Tansiyon, kan basıncının ölçülmesi sonucunda alınan değerleri ifade etmektedir. Tansiyon ölçüldüğünde kan basıncının 120-129/80-84 mmHg değerlerinde bulunması normal değerleri yansıtmaktadır. Değerlerin 130-139/85-89 mmHg olması durumunda ise yüksek tansiyon söz konusu olmaktadır. Tansiyon değerleri ve kalp atışı arasında bir paralellik bulunmaktadır. Bu durum ise yaşa göre tansiyon değerlerinin farklılık göstermesine neden olmaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Erkeklerde Tansiyon Kaç OlmalıAtardamarların içerisindeki kan basıncına tansiyon adı verilir. Tansiyon birçok kişide görülen sağlık problemlerinin biridir. Hipertansiyon, tansiyon yüksekliği ve Hipotansiyon ise tansiyon düşmesi olarak tanımlanır. Peki, tansiyona iyi gelen bitkiler nelerdir? Tansiyona iyi gelen bitki çayları, karışımları ve tarifleri nasıldır sizler için derledik.
#TansiyonaHerkesin kendine göre ideal tansiyon ölçüsü farklıdır. Aynı zamanda büyük ve küçük tansiyon için olması gereken ortalama değer ise, 12 (120 mmHG) – 8 (80 mmHG) arasındadır. Hamilelik ile birlikte bu değerlerde pek çok değişiklik görülür. 11-6 tansiyon normal mi yoksa düşük mü sizler için derledik.
#TansiyonYaşanabilecek olası bazı rahatsızlıklara karşı tansiyon ölçümü gerçekleşir. Bu rahatsızlıklara bağlı olarak durum küçük tansiyon ya da büyük tansiyon olarak öne çıkar. Peki büyük ve küçük tansiyon arasındaki fark kaç olmalı tüm detayları ile derledik.
Tansiyon insan vücudunda önemli bir faktördür. Tansiyon, kanın pompalanma sırasında damarlara oluşturduğu basınçtır. Diğer bir adı ise kan basıncıdır. İnsan vücudunda tansiyonun ortalama bir değere sahip olması gerekir. Düşük veya yüksek olması beraberinde sağlık sorunları getirebilir hatta bu ölüme kadar gidebilir. Tansiyon, büyük tansiyon ve küçük tansiyon olarak ikiye ayrılmaktadır. Bu tansiyonların yüksek veya düşük olması durumlarına hipertansiyon ve hipotansiyon denir. Tansiyon ortalama olarak kaç olmalı? İnsan vücudunda büyük tansiyon ve düşük tansiyon ortalama kaç olmalı? Sizler için tansiyon hakkında merak edilenleri tüm detayları ile derledik.
#Tansiyon Kaç Olmalı?İdeal tansiyon, kişiden kişiye göre değişebilir. İdeal bir tansiyona sahip olmanız için tansiyonunuzun 120 / 80 olması gerekir fakat çoğu yetişkinin ise 120 /80 ile 140 / 90 arasındadır. Tansiyon ise büyük (Sistolik basınç ) ile küçük (Diyastolik basınç ) tansiyona ayrılır. Tansiyon yüksekliğine hipertansiyon denir.
#HipertansiyonTürk Kardiyoloji Derneği, Novartis’in desteğiyle ‘Tansiyonunuz Kontrol Altında mı?’ kampanyasını başlattı. Kampanyanın amacı hipertansiyon ve ideal kan basıncı değeri (120 mmHg-80 mmHg) konusunda halkı bilinçlendirme amacını taşıyor. Kampanya, Kasım-Aralık ayları boyunca Türkiye’nin tamamında yürütülecek.
Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte, bağışıklık sisteminizi güçlü tutmak her zamankinden daha önemli hale geliyor. Bağışıklığı güçlendiren bitkiler, hastalıklara karşı doğal bir savunma oluşturmanız için mükemmel bir yol sunuyor. Özellikle ekinezya, zerdeçal, zencefil ve ginsenggibi bitkiler, vücudun direncini artıran bileşikler içeriyor. Ancak, bu bitkileri dengeli bir şekilde tüketmek çok önemlidir, çünkü aşırı tüketim bazı sağlık sorunlarına yol açabilir.
#Bitkisel ÇaylarHavalar iyice soğumaya başladı, vücudumuzu soğuk havalara hazırlamanın vakti geldi. Mevsim geçişlerinde kimi gıda takviyeleri ve vitaminlere saldırıyor kimi de doğanın bize sunduğu şifalı bitkilerden yardım alıyor. Aktarlar kış hazırlığı yapmaya başladılar bile. Ancak bu konuda kulaktan dolma yanlış bilgiler ve doğal bitkilerin yanlış kullanımı yarardan çok zarara neden oluyor. Peki hangi bitkiler gerçekten bağışıklığı güçlendiriyor? Satın alırken nelere dikkat edilmeli? Fazla ve yanlış tüketimi hangi sağlık sorunlarına neden olur? Uzman Dr. Dinçer Erdinç ile konuştuk
#Bitki ÇaylarıTuz konusu son zamanlarda epey tartışmalı bir hale geldi. Bir yanda “rafine tuz kullanın” diyenler, diğer yanda “doğal tuzlar daha sağlıklıdır” diyenler var. Peki tuzumuzu neye göre seçeceğiz? Sağlık durumumuza göre mi yemeğe göre mi? Hangi yemekte hangi tuzun kullanılması daha uygun? Son dönemlerde oldukça popüler olan koşer tuzunun faydaları nelerdir? Deniz tuzu, kaya tuzu, Himalaya tuzunun farkları nelerdir? Diyetlerde hangi tuzu kullanmak gerekir? Tansiyon hastaları için en iyi tuz hangisi? Tüm bu soruların yanıtını konunun uzmanlarından dinledik. İşte 10 sorunda t
#TuzSiz hangi yemeğe hangisini kullanıyorsunuz? Tuzunuzu neye göre seçiyorsunuz? Her yıl yeni bir tuz ismi duydukça sizin de aklınız karışıyor mu? Sofra tuzu, Himalaya tuzu, kaya tuzu, koşer tuzu, limon tuzu, iyotlu iyotsuz tuz… Hangisi daha faydalı? Hangisini hangi yemekte kullanalım? Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hale Ünal Aksu ve Diyetisyen Berna Arslan ile konuştuk.
#TuzYeni bir araştırmaya göre, bilim insanları artık basit bir testle hastanın kalp krizi ve felç riskini 30 yıl öncesinden doğru bir şekilde tahmin edebildiklerini ortaya koydu. Peki, bu bulgular kalp sağlığı konusunda nasıl devrim niteliğinde değişikliklere yol açabilir? Prof. Dr. Ahmet Yıldız ile mercek altına aldık.
#SağlıkŞişmanlık, vücutta yağ dokusunun normalden fazla olmasıyla karakterize bir hastalıktır. Şişman bir kişi ayrıntılı tetkiklerden geçirildiğinde, bazen hiçbir anormalliğe rastlanmayabilir. Bazen fiziksel olarak da bir belirtisi yoktur. Ancak diğer yandan tip II şeker hastalığı tanısı konmuş hastaların çoğu şişmandır. Yine vücuttaki yağ dokusunun artması ile hormonal-metabolik hastalıkların ve kalp damar hastalıklarının ortaya çıkması ya da ağırlaşması arasında doğrudan bir ilişki olduğu bilinmektedir.
#1Önümüzdeki iki hafta astrolojik açıdan bu yılın en sert zamanlarını yaşayacağız, hepimiz birçok açıdan zorlanacağız. Hem ailevi hem ikili ilişkiler gerilebilir, iş ortamında sorunlar ortaya çıkabilir. Yapmamız gereken, bu süreçte sakin kalmak ve ani kararlar almamak.
#Astroloji2024 yazı rekorlarla geldi. Haziran ayı ortalama sıcaklığı, son 53 yılın en sıcak haziranı olarak İklim Bakanlığı kayıtlarına geçti. Hem bu sıcaklık ve nem artışı hem de serinlemek için yaptığımız kimi şeyler güneş çarpmasından kalp krizine, göz enfeksiyonundan cilt rahatsızlıklarına pek çok riski de beraberinde getiriyor. Uzmanların önerileri net: Direkt güneş ışığına maruz kalmayın, bol su için, egzersizleri akşama alın ve yüzdüğünüz suların temizliğinden emin olun.
#Melis Yılmaz