İngilizce kelimeler artık hayatımızın her alanında karşımıza çıkmaktadır. Herkesin temel İngilizce kelimelerin ne anlama geldiğini bilmesi yaşantılarında oldukça büyük bir kolaylık sağlayacaktır. İngilizce Selam ne demek? Selam kelimesinin İngilizce yazılışı, okunuşu ve söylenişi nasıldır? İşte, tüm detaylar.
#İngilizce Selam Ne Demek?1 Eylül’de görev süresi dolan T.C. Berlin Başkonsolosu Rıfkı Olgun Yücekök, bundan 60 yıl sonra yeni nesil Türkiye kökenlilerin ‘Almanya Türk toplumu’ değil, ‘Almanya Türkleri’ olacağını söyledi. Almanya’daki Türk toplumunun hem Almanya’ya hem de Türkiye’ye çok önemli katkıları olduğunu belirten Başkonsolos Yücekök, Dışişleri Bakanlığı’ndaki yeni görevine başlamadan önce Hürriyet’in sorularını yanıtladı.
#AlmanyaBu hafta rotamız çocuk sahibi olmadan önce sık sık gittiğim Çeşme’ydi. Fakat bu kez Alaçatı’da 5 gün 5 gece eğlenmek yerine, çocukla denize girebileceğim yerleri keşfe çıktım. Ben Çeşme’nin sığ plajlarında ancak belime kadar denize girsem de Lorin suyla oynamanın tadını doyasıya çıkardı.
#HürriyetMerhaba kelimesi Almancada günlük hayatta sıklıkla kullanılan kelimelerden biridir. Özellikle kişi herhangi bir mekana girerken, herhangi birine veya yeni tanıştığı yahut arkadaşlarıyla karşılaştığında ''merhaba'' kelimesini kullanır. Ayrıca birçok dilde merhaba kelimesi farklı şekilde yazılır ve telaffuz edilmektedir. Bununla birlikte Almanca merhaba kelimesinin ne demek olduğu ve nasıl söylendiği de merak edilir. Almanca merhaba ne demek ve nasıl söylenir? Almanca merhaba kelimesinin okunuşu nedir detaylarıyla derledik.
Eğitim öğretim yılının sona ermesinin ardından yaz okulu programları ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için TRT-EBA TV ile başladı. TRT-EBA TV'nin üç kanalından öğrencilere seslenen Bakan Selçuk, "Eğitimin ve öğrenmenin tatili olmaz biliyorsunuz. İnsan her an, her saniye öğrenmeye açık olmalı. Okul sıralarında olmasa da izlediklerinizle, okuduklarınızla her gün yeni şeyler öğrenmeyi lütfen unutmayın. Derslerimiz devam ediyor. Sizler öğrenmeye devam edin diye, varsa eksikleriniz tamamlayın diye, yazın da derslerimiz yayında olacak. Ama bu dersler, yaz tadında çok farklı ve eğlenceli içeriklerle hazırlandı" dedi.
#MebRagnarok dizisinde başrol karakterini canlandıran Norveçli oyuncu Herman Tommeraas hurriyet.com.tr'de Ferit Ömeroğlu'nun konuğu oldu. Ragnarok projesinin kendisine nasıl geldiğini ilk kez açıklayan Tommeraas'ın dünya genelinde olduğu gibi Türkiye'de de hayran kitlesi giderek artıyor. Oldukça keyifli ve eğlenceli geçen programda Herman’ın erik dalı dansı videoya damga vurdu.
#RagnarokNevra Serezli 7 yıl önce kaybettiği eşi Metin Serezli’nin ardından sıkı sıkı tutunduğu anılarını, gün geçtikçe artan özlemini, 50 yıldır ilk günkü heyecanla icra ettiği mesleğini ve özel hayatına dair bilinmeyenleri anlattı.
#Nevra SerezliCumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün İstanbul'un 8 ilçesinde düzenlenen mitinglerde konuştu. Erdoğan, Sarıyer mitinginde "Kur oyunları ve terör örgütleri üzerinden Türkiye'nin bağımsızlığına kastedenler 31 Mart sonrası Milli İrade karşısında mum gibi olacaklar." ifadelerini kullandı.
#Cumhurbaşkanı Erdoğan“Sokakta karşılaştığım arkadaşlarıma ‘Ne yapıyorsun’ diye sorduğumda ‘Bir roman yazıyorum” sözünü duyuyorum…” Sanat dünyasının otoritelerinden Hasan Bülent Kahraman, bir yazı kaleme aldı ve herkesin roman yazmasından nasıl mustarip olduğunu anlattı. Peki neden? Kahraman ile buluştuk, edebiyat dünyasının derdine düştük.
#Netkent15 milyonluk İstanbul’un kalbi; cumhuriyetin, modernleşmenin sembolü; büyük mitinglerin, tarihi olayların sahnesi: Taksim... Giderek artan bir Ortadoğulu ilgisiyle karşı karşıya. Dünyanın başka hiçbir yerinde bulamadıkları bir denge buluyorlar burada: Hem evindeki kadar alışıldık ve rahat hem de Amsterdam’daymış gibi özgür ve hesapsız. Bu yüzden sadece ziyaret etmekle kalmıyorlar; öğreniyorlar, deneyimliyor ve değiştiriyorlar. İki ekip halinde, birkaç gün ve gecemizi gittikleri yerlerde, sevdikleri mekânlarda, onlarla ve hizmet aldıkları insanlarla geçirdik. Gündüz ayan beyan görünenler kadar, gece karanlığına gizlenenlere de objektif doğrulttuk; altın sırmalı localardan, Taksim’in arka sokaklarına uzanan sırların izini sürdük.
#AraplarZagreb, Avrupa’nın en sakin, en ılımlı şehirlerinden biri. İnsan, sokaklarında yürürken “Burada başıma kötü hiçbir şey gelmez” duygusuna kapılıyor. Tökezleyip düşseniz, şehir hemen elini uzatıp sizi kaldıracak gibi. Ece Temelkuran, bir yıldır burada yaşıyor. Avrupa’ya kıyısından bakıyor. Çalışıyor, düşünüyor, yazıyor... Türkiye’nin ve dünyanın gidişatı hakkında kafa yoruyor. Temel kavramları tartışarak bizleri bir nefes molası almaya, durup kendimize bakmaya çağıran son kitabı ‘İyilik Güzellik’i oluşturan makaleler işte buradaki çabasının ürünü. Temelkuran’la Zagreb’in sokaklarını dolaştık; kafelerinde oturduk; hem kitabı hem yeni hayatı üzerine konuştuk.
#Ece TemelkuranHayatta en sevdiğim yer hep İstiklal Caddesi oldu. Taksim’den aşağı kaptırdım mı, içimi heyecan kaplar, o hava, o renk cümbüşü kalp atışlarımı hızlandırırdı. Beyoğlu’nun karnavalımsı ortamında, insanlar kaybolur, eşitlenir ve her seferinde yeni bir maceraya atılırdı. Biliyorum, pek çoğunuz için de öyle, Beyoğlu canımızı yakan, kişisel bir mesele. 2000’lerin ortasındaki ‘altın yıllar’da burası Avrupa’nın en gözde semtlerinden biriydi. Newsweek dergisi “Cool İstanbul: Avrupa’nın en havalı kenti” kapağıyla çıktığında, kimsenin umurunda olmamıştı. Bundan şüphemiz yoktu ki... Ve başrolde Beyoğlu vardı. Peki sonra ne oldu? Sert bir düşüşe geçti. Sokaktaki masaların kaldırılması, sembol mekânların kapanması, Gezi olayları ve terör saldırılarından sonra bir süre hayalet şehre dönüştü. Batılı turist kayboldu, boşluğu Arap turist ve mülteciler doldurdu. Meyhaneler kebapçı, barlar nargileci oldu. Sokakta Türkçeden çok Arapça duyulmaya başladı. Ve ayağını kesen kesim, “Beyoğlu bitti, Ortadoğululaştı” noktasına geldi. Bu doğru mu? Yaşanan dönüşüm ne ve arkasında ne var? Açık bir kafayla gittik, haftalarca çalıştık... Esnafla, tarihçilerle, mimarlarla, sanatçılarla konuştuk. Ara Güler’e de kulak verdik, İranlı sokak müzisyenlerine de... Beyoğlu Belediye Başkanı’yla Tarlabaşı’ndaki lüks inşaatları da gezdik, tam dibindeki mültecilerin gecekondularına da konuk olduk...En önemli şey kulak vermek, anlamak ve şehir hakkına sahip çıkmak... Beyoğlu’nun kaderi Türkiye’nin de kaderi. Dört gün sürecek yazı dizimiz hafta içi Hürriyet’te devam edecek. Haydi, hep beraber Taksim’den aşağıya bir süzülelim...
#BeyoğluSesli yürüyüş uygulamamız Piri’nin kayıtları için geçen hafta Paris’teydim. Paris’i anlatırken aklıma hep Napolyon Bonopart’ın “Dünya tek bir ülke olsaydı, başkenti İstanbul olurdu.” sözü geldi. İstanbul’u ne kadar özlediğimi fark ettim. Size baharın daha da güzelleştirdiği şehrimin sevdiğim bir semtini anlatmaya karar verdim: Cihangir... İşte size İstanbul'un gözde semti Cihangir gezi rehberi...
#SeyahatTrafiğin kilitlendiği anda başlayan tanışıklığın ardından düşlerinin peşinden gitmekte kararlı iki gencin, Mia ve Sebastian’ın ilişkisini anlatan ‘Âşıklar Şehri’, bizi özlemi duyulan eski güzel günlere doğru bir yolculuğa çıkarıyor. ‘Whiplash’le tanınan Damien Chazelle imzalı, ‘müzikal’ esintili filmi, Emma Stone ve Ryan Gosling sürüklüyor.
#Uğur VardanKimi tatilini iptal etti kimi hep gittiği restorana ‘bir süreliğine’ gitmemeye karar verdi. “Türkler merhametli millet. Bir Türk saldırırsa kurtaran bir başka Türk olur” diyen de var ama Türkiye’de yaşayan ‘çekik gözlüler’in geneli Çinli zannedilip tepki görmekten endişe ediyor.
#Cin12 Nisan 2010’da alınan yakalama kararının geçen ay kaldırılmasının ardından yurda dönen Ergenekon Davası’nın sanığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı, eski milletvekili Bedrettin Dalan, yurtdışında bulunuşuyla ilgili olarak, "şeytani bir kumpastı. Bu kumpasın mağduru olmamak için yurt dışına çıktım" dedi. Dalan, " Ben bu süreci 20-30 yıl önceden görüyordum’ dediniz. Bunu herhangi devletin kişi yada kurumlarıyla organlarıyla paylaştınız mı?’ sorusuna da "Gerekli olan bütün organlara söyledim. Hiç kimse bana inanmadı. Şunu söyleyeyim karım dahi inanmadı" yanıtını verdi.
#Ergenekon