Ibs haberleri sayfasında Ibs hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 227 Ibs haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Düzensiz bağırsak sendromu olarak da bilinen irritabl bağırsak sendromu (İbs), Genellikle ömür boyu süren bir problemdir. Birlikte yaşamak çok sinir bozucu olabilir ve günlük yaşamınız üzerinde büyük bir etkisi olabilir. Peki ibs nedir, belirtileri nelerdir? İşte ibs tedavisi hakkında bilgiler...
#İrritabl Bağırsak SendromuTürkiye’de yaşayan insanların yaklaşık yüzde 15’inin muzdarip olduğu Hassas Bağırsak Sendromu’un tedavi desteğine yönelik yapılan klinik çalışmada önemli bir başarıya imza atıldığı duyuruldu. İnsan bağırsağındaki bakterileri mikrobiyom testleriyle analiz ederek kişisel beslenme programları geliştiren yerli biyoteknoloji girişimi ENBIOSIS’in yürüttüğü klinik çalışmada Huzursuz Bağırsak Sendromu hastalarının yüzde 78’inde semptomlarda iyileşme gözlemlendi.
#Huzursuz Bağırsak SendromuTürkiye’de son 10 yılda gerçekleştirilen ve 2023 hedefleri çerçevesinde planlanan toplamda 400 milyar dolarlık bir yatırım havuzundan bahsediliyor. Bu yatırımlar arasında; ulaşım, sağlık, telekom, yenilenebilir enerji ve nükleer enerji proje ve yatırımları başı çekiyor.
#IBSİBS (İrritabl Bağırsak Sendromu), toplumda yaygın olarak rastlanılan ve gündelik hayatı kabusa dönüştürebilen sağlık problemlerinden biridir. Peki, İBS (İrritabl Bağırsak Sendromu) hastalığı tam olarak nedir, belirtileri neler? İşte, Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Uygun'un İBS (İrritabl Bağırsak Sendromu) hastalığıyla ilgili verdiği bilgilerden bazıları
#İBSToplumda çok sık görülen İrritabl Bağırsak Sendromu (İBS), günlük hayatı sekteye uğratan bir sağlık problemidir. Karın ağrısı, İrritabl bağırsak sendromu hastalarında en çok görülen belirtidir. İşte, irritabl bağırsak sendromu hakkında detaylı bilgi
#İrritabl Bağırsak SendromuHer yıl heyecanla beklenen Türkiye’nin en trend aile etkinliği ‘’ İBS Anne, Bebek, Çocuk Fuarı’’, 14 - 16 Aralık tarihleri arasında Harbiye, İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenecek. ‘Yaratıcı Annem, İlham Perim’ teması ile bu yıl yedinci kez düzenlenecek etkinlikte, Ceyda Düvenci, Akasya Asıltürkmen, Alper Kul, Prof Dr. Norma Razon, , Diyetisyen Dilara Koçak, Hande Birsay ,Seren Fosforoğlu, Yazar Şermin Yaşar ve daha pek çok önemli isim yılın son günlerinde ebeveynlerle bir araya gelecek.
#İbsİrritabl bağırsak sendromu (İBS), mide ve bağırsak sisteminin en sık görülen işlev bozukluklarından biridir ve tüm sindirim sistemini olumsuz yönde etkiler. Zaman zaman size hayatı dar eden bu hastalık neden kaynaklanır? Nasıl geçer? Klasik tıp tedavisinin yanı sıra, tamamlayıcı tıp denemekte de fayda var mı?
#Karın AğrısıKlinik Psikolog Yrd. Doç. Dr. Başak Demiriz, Uzman Diyetisyen Zeynep Köse Çapay ve 200 Adımda Çocuk Yetiştirme Rehberi’ni hazırlayan Hürriyet Gazetesi yazarı Ömür Kurt, “çocukların özgüvenini geliştirmek için neler yapılmalı”, “sağlıklı ek besinler nasıl hazırlanır” konularında anne ve anne adaylarıyla LC Waikiki ev sahipliğinde İBS Fuarı’nda bir araya geldi. Hürriyet Gazetesi yazarı Ayşe Arman, LC Waikiki Ürün ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdürü Deniz Aktürk Erdem ile yaptığı söyleşide bebek ve çocuk giyiminde son trendleri konuştu.
#İbsSosyal medyada bugüne kadar pek çok farklı takviye popüler oldu. Çoğu zaman bu popüler takviyelerin gerçekten işe yarayıp yaramadığı tartışmalı bir konu olarak belirsizliğini korusa da öyle bir tanesi var ki etkileri sağlam çalışmalarla kanıtlanmış bir takviye olarak karşımızda. Karnıyarık otu takviyesi (Psyllium) ile ilgili yapılan çalışmalar, bu takviyenin sayısız faydasına dikkat çekiyor.
#Karnıyarık OtuHenüz 28 yaşında ama yumurtalık kanseri ile mücadele ediyor. Sophie Casey, yaşadığı semptonları regl dönemi şişkinliği sandı.Belirtiler daha önemsiz olan IBS gibi bağırsak hastalıklarını taklit ettiği için hastalığının nedeni anlaşılmadı. Sophie’nın hastalığına geç teşhis konulduğu için tümör bağırsaklarına da yayıldı. Genç kadın ve ailesi güzel anılar biriktirmek ve kanser konusunda farkındalık yaratmak için bağış topluyor.
#KanserKüçük yaşlardan itibaren yorgunluk ve beyin sisi ile mücadele eden Katrina Burchell, sayısız kez doktora gitmesine rağmen belirtileri göz ardı edildi. Son raddede hiçbir işini yapacak enerjisi kalmayan, yataktan çıkamayacak hale gelen Katarina bunadığını ya da beyin tümörüne sahip olduğunu düşünürken doğru teşhisi aldı. Yaşadıklarının ardındaki basit gerçek ise herkesi şaşırttı
#Pernisiyöz AnemiDoktorlar aylarca, 24 yaşında kanser için 'çok genç' olduğunu söylediler fakat hastalık sessizce karnına doğru ilerlemiş ve yol boyunca yayılarak büyümüştü. Şimdi ise genç kadının kanserin mümkün olduğunca büyük bir kısmını çıkarmak için büyük bir ameliyata ihtiyacı var. İşte genç kadının kendi anlatımıyla üzücü teşhisi ve yaşadıkları…
#Yumurtalık KanseriYaşadığı sayısız belirtiyi strese bağlayan Emma Mehta şikayetleri artınca doktora gitti. Doktoru ise ciddi bir sorun olmadığı konusunda ısrarcı oldu. Genç kadının belirtileri görmezden gelinse de gerçek kısa sürede ortaya çıktı. Emma’ya henüz 24 yaşında teşhis konduğunda hastalık ilerlemişti. İşte genç kadının kendi anlatımıyla üzücü teşhisi ve yaşadıkları…
#Rahim KanseriGünde yaklaşık 100, yılda ise 35 bin genç insana bağırsak, meme ve mide gibi daha çok ileri yaşlarda görülen kanser teşhisi konuyor. Kolorektal kanser uzmanı ve cerrah Dr. Haney Youssef, hastalığın 50 yaş altında daha yaygın hale gelmesinin 5 önemli nedenini anlattı.
#Kolorektal KanserAntalya'da 7 kadın hastaya 'nitelikli cinsel saldırı'da bulunduğu suçlamasıyla tutuklu yargılanan Uzman Doktor Ahmet Taner Cantimur kendisini savundu. Cantimur, "Bu hastaların en önemli özelliği algı ve davranış bozukluğudur. Rektum içerisinde parmakla muayene yaparken bu hastalar bunu vajinal muayene gibi algılayabilir" dedi.
#Ahmet Taner CantimurGünde yaklaşık 100, yılda ise 35 bin genç insana bağırsak, meme ve mide gibi daha çok ileri yaşlarda görülen kanser teşhisi konuyor. Bilim insanları, tıbbi olarak 50 yaşın altındaki yetişkinleri vuran hastalık olarak tanımlanan gizemli erken başlangıçlı kanser 'salgınının' nedenini saptamak için çabalıyor. Kolorektal kanser uzmanı ve cerrah Dr. Haney Youssef, hastalığın 50 yaş altında daha yaygın hale gelmesinin 5 önemli nedenini anlattı.
#Kolorektal KanserBilim insanları sebebinin ne olduğunu bilmiyor. Kalıcı bir tedavisi de bulunmuyor. Dünyanın dört bir yanında milyonlarca kişiye hayatı zehir eden huzursuz bağırsak sendromuyla ilgili son araştırma çok çarpıcı veriler içeriyor.
#Huzursuz Bağırsak SendromuHer gün kalan ömrümüzden bir gün eksiliyor ve biz hiç ölmeyecekmişiz gibi yaşıyoruz. Ama başımıza kötü bir olay geldiğinde ya da ciddi bir hastalık yaşadığımızda aslında hayatımızın her anının, geçirdiğimiz her dakikanın ne kadar kıymetli olduğunun farkına varıyoruz. Her günümüzü ‘Bugün kalan hayatımızın ilk günü’ diye doya doya yaşamamız gerekiyor ancak bu bilinçle yaşamamız da her zaman mümkün olmuyor. Peki eğer daha kısa yaşayacağınızı bilseydiniz hayatınızda neyi değiştirmek isterdiniz? Bu sorunun yanıtını ölümcül hastalık teşhisi konulan insanlardan duymak ister misiniz?
#KanserUzmanlar genellikle ciddi bir şeyin işareti olmasa da inatçı karın ağrılarını görmezden gelmenin tehlikeli olabileceği konusunda uyarıyor. Çünkü hayati organlar karın bölgesinde yer alıyor ve bu bölgedeki ağrı, apandisit ya da böbrek enfeksiyonundan kaynaklı olabiliyor. Londra'da yaşayan aile hekimi Dr. Hana Patel, Daily Mail'e yaptığı açıklamada, karın ağrısının tam olarak nerede olduğuna bakarak ağrının sebebinin anlaşılabileceğini söyledi. İşte karın ağrılarının yerleri ve işaret ettiği hastalıklar…
#Karın AğrısıKarın ağrıları, kramplardan şişkinliğe, mide rahatsızlıklarından iştah kaybına pek çok semptoma eşlik ediyor. Peki her karın ağrısı aynı mı? Ağrının yerinin size sorununuz hakkında çok önemli ipuçları verdiğini biliyor muydunuz? İşte ilginç detaylar…
#Karın AğrısıİBB MEZDA IBS adıyla pek çok kullanıcıya mesaj gönderen dolandırıcılar, SMS gönderilen kişinin E-Devlet hesaplarının ele geçirildiği yönünde bir izlenim yaratmaya çalışıyor. Linke tıklayarak kontrol edilebileceğine dair bilgi verirken, linkin açılması halinde ise kimlik avı dolandırıcılığına başlıyor. İşte, İBB MEZDA IBS dolandırıcılığı hakkında bazı bilgiler
#İbbDoktorların aylar boyunca yanlış teşhis koyduğu 41 yaşındaki İngiliz kadın acı gerçeği Türkiye'ye yaptığı tatil sırasında öğrendi. Claire O'Shea, ülkedeki yanlış teşhis vakalarına dikkat etmek için yaşadıklarını İngiliz medyasına anlattı.
#İngiltereYüzyıllarca yıl önce Antik Çin’de ortaya çıkan, ‘ölümsüzlük çayı’ olarak adlandırılan kombucha'nın sağlığımıza pek çok faydası olduğuna inanılıyor. Peki bu iddialar ne kadar gerçek? Bu çay herkes için sağlıklı mı? Yan etkileri neler? İşte 11 soruda kombu çayı dosyası...
#SağlıkYüzyıllarca yıl önce Antik Çin’de ortaya çıkan, ‘ölümsüzlük çayı’ olarak adlandırılan kombucha'nın genel olarak bağırsak sağlığını iyileştirdiği, bağışıklığı ve enerjiyi artırdığı, iltihaplanmayı azalttığı, birçok sağlık sorununa iyi geldiği söyleniyor. Peki bu iddialar ne kadar gerçek? Bu çay herkes için sağlıklı mı? Yan etkileri neler? İşte 11 soruda kombu çayı dosyası…
#SağlıkRUHSAL rahatsızlıklarla sağlıksız yaşam alışkanlıklarının yan yana ilerlediğini söyleyen Psikiyatrist Dr. Ali Hilmi Yazıcı, açıklanamayan bedensel yakınmaları anlattı. Baş ve sırt ağrıları, yorgunluk, kas spazmları, uyuşmaların kimi zaman bir çok tıbbi incelemeye rağmen altta yatan belirgin bir fiziksel bulgu ile açıklanamadığının altını çizen Yazıcı, bu durumun gereksiz ve yıpratıcı bir çok tıbbi sürecin içinde savrulmaya da yol açtığını kaydetti. “Özellikle uzun süreli, görünürde sebepsiz ağrı ve bedensel yakınmalar eşlik eden depresyon veya kaygı bozukluğunun, bedensel (somatik) belirtilerle karşımıza çıkan farklı bir dışavurumu olabilir” diyen Dr. Yazıcı şöyle konuştu:
#1ABD'de yaşayan genç kadın hızlı kilo verme, ishal ve ağrı gibi şikayetlerle gittiği doktordan Huzursuz Bağırsak Sendromu (IBS) teşhisi aldı. Şikayetleri artan ve çok genç olduğu için doktorların kolonoskopi yapmayı reddettiği kadın 1 yıl sonra kolon kanseri olduğunu öğrendi. Şimdilerde 30 yaşında olan Ashley Teague insanları sinsi hastalığın belirtilerine karşı uyarıyor...
#Kolon KanseriGano kahve diğer kahvelerden farklı özelliklere sahiptir. Kahve içeriğinde reishi isimli mantar bulunmaktadır. Bu sayede kilo kontrolünde de etkisi bulunmaktadır. Ayrıca kişilere gün boy enerji vermesi ile de bilinmektedir. Gano kahve nedir ve özellikleri nelerdir? Gano kahve faydaları nelerdir ve neye iyi gelir ayrıntıları ile derledik.
Pek çok insan diyet yaparken ekmek yerine yulaf yemeyi tercih eder. Ancak bir süre sonra bazı insanlarda yulaf tüketimi sonrasında gaz meydana gelir. Bu nedenle gaz ve şişkinlik oluşumunun yulaftan kaynaklı olup olmadığını araştırmaya başlarlar. Peki, gerçekten vücutta oluşan gaz ya da şişkinlik yulaf kaynaklı mıdır detayları ile derledik.
Covid-19 geçiren kişilerde bir süre sonra “ruhsal çökkünlük/depresyon, sisli beyin, bellek zayıflığı hatta felce kadar” ulaşabilen “psikolojik ve nörolojik sorunların” ortaya çıkabileceğini gösteren ilk işaretler, geçtiğimiz yıl tam da bu aylarda tartışılmaya başlanmıştı.
#KoronavirüsFibromiyalji günümüzde erkeklere göre kadınlarda daha sık rastlanan bir hastalık olarak karşımıza çıkıyor. Araştırmacılar, fibromiyaljinin, beyninizin ve omuriliğinizin ağrılı ve ağrısız sinyalleri işleme biçimini etkileyerek ağrılı duyuları güçlendirdiğine inanıyor. Peki, fibromiyalji nedir, belirtileri nelerdir? İşte fibromiyalji tedavisi ve merak edilenler...
#FibromiyaljiDüzensiz bağırsak sendromu olarak da bilinen irritabl bağırsak sendromu (İbs), Genellikle ömür boyu süren bir problemdir. Birlikte yaşamak çok sinir bozucu olabilir ve günlük yaşamınız üzerinde büyük bir etkisi olabilir. Peki ibs nedir, belirtileri nelerdir? İşte ibs tedavisi hakkında bilgiler...
#İrritabl Bağırsak Sendromu