte ishalin nedenleri
#İshal Neden OlurSon dönemde birçok insanın beslenme, yaşam, uyku alışkanlıklarının değiştiği biliniyor. Bu durumdan özellikle ikinci beynimiz olarak nitelendirilen bağırsaklarımız olumsuz etkilendi. Bağırsaklardaki faydalı bakterilerin vücut direncini yükseltmede de etkili olduğunu belirten Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Meltem Ergün önerilerde bulundu.
#Prof. Dr. Meltem ErgünBartın'ın Ulus ilçesinde ishal, mide bulantısı ve baş dönmesi şikayetiyle 270’e yakın kişi hastaneye başvurdu. Sudan numune alınırken, Ulus Kaymakamlığı'nın kararı ile şebeke sularının kaynatılarak kullanılması kararı alındı.
#BartınKoronavirüs belirtileri, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de takip ediliyor. Koronavirüs salgının etkisini sürdürdüğü bu günlerde her geçen gün yeni belirtiler gündem konusu oluyor. Kovid-19 belirtileri arasında ise en çok merak edilen konulardan biri baş ağrısı ve boğaz ağrısının koronavirüs belirtisi olup olmadığı üzerine. Hem hayvanları, hem de insanları etkileyebilen koronavirüs üst solunum yolunda semptomlar gösteriyor. Sağlık Bakanlığı konu hakkında belirtileri listeledi. İşte koronavirüs belirtileri ve son gelişmeler
#KoronavirüsTarım ürünlerini bakteri, virüs ve haşerelerin zararlı etkilerinden korumak için kullanılan pestisitler hepimizin gündeminde. Bu kimyasalların yanlış kullanılması sağlığımızı ne kadar tehdit ediyor? Doğaya ve biyolojik çeşitliliğe zarar veriyor mu? Sebze ve meyveleri karbonatlı ve sirkeli suyla yıkamak çare mi? Pestisitler ne zaman zararlı hale geliyor, kullanılmasa olmaz mı? Tüm bu soruları uzmanlara sorduk.
#PestisitSon günlerde grip vakalarında kaydedilen artış, sağlık sistemleri üzerinde ciddi bir baskı oluşturuyor. Gribin de içinde yer aldığı ‘dörtlü virüs’ durumu endişeleri daha da artırıyor. Acil servis başvurularındaki artış ise tablonun ciddiyetini gözler önüne seriyor. Peki bu yıl grip daha mı güçlü? Aşı yüzde 100 koruma sağlıyor mu? Dörtlü virüs hangi sorunlara neden oluyor? Uzmanlarla mercek altına aldık.
#SağlıkGıda takviyeleri son dönemde sağlıkla ilgili tartışmaların bir numaralı konusu. Vücudumuzda ve beslenmemizde yetersiz kalan çeşitli vitamin ve minerallerin yerini doldurmak için alınan bu takviyeler arasında şu an en popüleri magnezyum. Özellikle sosyal medyada herkesin mutlaka magnezyum takviyesi alması gerektiğine dair paylaşımlar öne çıkıyor. Ama gerçekten böyle bir ihtiyaç var mı? Daha da önemlisi magnezyum takviyeleri iddia edildiği gibi her derdin devası olabilir mi?
#SağlıkKış aylarında hastalıklara karşı korunabilmek için kırmızı renkli besinler tam bir şifa deposu! Sofralarımızda tükettiğimiz bu şifa deposu besinler neler ve onları tüketirken faydalarından nasıl yararlanabiliriz? İşte bu soruların cevabı bu haftaki yazımızda...
#Sağlıklı Yaşamİstanbul Kağıthane'de Kıyafet ve Ali Aksunğur çiftinin 10 aylık bebeği Poyraz Ali Aksunğur, uykuya daldıktan bir süre sonra annesi tarafından nefes almadığı fark edilince ambulansla kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Poyraz Ali bebeğin zehirli ishal (rota virüsü) hastalığı nedeniyle hayatını kaybettiği ve ilk götürüldüğü özel hastanede yatışının yapılmayarak sadece iğne yapılarak taburcu edilmesi nedeniyle ihmal olabileceği öne sürüldü.
#KağıthaneTilburg İş İnsanları Derneği (TOTİL) ve BM Sigortam tarafından ortaklaşa düzenlenen Bilgilendirme ve Network akşamı toplantısına, işverenler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. BM Sigortam’ın Tilburg’daki merkez ofislerinde gerçekleşen toplantının açılışını ve sunumunu Nedwerk Personeelsdiensten CEO’su Adem Uzunca yaptı.
#Tilburg İş İnsanları DerneğiDemans uzmanı bir nörolog olan 72 yaşındaki Daniel Gibbs, tam 25 yıl boyunca demans hastaları ile ilgilendi. Hastalarıyla aynı kaderi yaşayan doktora bundan 11 sene önce Alzheimer teşhisi kondu. Ancak o bu işin uzmanıydı ve hastalığa teslim olmaya niyeti yoktu. Alzheimer’ı yavaşlatmak için harekete geçti. İşte Daniel Gibbs’in Alzheimer teşhisi aldıktan sonra yaptıkları ve önerileri…
#Alzheimer52 yaşındaki Martyn Edwards'a 2016 yılında karaciğerine yayılan 4. evre bağırsak kanseri teşhisi kondu. Ameliyat dahi edilemeyeceği söylenen Martyn, doktorların bile mucize gözüyle baktığı bir şeyi başardı ve kanseri yendi. Sekiz yıldız kansersiz olan Martyn, hastalığı nasıl yendiğini anlattı.
#Kolon KanseriKış soğuk ama güzel yüzünü gösterdi. Değişen havalarla birlikte soframıza misafir ettiğimiz sebze ve meyveler de değişmeye başladı…Okul öncesi dönemde ise kendi mutfağınızda pişen yemekleri çocuğunuza yedirmeye özen göstermelisiniz. Özellikle kış aylarında eviniz dışında yiyeceğiniz öğünlere de ayrı bir önem göstermek çocuğunuzu hastalıklara karşı korumak ve yemek bilinci kazandırmak için önemlidir.
#MeyveSon dönemde hızla yaygınlaşan çiğ beslenme akımı, sebzeleri pişirmeden tüketmenin besin değerini artırdığını ve vücuda daha faydalı olduğunu savunuyor. Ancak araştırmalar bunun tüm sebzeler için geçerli olmadığına işaret ediyor. Peki hangi sebzeyi çiğ hangisini pişmiş yemek daha faydalı?
#SağlıkSingapurlu bir pratisyen hekim olan Dr. Samuel Choudhury'ye göre, bir süredir dolapta bekleyen patatesler potansiyel olarak ölümcül bir toksin barındırıyor olabilir. Dr. Choudhury’un Instagram'da takipçileri ile paylaştığı bir videoda, filizlenmiş patateslerin yanı sıra yeşile dönmüş patateslerden de uzak durulmasını tavsiye etti.
#Filizlenmiş PatatesABD'de hamburger yedikten sonra hastalanan kişi sayısında artış yaşandı. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), hamburger kaynaklı koli basili vakalarının 104 kişiye ulaştığını açıkladı. CDC'ye göre salgına neden olan bakteri türü nedeniyle ABD'de her yıl yaklaşık 74 bin enfeksiyon görülürken, 2 binden fazla kişi hastaneye yatıyor, 61 kişi ise hayatını kaybediyor.
#ABDSingapurlu doktor Dr. Samuel Choudhury, dolapta bir süre saklanan filizlenmiş ve yeşeren patateslerden uzak durulması gerektiğini, yeşil lekelerin ve filizlerin solanin toksininin varlığına işaret ettiğini, bu toksinin ağır sindirim sorunlarına, halüsinasyonlara, ciddi durumlarda felce hatta ölüme dahi neden olabileceğini söylüyor.
#PatatesBulaşıcı hastalık uzmanları, uzun süren öksürüğü olan çocuklarda bu yıl artış gösteren bir tür ‘yürüyen zatürre’ olabileceğini ve tedavi için farklı bir antibiyotik rejimine ihtiyaç duyulabileceğini belirtiyor. Peki yürüyen zatürre tam olarak nedir? Neden bir anda artış göstermeye başladı? Prof. Dr. Sedat Öktem ile mercek altına aldık.
#SağlıkRusya'nın nükleer saldırı tatbikatı, Batı'yı korkutmaya devam ediyor. İngiliz gazetesi Daily Mail, Rusya'nın Londra'yı vurması ihtimalini değerlendirdi. Gazete, Putin'den gelen vur emrinden itibaren bir buçuk saat içinde neler olacağının senaryosunu yazdı.
#İngiltereSon zamanlarda elektrolitler, sağlık ve spor dünyasında sıkça konuşulmaya başlandı. Mide rahatsızlıkları veya yoğun spor sonrası sıvı kaybı yaşayanlar için popüler hale gelen elektrolit takviyeleri, sosyal medya fenomenleri tarafından da tanıtılıyor. Ancak, bu ürünlerin ne zaman ve nasıl kullanılması gerektiği konusunda dikkatli olunması gerekiyor. Uzmanlar, elektrolit alımının bireylerin ihtiyaçlarına göre ayarlanması gerektiğini ve gereksiz takviyelerin sağlığa zarar verebileceğini belirtiyor. Peki elektrolitler ne sıklıkla nasıl kullanılmalı? Elektrolit seviyelerini dengelen doğal ürünler de var mı? Diyetisyen Melis Gülbaş ile mercek altına aldık.
#SağlıkTikTok yıldızı Taylor Rousseau Grigg’in ailesinden bir temsilcisi geçtiğimiz hafta Today.com'a yaptığı açıklamada, 25 yaşındaki yıldızın astım ve Addison hastalığından kaynaklanan komplikasyonlar nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı. Çoğumuz bu hastalığın adını ilk defa duyuyoruz. Addison hastalığı, adrenal bezlerin nadir görülen ve ölümcül olabilen kronik bir hastalık. Bu hastalık çok yavaş ilerliyor ve belirtileri başka hastalıklarla karıştığı için teşhisi oldukça zor. İşte addison hastalığı hakkında merak edilen tüm detaylar...
#Taylor Rousseau GriggKırklareli Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi'nde, 8 köpek ve 9 kedi olmak üzere 17 hayvan öldü. Büyük tepki çeken olay sonrası açıklama yapan Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, "Adli makamlar zaten gerekli soruşturmayı başlattı. Bizler de idari anlamda gerekli soruşturmamızı başlattık. Bir ihmal varsa bununla ilgili gereğini yapacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın" dedi. Kırklareli Barosu bu akşam saatlerinde hayvan ölümlerine ilişkin basın açıklaması yapacak.
#KırklareliOkulların açılmasıyla birlikte çocuklar, grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklarla mücadele ederken, Covid-19 vakalarında da kayda değer bir artış gözlemleniyor. Acil servisler, son bir iki haftadır yoğun bir hasta akınıyla karşı karşıya. Ayrıca uzmanlar, özellikle Avrupa'da Covid-19'un yeni 'XEC' varyantının da hızla yayıldığına dikkat çekiyor. Prof. Dr. Ahmet Güzel ile koronavirüsün neden bir anda güçlendiğini, en sık görülen belirtileri ve XEC varyantının etkilerini konuştuk.
#Sağlık