Güncelleme Tarihi:
İshal bakteri ve virüslerin aktif eylemlerinden kaynaklanabilir, bu da dehidrasyona, bitkinliğe ve diğer çeşitli arızalara neden olabilir.
İshale İyi Gelen Bitki Çayları Nelerdir?
Çoğu bitki çayı bağışıklık güçlendirici etkilere sahiptir. İltihapla savaşmaya yardımcı olur ve çay yapraklarının bir kısmı, oksidatif stresi azaltan, iltihabı hafifleten ve diğer sağlık yararları sağlayan biyoaktif bileşikler olan flavonoidler açısından zengindir. Akut ishal genellikle bakteriyel enfeksiyon sonucu mide iltihabı veya bazı bağırsak hastalıklarının yan etkisi nedeniyle oluşur. Bu nedenle, çay yaprakları ishali iyileştirmek için iyi bir çaredir.
Siyah Çay, Papatya Çayı ve zencefil çayı oldukça yaygın tavsiyelerdir çünkü bunlar kolayca bulunur ve sindirimi iyileştirmede çok etkilidir. Nane çayı ve limon çayı gibi çay yaprakları, gevşek dışkı sorununu iyileştiren antioksidanlar açısından zengindir. Bununla birlikte, bazıları sağlığı olumsuz yönde etkileyebileceğinden, aşırı miktarda çay alınmamalıdır.
Zencefil Çayı
Zencefil çayı ishale iyi gelir. Biraz baharatlı tadı ve karıncalanma hissini koruyan zencefil bitkisinin köksapını içerir. Enflamasyonu azaltan, vücudun sindirimini iyileştiren ve kan akışını artıran zencefil bileşiğinde zingerone mevcuttur. Zencefil Çayının bileşenleri ishale neden olan bakterileri öldürür.
Papatya Çayı
Papatya, ishal için en iyi çaylardan biridir. Papatya çiçeğini bir bardak sıcak suya koyarak mide rahatsızlığınızı iyileştirebilir ve onu sakinleştirip yatıştırabilirsiniz. Bunun nedeni, ishale neden olan nedenleri öldüren papatya infüzyonudur. Antibakteriyel özellikler sağlayarak patojenleri ve parazitleri öldürür.
Yeşil Çay
İnsanların bu günlerde özellikle kilo vermek için yeşil çay içmesi oldukça yaygındır. Ancak daha az insan yeşil çayın ana sebebinin koruyucu antioksidanlar olduğunu bilir. Bu antioksidanlar sindirim problemlerini giderir. İshali ve mide ağrısını tedavi eder. Tarçınlı Yeşil Çay mideyi sakinleştirmek için çok etkili olabilir. İshal belirtileri taşıyan bakterilerden kurtulmaya yardımcı olur.
Rezene Çayı
Rezene çayı sağlık merkezlerinde sıklıkla kullanılır. Rezene çayı, rezene tohumlarının sıcak suda ısıtılmasıyla yapılır. Bu, mide kaslarının gevşemesini sağlayan ve ishal sırasında krampları azaltan anti-inflamatuar özellikler içerir.
Büzücü Bitki Çayı
Büzücü otlar aslında mukus salgısını ve suyu azaltır, bağırsak zarlarını kurutur. Bu, dışkıyı iyileştirmeye yardımcı olur ve ishali tedavi eder. Büzücü bitki çayı, ishal ve gevşek dışkıda anında iyileşme için harika bir çözümdür. Bir çay kaşığı böğürtlen yaprağını suya koyun ve semptomları durdurmak için her saat başı düzenli olarak yarım bardak içilmelidir.
Nane Çayı
Nane, bitkisel değerleri ve sindirim sorunlarını iyileştirmek için doğal bir çare olarak uzun zamandır bilinmektedir. Bağırsak sendromu için sindirim problemlerini tedavi eden doğal bir bitki çayıdır. Mide bulantısını yatıştırmaya ve sindirim sistemi düzenini iyileştirmeye yardımcı olur.
Siyah Çay
Bu çay oldukça yaygındır ve ishal sırasında uzmanlar tarafından içilmesi tavsiye edilir. Çayın yaprakları, güçlü lezzet veren kamelya sinüs bitkilerindendir. Çocuklarda bakteriyel olmayan ishalin tedavisine yardımcı olur. Gevşek dışkı ve dışkılama oranını azaltır. Ancak kafein içerdiğinden günde 2 bardaktan fazla siyah çay içilmemelidir. Aşırı miktarda alındığında ishali daha da kötüleştirebilir.
Limon Çayı
İçimi oldukça lezzetli olan bitki çaylarından biridir. Ekşi-tatlı aroması da ishali iyileştirmek için iyi bir seçenektir. Mide ağrısı hissettiğinizde bir fincan limonlu çay içebilirsiniz. Limon çayı, viral bakterileri ve enfeksiyonları öldüren antioksidanlar açısından zengindir. Bal ile de tüketebilirsiniz.