İnkılap tarihi konuları öğrencilerin Osmanlı Devleti’nin son dönemi, savaşlar ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması ile ilgili ayrıntılı bilgilerin yer aldığı konulara ulaşabilecekleri derstir. Mustafa Kemal'in hayatı, savaşlar sonrasında Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması, inkılaplar ve Mustafa Kemal’in ölümü sonrası ikinci Dünya Savaşı konuları 8. Sınıf inkılap tarihi konuları içinde yer almaktadır. 8. Sınıf İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi ile ilgili 2. Dünya Savaşı ve İkinci Dünya Savaşı'nda ki gelişmeleri ile ilgili detayları derledik.
#8. Sınıf Sosyal Bilgiler İkinci Dünya Savaşı Ve 2. Dünya Savaşı'ndaki Gelişmeler Konu Anlatımıİstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği, metal sektörüne yönelik ihracatta başarıya imza atan yıldız şirketleri “İhracatın Metalik Yıldızları Ödül Töreni”nde ödüllendirdi. 80’den fazla ülkeye ihracat yapan Gedik Kaynak, kaynak malzemeleri kategorisinde bu yıl da İhracatın Metalik Yıldızı ödülüne layık görüldü.
#İstanbul Demir Ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları BirliğiMANİSA Ticaret Borsası’nda 6 lira 50 kuruşa kadar çıkan çekirdeksiz kuru üzümün kilosu 2 lira 90 kuruşa düştü. Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire, okul üzümü projesinde söz verilen 15 bin ton üzümün alınmadığını belirtip, fiyatların daha düşmesi halinde kimsenin üzüm üretemeyeceğini öne sürdü.
#ÜzümTürkiye-Rusya gerilimi çiftçiyi ağır yaraladı. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) rakamlarına göre; Rusya’ya gerçekleştirdiğimiz tarım ürünü ihracatı 2015 yılının ilk 3 ayına oranla yüzde 74 azaldı. 3 aylık dönemde Rusya’ya yapılan domates ihracatı yüzde 34, limon ihracatı yüzde 15, portakal ihracatı yüzde 26, hıyar ihracatı ise yüzde 46 geriledi. Rusya’nın ambargosu sonrası yükselmesi düşünülen Irak pazarındaki düşüş de dikkat çekti. Rusya ve Irak tarım pazarındaki toplam kayıp ise 168 milyon dolar.
#RusyaFortune 500 Avrupa listesinde yer alan Alman şirketleri, bu yıl çoğunluğu ülkenin imalat sektöründen olmak üzere 100 binden fazla çalışanı işten çıkarmayı planladıklarını duyurdu. Alman sanayisi yüksek enerji fiyatları, bürokrasi ve kurallar altında ezilirken, Çin ‘yeni Almanya’ oldu. Uzmanlara göre “Ucuz enerji ve ara malı ithal et, bunları işle ve yüksek kaliteye sahip mal olarak ‘Made in Germany’ algısıyla pahalı bir biçimde ihraç et” iş modeli de artık işe yaramıyor.
#Almanya