6 yıl kadar önce Mahmutbey’de açılan Seraf üzerine yazdığım ilk yazımda, yemeklerinden dekorasyonuna, servisten sunumuna o kadar etkilenmiştim ki “Mahmutbey’de bir vaha” başlığını kullanmıştım. Seraf bu süre içinde beni ve benim gibi müdavimlerini hiç hayal kırıklığına uğratmadı. Her geçen yıl kalite-lezzet çıtasını artırdı.
#Müge AkgünBinyılları aşan kültür, gelenek, toplumsal miras, hikâye ve derin bir tecrübenin eseri olan zengin Türk mutfağı, 21-27 Mayıs tarihleri arasında bir kez daha bereketli sofrası eşliğinde, eşsiz serüvenini dünya ile paylaşırken Bursa’da da Türk Mutfağı Haftası etkinliklerle kutlandı.
#Ramazan BAŞANMercimek çorbasını sebzelerle. Ortaya harika bir çorba çıktı. İçimi kolay bu çorba Ramazan ayında favoriniz olacak. Mercimek çorbasını en önemli , içine konulan, soğan, patatesin ilk aşamada kavrulmasıdır. Eğer kavurmadan yapıyorsanız bir de kavurarak deneyin. İşte, Ramazan'ın sonlarına gelinirken, afiyetle ikram edebileceğiniz Ramazan 27. gün menüsü...
#Ramazan MenüsüSevgili Hürriyet okurları... ‘Serkan Kızılbayır ile Sen Sor Ben Anlatayım’ da oyuncu ve YouTuber Rukiye Çetinkaya ile ‘Peugeot Göral Otomotiv’de buluştuk. Konuğum ‘Sen Sor Ben Anlatayım’ dedi ve sohbetimiz için yola çıktık...
#Youtuber Rukiye ÇetinkayaDilimizde yazım yanlışları yapılmaması için kelimelerin doğru yazılışları sıklıkla araştırılmaktadır. Bunlardan birisi de imambayıldı kelimesidir. Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden olan imambayıldının bitişik mi ayrı mı yazıldığı pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Peki, imambayıldı nasıl yazılır? İmambayıldı kelimesi TDK'ya göre bitişik mi yazılır ayrı mı tüm detayları ile derledik.
Gastronomi sektöründe sunduğunuz ürünün lezzeti ve sunumu kadar ismi ve hikayesi de çok önemlidir. Yemeğin ismi farklı olduğu kadar, merak uyandırıcı ve sıra dışı olmalıdır. Daha önceden hiç duymadığınız ve sizi şaşırtan bir yemeği asla unutamazsınız. Yemeğin lezzeti ne kadar önemli ise pazarlanması da bir o kadar önemlidir.
#BursaZuhal Topal'la Sofrada kazananı cuma akşamı belli oldu. Haftanın son günü yarışan Yonca Hanım'ın yemeklerinin tadına bakan kayınvalideler, yaptıkları puanlama ile 7 Şubat Zuhal Topal'la Sofrada kazananını belirledi. Bir hafta boyunca gelinlerin yemek konusunda hünerlerini gösterdiği Zuhal Topal'la Sofrada yarışmasında en fazla oyu alan bir isim para ödülünü kazandı. Peki, Zuhal Topal'la Sofrada birincisi kim oldu? İşte, 3-7 Şubat haftası Zuhal Topal'la Sofrada birincisi ve haftanın puan durumu.
#Zauhal Topalla Sofrada BirincisiGelinim Mutfakta 15 Nisan Pazartesi günü yeni bir haftanın açılışını yaptı. Gelinim Mutfakta'ya 57. Hafta Handan Akdemir ve gelini Nur Meltem Akdemir katıldı. Peki, iki yeni isim ve diğer yarışmacılar arasında neler yaşandı, Gelinim Mutfakta’da gün birincisi (15 Nisan) kim oldu? İşte, son bölümde yaşananlar
#Gelinim Mutfakta’Da Gün Birincisiİmambayıldı, ana malzemesi patlıcan olan, soğan ve sarımsak kullanılarak hazırlanan zeytinyağlı bir yemek türüdür. Görünüşü itibariyle karnıyarık yemeğini andıran imambayıldı yemeğinde, kıyma yerine bol soğanlı, sarımsaklı ve domatesli iç harcıyla hazırlananı imam bayıldı tarifi, vejetaryenler için oldukça uygun. Peki, imambayıldı nasıl yapılır?
#İmambayıldı Nasıl YapılırPatlıcan yemeklerinin en lezzetlisi ve en meşakkatlisi karnıyarık yemeği, büyük-küçük herkesin gözdesi. Kızartılan veya fırınlanan patlıcanların üzeri kıymalı sosla doldurulup fırınlanıyor, tadını doyum olmuyor. Peki karnıyarık nasıl yapılır ve kaç derecede pişirilir? İşte püf noktalarıyla karnıyarık tarifi!
#Karnıyarık TarifiSurvivor'da bu akşam nefes kesen bir Türkiye Yunanistan mücadelesi yaşandı. Ünlüler ve gönüllüler takımı bu akşam tek yürek olarak Yunanistan'ın survivor takımına karşı yarıştılar. Büyük ödül 2 tur üstünden oynanacaktı. Türkiye takımı oyunun ilk etabını dün akşam yapılan yarışmayla kazanmıştı. Peki, Survivor 2017'de bu akşam Türkiye-Yunanistan rövanş mücadelesini hangi takım kazandı? Büyük ödül ne?
#SurvivorGaziantepli usta, simit ile imambayıldı ve alinazik yemeklerini harmanlayarak yeni bir lezzet oluşturdu. 'Simit bayıldı' adı verilen yemekle, özellikle çalışanların kahvaltı için vazgeçilmezleri arasında bulunan simit, öğlen veya akşam sofralarına da taşınıyor.
#SimitBeyti’ye girdiğinizde özel bir yerde olduğunuzu hemen hissediyorsunuz. Dekor özenli, servis düzgün; tüm bunların mimarı, 80’lerindeki ‘Beyti Bey’ dimdik ayakta ve her detaya göz kulak oluyor. En önemlisi yiyip içtikleriniz elbette: Çoğu dünya çapında.
#Vedat Milor