35 yaş üstü hamileliklerde risk olması aslında gerçeğin tam kendisini oluşturmuyor. Gelişen teknoloji ve sağlık koşullarının iyileşmesi 35 yaş üstü annelerinde sağlıklı bebekler dünyaya getirmesini sağlıyor. Fakat elbette bu yaş grubundaki anne adayları diğer hamile kadınlara göre daha fazla şeye dikkat etmelidir. Peki ileri yaş gebelik testleri nasıl yapılır? İleri yaşta hamilelik belirtileri ve dikkat edilmesi gerekenler nedir? Tüm bu soruların cevabı yazımızda…
#40 Yaş Üstü Hamilelik RiskleriKalp hastalıkları her yıl yaklaşık 700 bin kişinin ölümüne sebep oluyor. Hastalık daha çok erkekleri etkilese de son yapılan araştırmalar, kadınların ciddi risk altında olduğunu ortaya koyuyor. En önemli tehlike ise hastalığın erkeklerdeki semptomları vermemesi...
#SağlıkGebelik zehirlenmesi, anne adaylarını etkileyen ciddi bir durumdur. Bu rahatsızlık annenin organ sistemlerini etkileyebiliyor. Peki gebelik zehirlenmesi nedir, neden olur? Gebelik zehirlenmesi belirtileri ve tedavisi...
#Gebelik Zehirlenmesi BelirtileriMol gebelik hatalı döllenme sonucu oluşan anormal bir gebeliktir. Bunun sonucunda hem plasentanın oluşumunda hem de fetusta anormallikler görülür. Bu kişilerde gebelik testi pozitiftir ve tüm gebelik bulguları ortaya çıkar, hatta bunlar normalden daha şiddetli olabilir. Ama ultrasonda fetüs görülmez ya da anormal gelişim gösteren bir fetüs vardır. Benzer şekilde plasenta da anormal yapıda, kistik, üzüm tanesine benzer şeklidedir. Peki mol gebelik neden oluşur? Mol gebelikte riskler nedir? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Nermin Köşüş ile Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Selen Sakar Ecemiş, tüm merak edilenleri yanıtladı.
#HamilelikKasık fıtığı yaşam konforunu ciddi oranda etkileyen bir rahatsızlıktır. Bazı kasık fıtıkları hastalarda herhangi bir şikayete neden olmamaktadır. Bu rahatsızlık doktor tarafından tespit edilene kadar bir belirti göstermeyebilir. Peki, kasık fıtığı belirtileri neler? Kasık fıtığı neden olur ve tedavisi nasıl yapılır?
#Kasık FıtığıGüneşli sonbahar günlerine veda edip, kışı karşıladık. Bu dönemde çocukların ve yaşlıların sağlık sorunlarında büyük artış olabileceğini unutmamalısınız. Karşılaşabileceğiniz sorunları gidermek için, öncelikle bunların niteliklerini anlamanız gerekiyor. Siz doktorculuk oynamaya kalkışmadan, bazı sorunlara dikkatinizi çekelim.
Diş hekimleri, Türkiye’de erken yaşta protez kullanımında görülen yaygınlığı diş eti hastalıklarının yeterince bilinmemesine, önemsenmemesine bağlıyor. Dişetlerindeki kanamayla çalan alarm zillerini fark etmeyen çok sayıdaki genç ve orta yaşlı kadın ya da erkek daha 40’ı bulmadan takma dişlerle yaşamak zorunda kalıyor.
Ankilozan spondilit, (AS) ‘bambu’ diye de bilinen ve özellikle omurgayı etkileyen kronik, ilerleyici, ağrılı ve nedeni henüz bilinmeyen romatizmal bir hastalık. Deprem Dede Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, sanatçı Suna Pekuysal’ın da hastalığı olan AS’de, ağrı hareketle azalır, hatta yok olabilir.
Birçok insanın ortak sorunu varis sadece görüntü bozukluğu oluşturduğundan değil, ciddi hastalıklara yol açabileceğinden önemsenmesi gereken bir hastalık. Üstelik sanıldığı gibi sadece erişkinlerde değil çocukluk çağında da görülebilmekte. Elbette yapısal etkenler varis oluşumunda önemli rol oynamakta. Ancak bazı önlemlerle varis oluşumunu engellemek elimizde.
Elleriniz titriyor, kalp atışlarınız hızlanıyor. Kilo kaybı ve sinirlilik de cabası. Bu şikayetlerinizin altında bir hastalık yatıyor olabilir mi? Yoksa stresten kaynaklanan geçici bir sıkıntı mı? İşte size doktora başvurmak için doğru zamanı gösteren mini bir rehber.
#Beslenme